МилошБГ Написано Мај 7, 2013 Пријави Подели Написано Мај 7, 2013 Ajde ovako,lako cemo se dogovoriti da su politicari losi manipulanti koji su nam svih godina unazad i dan danas nanosili uglavnom zlo. Da smo svi na ovaj ili onaj nacin potkaceni od strane njih i njihovih lazi,losih postupaka i sl. I tu nema razlike Toma,Sloba,Boris,Ceda,Ivica... Ali ajde da pricamo malo i o tom intervjuu preosvecenog ep. Grigorija.sta mislite? Jel svrstavanje na stranu ovih ili onih u politici,koja i kod nas a i svuda bogme odudara od onoga sto nas crkva uci,jako odudara,jel svrstavanje na jednu ili drugu stranu dobro? Sta treba episkopu da izjavljuje da Borisa Tadica voli puno Bog? sta treba episkopu da izjavljuje u stilu advokata o bivsem predsedniku? Da li to treba da bude manir i dostojanstvo episkopa,da se spusta u blato politikanstva i staje na ovu ili onu stranu? Kakva je razlika izmedju episkopa Filareta i njegove price sa Sps-om i bilo kog drugog episkopa i njihove price da li sa Tomom,Borisom...? Da li je to jednako lose pa dolazilo to od bilo kog episkopa ili zavisi od kog tacno dolazi? Zamislite da sad drugi episkop da intervju i kaze eto Tomu ipak vise voli Bog i stane javno tako na stranu Tome Nikolica? pa na sta bi to licilo? na skupstinu? Jel se ide ka tome? Ne daj Boze. Sasa Kolbas је реаговао/ла на ово 1 Христос воскресе из мертвих,смертију смерт поправ и сушчим во гробјех живот даровав Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Мај 7, 2013 Пријави Подели Написано Мај 7, 2013 Подржавати Тому ..је подједнако дебилно колико и бити за Тадију ... Мислим ... Жељка за преЦедника ... Наравно. Смешно је подржавати било код прецедника Србистана, јер сви су у праву. И свакако да су у праву кад им то гарантују амери. Глупо би било терати контру америма, јер ко је као америка и ко ће са њом ратовати ... Ignjatije, nedeljko and Crveni Baron је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Walter Написано Мај 7, 2013 Пријави Подели Написано Мај 7, 2013 Србистан и Арнаутлук то су срца два ... тако да Република Српска мора да им буде непријатељ ..''Обама'' .. Нек пропадне није штета !.. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јаков. Написано Мај 7, 2013 Пријави Подели Написано Мај 7, 2013 Од политиканства нису ослобођени ни људи у црном, а то није никад донело добра. Да ли Црква треба да прати шта се дешава и да реагује? Не. Ћесару ћесарево. Црква треба да се моли за власт и ту се завршава њена улога у односу на власт. ........... Ја сам велики поборник и присталица председника Николића. Не идеализујем га, али га поштујем и волим и молим се за њега да мудро и праведно управља овим нашим бродом. Не волим опет са друге стране Милорада Додика, који је пријатељ велики са владиком Григоријем. То ме опет не спречава да поштујем избор људи из Српске који су га ставили на кормило, те самим тим поштујем и њега и узимам га као меродавног представника српског ентитета. А не волим га јер мислим да је никакав политичар, то јест није одмерен увек када би требало да буде одмерен, и јер чини се да проводи више времена у суседној држави, него у матичној. Председник Николић је мој председник, као што је то био и Борис Тадић. Сутра ће бити неко трећи. Бог им дао мудрост и снагу да не скрећу брод Србију, у неке мутне и опасне воде, а ако мора тако да буде, да буду довољно опрезни да нас не насучу на хриди. По мени председник Томислав Николић, одлично управља нашим бродом. Жив нам и здрав био. Све што је председник Томислав Николић рекао у овом споту, стоји и све се остварује. Председниче, с тобом сам до краја. Χριστὸς ἀνέστη ἐκ νεκρῶν θανάτῳ θάνατον πατήσας, καὶ τοῖς ἐν τοῖς μνήμασι ζωὴν χαρισάμενος... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
@... Написано Мај 7, 2013 Пријави Подели Написано Мај 7, 2013 Колико пута се клео Богом Томислав ? од скоро: од много пре и то у Цркви: "Још сте чули како је казано старима: Не куни се криво, а испуни што си се Господу заклео. А ја вам кажем: Не куните се никако: ни небом јер је престо Божји; ни земљом јер је подножје ногама Његовим; ни Јерусалимом јеп је град великога Цара. Ни главом својом не куни се, јер не можеш ни длаку једну белом или црном учинити, Дакле, нека буде реч ваша; да, да; не, не; а што је више од тога, од злога је. Чули сте уа је казано: Око за око, и зуб за зуб. А ја вам кажем уа се не противите злу, него ако те ко удари по десном образу твом, окрени му и други; и који хоће да се суди с тобом и кошуљу твоју уа узме, подај му и хаљину; и ако те ко потера једну миљу, иди с њим, уве". (Матеј 5,33-41;3ач,14) Иначе, постоји посебан круг пакла за људе који мешају "ЈЕР" и "ЈЕЛ'" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
florenntina Написано Мај 7, 2013 Пријави Подели Написано Мај 7, 2013 Ne znam da li su Srbi iz Bosne najbolji ili najgori, ali sam sigurna da je ovaj "bosanski lonac" gde se licni stavovi mesaju sa stavovima neke "funkcije" zaista stetan! Ako je vl. Grigorije izneo politicki stav kao gradjanin (sto je mislim i rekao u intervjuu), ne razumem zasto mu uopste odgovaraju. Kao da nemaju pametnija posla nego da se sada bave misljenjem jednog gradjanina koji pri tome mozda i nije gradjanin Srbije (ne znam da li vl. ima drzavljanstvo ili ne) S druge strane, ako je vl. izneo stav kao vladika, onda je to zaista nezgodno jer to znaci da je u pitanju stav Crkve i onda opet ne treba odgovoriti njemu nego SPC. Sve u svemu, tuga. Dok nam zemlja ide na dobos, mi se zamlacujemo nekim glupostima... Kao da imamo vremena i novca na pretek... https://freestateproject.org/about/101-reasons-move-new-hampshire Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Мај 7, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Мај 7, 2013 Колико пута се клео Богом Томислав ? од скоро: То је био Тома радикал. Ово сада је Тома напредњак. Није то исти Тома. Можда споља тако делује али је у суштини сасвим други човек. Други Тома. Ја чекам да видим и Трећег Тому, либерала у коалицији са Чедом. Јер.... тако је у могућности. http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
МилошБГ Написано Мај 7, 2013 Пријави Подели Написано Мај 7, 2013 Ne znam da li su Srbi iz Bosne najbolji ili najgori, ali sam sigurna da je ovaj "bosanski lonac" gde se licni stavovi mesaju sa stavovima neke "funkcije" zaista stetan! Ako je vl. Grigorije izneo politicki stav kao gradjanin (sto je mislim i rekao u intervjuu), ne razumem zasto mu uopste odgovaraju. Kao da nemaju pametnija posla nego da se sada bave misljenjem jednog gradjanina koji pri tome mozda i nije gradjanin Srbije (ne znam da li vl. ima drzavljanstvo ili ne) S druge strane, ako je vl. izneo stav kao vladika, onda je to zaista nezgodno jer to znaci da je u pitanju stav Crkve i onda opet ne treba odgovoriti njemu nego SPC. Sve u svemu, tuga. Dok nam zemlja ide na dobos, mi se zamlacujemo nekim glupostima... Kao da imamo vremena i novca na pretek... Episkop Grigorije je u emisiji gostovao kao episkop SPC,a ne kao gradjanin. Христос воскресе из мертвих,смертију смерт поправ и сушчим во гробјех живот даровав Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Мај 7, 2013 Пријави Подели Написано Мај 7, 2013 Не може другачије да гостује осим као епископ. Али нешто може рећи и као грађанин - мада ја не преферирам мешање Цркве у политику. florenntina је реаговао/ла на ово 1 Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
@... Написано Мај 7, 2013 Пријави Подели Написано Мај 7, 2013 То је био Тома радикал. Ово сада је Тома напредњак. Није то исти Тома. Можда споља тако делује али је у суштини сасвим други човек. Други Тома. Ја чекам да видим и Трећег Тому, либерала у коалицији са Чедом. Јер.... тако је у могућности. Не би ја волео да сам у његовој кожи. Од Бога нико не може да се сакрије или да промени партију па да га не види.Јер.... тако је у могућности. Ниједна реченица која је изговорена као заклетва не би требала да буде истинитија од реченице која је изговорена без заклетве. Требале би да буду исте! Све што је више од тога, од зла је. Петар је рекао Ананији: „Зашто си слагао Светом Духу?“ Због тога је био убијен! Први грех који је био осуђен у раној цркви било је лагање! Лагање је екстремно озбиљна ствар! Треба да виде сви да ако кажемо нешто, то ћемо урадити; ако обећамо да ћемо учинити нешто за нашу децу, држимо нашу реч, или им објаснимо ако се појаве другачије околности које су нас спречиле да извршимо своје обећање. Иначе, постоји посебан круг пакла за људе који мешају "ЈЕР" и "ЈЕЛ'" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
МилошБГ Написано Мај 7, 2013 Пријави Подели Написано Мај 7, 2013 Не може другачије да гостује осим као епископ. Али нешто може рећи и као грађанин - мада ја не преферирам мешање Цркве у политику. Slazem se,ali episkop je episkop i politika je krupna balega da bi se ovakve stvari iznosile i da bi se drzala strana ovog ili onog tako upadljivo,a episkopska i titula i rec je velika i mnogo jaka da bi mogla da se razvrstava tek tako i delilo na gradjansku ili episkopsku. Milan Nikolic and florenntina је реаговао/ла на ово 2 Христос воскресе из мертвих,смертију смерт поправ и сушчим во гробјех живот даровав Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
hansbrough Написано Мај 7, 2013 Пријави Подели Написано Мај 7, 2013 Moje je mišljenje da bi crkveni velikodostojnici trebalo manje da se mešaju u svetovne, a više u moralne ili duhovne stvari. Šta mislim pod tim ... prvo, episkop bi trebalo da bude mesto za koje se crkvena lica ne bi grabila već bi molila Boga da ih zaobiđe. Trebaš da budeš kao sveća po ovom mraku, a ne još nekakva sablazan. Umesto toga, patrijarh poziva građane da je vrlo važno da izađu na neke izbore (iako i nema šta tu da se izabere), tu je i situacija sa ep.Filaretom i Mrkonjićem i Veljom Ilićem, pa Grigorije i njegovo članstvo u upravnom odboru jednog fudbalskog kluba, pa Grigorije i njegovo mešanje u politiku, pa skandali sa episkopima zvorničko - tuzlanskim i vranjskim... Ne želim ni da pitam kakva su mišljenja u odnosu prema Rimu ili TE, tu bi tek bilo svađa ... The only normal people you know are the ones you don’t know very well. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
florenntina Написано Мај 7, 2013 Пријави Подели Написано Мај 7, 2013 Episkop Grigorije je u emisiji gostovao kao episkop SPC,a ne kao gradjanin. Da, ali ako se dobro secam, rekao je da su njegovi politicki stavovi stavovi njega kao gradjanina. Ako mene licno pitas, mislim da je sve to neumesno jer ne vidim potrebu za naglasavanjem licnih stavova ako vec nastupa u emisiji kao vladika. Medjutim, svaki covek, pa i vladika ima pravo na to koliko god se to nama dopadalo ili ne. Sta da se radi... https://freestateproject.org/about/101-reasons-move-new-hampshire Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
МилошБГ Написано Мај 7, 2013 Пријави Подели Написано Мај 7, 2013 Vladika ima pravo i ja ne sporim to u smislu da nema pravo,ali vladika ta titula za veran narod predstavlja nesto u sta treba da se ugleda,nesto mudro,nesto sveto. Ako vladika koristi svoj polozaj slucajno ili namerno,nehotice ili smisljeno da iznosi svoje stavove koji ne bi trebalo da se ticu vladicanske titule vec se ticu njegovog privatnog misljenja,privatnog drustva,druzenja,subjektivnosti o stvarima kao sto je politika,to je po meni jako pogresno i ruzno a najvise nepotrebno. Христос воскресе из мертвих,смертију смерт поправ и сушчим во гробјех живот даровав Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
florenntina Написано Мај 7, 2013 Пријави Подели Написано Мај 7, 2013 Vladika ima pravo i ja ne sporim to u smislu da nema pravo,ali vladika ta titula za veran narod predstavlja nesto u sta treba da se ugleda,nesto mudro,nesto sveto. Ako vladika koristi svoj polozaj slucajno ili namerno,nehotice ili smisljeno da iznosi svoje stavove koji ne bi trebalo da se ticu vladicanske titule vec se ticu njegovog privatnog misljenja,privatnog drustva,druzenja,subjektivnosti o stvarima kao sto je politika,to je po meni jako pogresno i ruzno a najvise nepotrebno. "Човек рекао и остао жив. У сваком случају, то је његово, а не званично мишљење Цркве. Данас многи и у новинарству и политичари и многи други свашта могу да говоре, па је и он можда узео то право, ту слободу да нешто каже. То је његова лична и приватна ствар", навео је патријарх Иринеј. Potpuno se slazem sa ovom izjavom patrijarha Irineja. Mislim da je sve lepo objasnio- kratko i jasno. МилошБГ је реаговао/ла на ово 1 https://freestateproject.org/about/101-reasons-move-new-hampshire Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука