Александар С Написано Мај 8, 2013 Пријави Подели Написано Мај 8, 2013 Интересује ме мишљење чланова форума о једном питању. Наиме, у једној Епархији, није важно којој, основан је недавно један манастир. На том мјесту постојао је храм, направљен прије двадесетак година. Уназад две-три године изграђен је нови диван храм, са одвојеним звоником, и велики конак. Велик подухват, велика инвестиција, прелијпо здање. Недавно, одликом надлежног Епископа, стари храм је срушен. Није био освећен великим освећењем. Оправдања за рушење су да се не уклапа у предвиђени комплекс, у лошем је стању, озбиљно реновирање би много коштало (и све ово је рецимо тачно)... Е сад, шта ви мислите о томе? Него који је највећи међу вама нека буде као најмањи, и који је старешина нека буде као слуга. (Лк. 22, 26) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар С Написано Мај 9, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Мај 9, 2013 Шта је ово, никога не интересује тема из "ЗОНЕ СУМРАКА"? :291291291: Него који је највећи међу вама нека буде као најмањи, и који је старешина нека буде као слуга. (Лк. 22, 26) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Биљана Написано Мај 9, 2013 Пријави Подели Написано Мај 9, 2013 Е сад, шта ви мислите о томе? И мене ово живо интересује! Благо онима који плачу, јер ће се утjешити; (Матеј; 5,4) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тања1 Написано Мај 9, 2013 Пријави Подели Написано Мај 9, 2013 Пуно је храмова никло на остацима старих, друго је када земљотрес сруши и оштети или ако би га турци спалили, поставили сте тему да није важно у којој Епархији и да није био освећен великим освећењем и да је био у лошем стању...и шта сад, треба да се коцкам са својим мишљењем? Гледала сам Васкршњу Литургију у Спомен- храму Светог Саве и како знам (камера зумира) уназад од 1985 године некакве најлоне (унутрашњост), изграђују се нови дивни тамо и овамо а овај што нас представља свету...стид ми удари уз образе, па се питам: А што радови још нису готови. Свако ради шта хоће и како хоће. Јачи од смрти и лажи Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
N.Petrovic Написано Мај 9, 2013 Пријави Подели Написано Мај 9, 2013 Sigurno je samo to da je potrebna velika hrabrost srusiti tudju kucu. Narocito ako je Bozija. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
о.Небојша Написано Мај 9, 2013 Пријави Подели Написано Мај 9, 2013 Манастир на Дугој њиви, неко је већ постављао слике.... У Подновљу је 12988. срушена стара црква је је почела да се руши од старости и клизишта. Од дела материјала је направљена нова на другом месту, а сад је ту направљена мања црква и манастирски конак. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Мај 9, 2013 Пријави Подели Написано Мај 9, 2013 Tema će biti premeštena... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Мај 9, 2013 Пријави Подели Написано Мај 9, 2013 Е сад, шта ви мислите о томе? Mislim da je totalno magijsko shvatanje vere,ako samatramo da se hram ne ruši po svaku cenu... Jednostavno hram je dotrajao,kao što dotraje,krstić ,ikona,brojanica... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука