Crveni Baron Написано Мај 1, 2013 Пријави Подели Написано Мај 1, 2013 Gdje sam ja pominjao sony, ili Japan ili Svajcarsku u bilo kom slicnom segmentu njihovih brendova? Pominjao sam ljudske atribute, jer kad smo vec krenuli s Japancima, mislio sam na pozrtvovanost, red, disciplinu i odgovornost koju imaju u drustvu. Ovi njihovi atributi ogledaju se u tome kako im izgleda drustvo i to donosi konkretne plodove. A srpski hrabrost i pouzdanje? Gdje su plodovi toga? Dobro je cloudking rekao da je ova srpska osobina dobra kad je primjenjiva, kad vidis neke plodove toga u drustvu, inace ako nema plodova, onda je obicno patolosko ispoljavanje. A vec kad smo kod sonija. Sposobnost da se stvori svjetski brend kakav je soni ne mozes kupiti. Sto ga Srbi nemaju ako ga je lako kupiti? Samopouzdanje je odlicna osobina. kod pojedinca ili naroda i to je za svaku pohvalu. Osobe sa samopouzdanjem su dobre i sposobne. I ako su Srbi gerneralno narod sa samopouzdanjem to je odlicno. pitanje je sada da li je to "istrazivanje" zbilja to ili glupost. Ali ako je istinito to je odlicno i na to nema nikakve potrebe dodavati "obijanje prodavnica" jer ako srbi obijaju prodavnice onda necemo zaboraviti ni druge koji obijaju kartonske kutije dok praste bombe po Bostonu. A japanaca sto se tice imaju i oni svoje dobre osobine ali kao i srbi imaju i lose osobine. Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Мај 1, 2013 Пријави Подели Написано Мај 1, 2013 Nikad neću pristati na te "narodne osobine" niti na kolektivne identitete. Ta ideja je benigna forma jednog fenomena, kojega su maligne forme rasizam i šovinizam. Ne moras ti pristati na kolektivni identitet, ali neke karateristike koje ispoljavaju vecina ljudi u okviru jednog naroda, moze da se nazove nekim kolektivnim identiteom. Sad koliko su Srbi vecinski zaista hrabri i samopouzdani ili ne meni nije bitno, taman da su svi takvi 100%, ja ne vidim sta to u drustvo dobro proistice, a sad da li jeste kolektivni identiet, ili zbirno individualisticki najmanje je bitno. Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Мај 1, 2013 Пријави Подели Написано Мај 1, 2013 A japanaca sto se tice imaju i oni svoje dobre osobine ali kao i srbi imaju i lose osobine. Ne postoje osobine naroda, različiti ljudi imaju različite osobine, tj. razlike su INDIVIDUALNE. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Мај 1, 2013 Пријави Подели Написано Мај 1, 2013 Ne moras ti pristati na kolektivni identitet, ali neke karateristike koje ispoljavaju vecina ljudi u okviru jednog naroda, moze da se nazove nekim kolektivnim identiteom. Ne može se čak ni govoriti u takvim univerzalijama, to je kao kad bi rekao: "Rakovi/vodolije imaju tu i tu osobinu". Valjda se slažemo da to nije adekvatna priča, zar ne? Mora se ratosiljati kolektivizma, nema druge Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Мај 1, 2013 Пријави Подели Написано Мај 1, 2013 Ne postoje osobine naroda, različiti ljudi imaju različite osobine, tj. razlike su INDIVIDUALNE. Postoje "tendencije". pa tako imas nemce koji proizvode audi i Srbe koji sklapaju Fiat 500. Ti tripovi "ne postoje narodne osobine" padaju u vodu cim predjes nemacku granicu, ili svajcarsku, ili Rumunsku ... da vidis kako su vidljive te osobine. mozes da ih i vidis i osetis nosem. Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Мај 1, 2013 Пријави Подели Написано Мај 1, 2013 Ti tripovi "ne postoje narodne osobine" padaju u vodu cim predjes nemacku granicu, ili svajcarsku, ili Rumunsku ... da vidis kako su vidljive te osobine. mozes da ih i vidis i osetis nosem. To o čemu ti sad pričaš su kulturološke i sociološke razlike, a ne "narodne osobine". Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
SHADOWS OF THE LIGHT Написано Мај 1, 2013 Пријави Подели Написано Мај 1, 2013 Raznolikost nacionalnih identiteta je upravo bogatsvo covecanstva...gde se mogu videti razlicite kulture i obicaji,hrana.....kao mentalitet raznih naroda... Sudija је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Мај 1, 2013 Пријави Подели Написано Мај 1, 2013 To o čemu ti sad pričaš su kulturološke i sociološke razlike, a ne "narodne osobine". A ko je nosioc tih osobina? Tih kulturoloskih i socioloskih razlika? Drvece? Putevi? Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Мај 1, 2013 Пријави Подели Написано Мај 1, 2013 Ne može se čak ni govoriti u takvim univerzalijama, to je kao kad bi rekao: "Rakovi/vodolije imaju tu i tu osobinu". Valjda se slažemo da to nije adekvatna priča, zar ne? Mora se ratosiljati kolektivizma, nema druge Mislim da ne treba da previse strecas, jer u pitanju je razumjevanje pojma, a ne sam pojam po sebi. Kolektivizam cu razumjeti kao i ti stanje u kome pojedinac ne treba da ima licne - individualne sposbnosti koje ispoljava na nacin kako hoce, vec svoje snage i volju usmjeruje jedinu ka ispunjavanu cilja kolektiva - ideologije. Kad kazem kolektivni identiet, neka bude i socioloska osobina, kulturni identitet. Kolektivnim ili narodnim ga zovem samo zato jer imam dovoljno velik broj ljudi koji ispoljavaju iste ili slicne osobine. Ne mislim tu nikakvo narodno u smisli nekog imaginarnog transcendentalnog bica i koje cega. Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Мај 1, 2013 Пријави Подели Написано Мај 1, 2013 Ne može se čak ni govoriti u takvim univerzalijama, to je kao kad bi rekao: "Rakovi/vodolije imaju tu i tu osobinu". Valjda se slažemo da to nije adekvatna priča, zar ne? То извини. Колико год ви да причате против хороскопа, увек се показао као апсолутно истинит, макар у мом случају. И увек сам се најбоље слагао са Шкорпијама и Девицама, а кад ми је неко антипатичан, без грешке скоро се испостави да је Рак или Вага. Е, сад, каква је то сила или какве су то фреквенције, ја не знам, али ако било коју своју тезу засниваш на томе да је хороскоп будалаштина, у старту си кренуо погрешним правцем. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Мај 1, 2013 Пријави Подели Написано Мај 1, 2013 То извини. Колико год ви да причате против хороскопа, увек се показао као апсолутно истинит, макар у мом случају. И увек сам се најбоље слагао са Шкорпијама и Девицама, а кад ми је неко антипатичан, без грешке скоро се испостави да је Рак или Вага. Е, сад, каква је то сила или какве су то фреквенције, ја не знам, али ако било коју своју тезу засниваш на томе да је хороскоп будалаштина, у старту си кренуо погрешним правцем. Korelacija nije i uzročno-posledična veza, Coa. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Мај 1, 2013 Пријави Подели Написано Мај 1, 2013 Korelacija nije i uzročno-posledična veza, Coa. Види, можеш ти да пљујеш по чему год хоћеш, али једном сам отишао да ми ураде наталну карту. Буквално све што ми је жена рекла, све се тако и десило. И који си ти знак у хороскопу? Ево, скоро да могу да опкладим си Ован или Водолија, тако ми некако делујеш. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
SHADOWS OF THE LIGHT Написано Мај 1, 2013 Пријави Подели Написано Мај 1, 2013 A kako uklapas uticaj nebeskih tela sa slobodnom voljom?Ili ti nemas slobodnu volju vec ti planete kazuju sta i kako da radis? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Мај 1, 2013 Пријави Подели Написано Мај 1, 2013 A kako uklapas uticaj nebeskih tela sa slobodnom voljom?Ili ti nemas slobodnu volju vec ti planete kazuju sta i kako da radis? А како уклапаш утицај поплаве на твоју слободну вољу, или кад ти неко преко сателита шаље одређене сигнале? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Мај 1, 2013 Пријави Подели Написано Мај 1, 2013 Види, можеш ти да пљујеш по чему год хоћеш, али једном сам отишао да ми ураде наталну карту. Буквално све што ми је жена рекла, све се тако и десило. И који си ти знак у хороскопу? Ево, скоро да могу да опкладим си Ован или Водолија, тако ми некако делујеш. Meni je natalna karta rekla da ću da budem veoma poznat i veliki čovek! A u horoskopu sam vaga, ako ti znači šta (a vidim da ti znači) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука