obi-wan Написано Мај 8, 2013 Пријави Подели Написано Мај 8, 2013 Album se otvori tako sto se kursorom oznaci album ispod tekst, a onda desnim klikom izabere opcija "otvori u novoj kartici". Na taj nacin ce otvarati slike preko citave strane, a ne u ovome sto si ti objavio ovde. Fotografije ne moraju da se pojedinacno otvaraju iznova na isti nacin, vec promenom broja fotografije. Naravno, ali sa stanovista jednog sasvim obicnog korisnika, ovo je skroz nelogicno - niko od onih koje sam ja gledao kako otvaraju ne otvaraju ovako kako si ti rekao, nego direktno levim klikom, sto je svakako logicno na prvi pogled. A onda, umesto da i iz te galerije otvorene levim klikom mogu da se normalno preuzimaju slike, od toga nista. Ovo ti je kao da na autu napravis leva vrata, ali desna ne - skroz neprofesionalno. I ima tu jos ponecega - nepreglednost sadrzaja, nabacane i nesredjene besede sa desne strane na naslovnom delu (i uopste, desni stubac na naslovnoj je veoma lose iskoriscen), itd... Prvih deset vesti na sajtu niske ne samo sto se tice episkopa, vec ga imaju i na fotografiji koja govori o odredjenom dogadaju iz eparhije. Ali brate, nemoj da gledas samo vesti, nisu one sajt, gledaj i ostalo, tj. sajt kao celinu. Nisu samo vesti sadrzaj. За мене је поред садржаја веома битан и дизајн сајта... Дизајн сајта који будемо радили ће бити модеран и једноставан са квалитетним опцијама. Upravo tako. Sajt niske eparhije je doslovno uradjen kao knjiga, a narocito je reprezentativan bogosluzbeni vodic kao i rubrika/strana svakodnevna citanja... "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тања1 Написано Мај 8, 2013 Пријави Подели Написано Мај 8, 2013 Треба да има шах. Да корисник одигра једну партију док чека да му неко одговори на поруку. :laugh: ))) Јачи од смрти и лажи Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тања1 Написано Мај 8, 2013 Пријави Подели Написано Мај 8, 2013 Оче Иване, Војно- патриотско васпитање, у професионалну војну службу Војске Србије примљени су свештеници СПЦ. Јачи од смрти и лажи Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Владан Здравков Меденица Написано Мај 9, 2013 Пријави Подели Написано Мај 9, 2013 битно је и шта не треба да има.. не треба да има ништа што раздваја људе и што може да их удаљи од Цркве.А треба да има слике свих свештенослужитеља (јер мени је пуно требало док сам научио ове по Подгорици). Има их пуно. Па ликом их знам, али имена не знам чије је које... добро, временом сам научио, али било је мучно. Да не помињем да појма немам који је који по Манастира у Митрополији Црногорско Приморској, а сретам их, и прозборим по коју....Наравно и гдје када служи Митрополит (Епископ) "Пред безумним не говори, јер неће марити за мудрост беседе твоје" Приче Соломунове 23:9 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest - . . .- Написано Јул 12, 2013 Гости Пријави Подели Написано Јул 12, 2013 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Gandalf Sivi Написано Јул 12, 2013 Пријави Подели Написано Јул 12, 2013 Sajt eparhije Kruševačke je jedan od najboljih... Dobar je i sajt eparhije Budimljansko niksićke, ali bi bilo dobro poboljšati fotografije i omogućiti da se lakše mogu sacuvati. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest - . . .- Написано Јул 12, 2013 Гости Пријави Подели Написано Јул 12, 2013 Ако сајт није двосмеран, није "друштвен"... он не може да обави оно што је потребно у данашње време. NemanjaVa and Панарет је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest - . . .- Написано Август 9, 2013 Гости Пријави Подели Написано Август 9, 2013 Ако Бог да, за дан, евентуално два- постављамо нови сајт наше Епархије Доста сте ми помогли у развоју овог пројекта (који ће се наравно сваког дана све више и више допуњавати), али најпре сам ишао на "друштвеност" овог сајта, тј. умрежавање... Наравно, дизајн је прича за себе Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Kolega2357 Написано Август 9, 2013 Пријави Подели Написано Август 9, 2013 Ако сајт није двосмеран, није "друштвен"... он не може да обави оно што је потребно у данашње време. Moj primer da je ozbiljan treba da izgleda kao Pouke. NemanjaVa је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aristotel Написано Август 10, 2013 Пријави Подели Написано Август 10, 2013 Молим вас да овде изнесете коментаре шта ви мислите да треба један сајт да има. Дакле, предложите опције, шта је битно а шта мање битно и шта би ви увели као нешто потпуно оргинално и корисно. Изволите: Evo, neke stvari, bez pretenzije na iscrpnost: O eparhiji u prošlosti i sadašnjosti (više u sadašnjosti nego u prošlosti), malo eparhijske statistike O episkopu, njegov životopis, njegove aktivnosti, tekstovi, propovijedi, ako je moguće i plan aktivnosti za bližu budućnost, gdje će (i kad) doći, u čemu će sudjelovati (liturgije, ali i druge aktivnosti) O SPC O vjeri (to je, naravno, najvažnije!), sistematske kateheze (ne duge, ljudi na internetu obično nemaju volje za dugo čitanje) o Simbolu vjere, svetim tajnama, liturgiji Ispravljanje široko proširenih zabluda o vjerskim stvarima Preporuke knjiga i prenošenje korisnih tekstova iz drugih izvora (članci, odlomci iz knjiga...) Linkovi, linkovi, linkovi (samo provjereni linkovi koji su pouzdani i vezani s vjerom) Podaci o parohijama (adrese, telefoni, e-mail adrese), svećenstvu, crkvama u eparhiji, upravi eparhije Raspored svete liturgije (što potpuniji, redovito ažuriran) u svim crkvama Mogućnost postavljanja pitanja na koja će netko kompetentan u razumnom roku odgovoriti (a određena pitanja i odgovori se mogu staviti na sajt ako ih administrator ocijeni korisnim, nešto u stilu FAQ) Zanimljivosti, šale... Slike, muzika, download... Kutak za vjeroučitelje... ... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest - . . .- Написано Август 10, 2013 Гости Пријави Подели Написано Август 10, 2013 Moj primer da je ozbiljan treba da izgleda kao Pouke. То је тешко... мада сам размишљао да понудим свим епархијским сајтовима (али и црквеним) наше чланство и да свуда људи са поука могу да коментаришу Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан М. Написано Август 10, 2013 Пријави Подели Написано Август 10, 2013 Ако Бог да, за дан, евентуално два- постављамо нови сајт наше Епархије Доста сте ми помогли у развоју овог пројекта (који ће се наравно сваког дана све више и више допуњавати), али најпре сам ишао на "друштвеност" овог сајта, тј. умрежавање... Наравно, дизајн је прича за себе Дизајн за мобилни, по мом мишљењу, треба да буде другачији од овог на слици. То су вероватно радне верзије, али бих предложио да текст (а то је најважније) буде преко целог екрана. А испод или изнад њега линкови. Ово ми је један од боље урађених responsive дизајнова: http://rosspw.com (погледати преко мобилног) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Arsenija Написано Август 10, 2013 Пријави Подели Написано Август 10, 2013 Evo nekoliko ozbiljnih pravoslavnih sajtova..... http://www.pravmir.com/ http://www.spc.rs/sr Treba učiti od najboljih.... Toliko od mene...... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
glafir Написано Август 10, 2013 Пријави Подели Написано Август 10, 2013 То је тешко... мада сам размишљао да понудим свим епархијским сајтовима (али и црквеним) наше чланство и да свуда људи са поука могу да коментаришу Ozbiljan eparhijski sajt treba da sadrži prvenstveno sistematsku evangelizaciju po primeru u osnovi i temelju, kako su to Isus , apostoli i učenici praktikovali.Primere sistematske evangelizacije možemo najbolje uvideti na izlaganju pre mučeničke smrti arhidjakona Stefana, d.ap 7 glava. Koliko krštenih poznaje primere iz starozavetne istorije i mogu li ih razumeti u duhu apostolskih izlaganja i zaključivanja? Apostoli su nastojali da na osnovu pisma SZ i neposrednog otkrovenja probude veru slušalaca.Ko se može obratiti u veru slušajući razne teološke spekulacije koje su često kontradiktorne ili neprimerene mlekom još nedovoljno uhranjene dece? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
distancirana Написано Новембар 2, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 2, 2013 Pismenog administratora. "Kao što svako može da vam kaže, nisam baš dobar čovek. Ne znam pravu reč. .....Ne volim glatko izbrijane momke sa kravatom i dobrim poslićem. Volim očajnike, ljude razbijenih zuba, razbijenog duha i razbijene sudbine. Takvi me interesuju..... Mogu da se opustim s klošarima, jer sam i sam klošar. Ne volim zakone, morale, religije, pravila. Ne volim da me oblikuje društvo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука