Jump to content

Рушење храма - оправдано или не?

Оцени ову тему

Препоручена порука

Интересује ме мишљење чланова форума о једном питању.

Наиме, у једној Епархији, није важно којој, основан је недавно један манастир. На том мјесту постојао је храм, направљен прије двадесетак година. Уназад две-три године изграђен је нови диван храм, са одвојеним звоником, и велики конак. Велик подухват, велика инвестиција, прелијпо здање.

Недавно, одликом надлежног Епископа, стари храм је срушен. Није био освећен великим освећењем. Оправдања за рушење су да се не уклапа у предвиђени комплекс, у лошем је стању, озбиљно реновирање би много коштало (и све ово је рецимо тачно)... 

Е сад, шта ви мислите о томе?

Него који је највећи међу вама нека буде као најмањи, и који је старешина нека буде као слуга. (Лк. 22, 26)

Подели на овим сајтовима

Шта је ово, никога не интересује тема из "ЗОНЕ СУМРАКА"?  :291291291:

Него који је највећи међу вама нека буде као најмањи, и који је старешина нека буде као слуга. (Лк. 22, 26)

Подели на овим сајтовима

Пуно је храмова никло на остацима старих, друго је када земљотрес сруши и оштети или ако би га турци спалили, поставили сте тему да није важно у којој Епархији и да није био освећен великим освећењем и да је био у лошем стању...и шта сад, треба да се коцкам са својим мишљењем? Гледала сам Васкршњу Литургију у Спомен- храму Светог Саве и како знам (камера зумира) уназад од 1985 године некакве најлоне (унутрашњост), изграђују се нови дивни тамо и овамо а овај што нас представља свету...стид ми удари уз образе, па се питам: А што радови још нису готови. Свако ради шта хоће и како хоће.

Јачи од смрти и лажи

Подели на овим сајтовима

Манастир на Дугој њиви, неко је већ постављао слике....

У Подновљу је 12988. срушена стара црква је је почела да се руши од старости и клизишта. Од дела материјала је направљена нова на другом месту, а сад је ту направљена мања црква и манастирски конак.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...