Danijela Написано Април 30, 2013 Пријави Подели Написано Април 30, 2013 Дражен је неки дан поставио статус: „Најлепши украс једне жене јесте стидљивост, као што је бестидство жене најнеприроднији и најодвратнији призор у свету.“ - Св. Николај Велимировић То ме је навело на размишљање како су књиге пуне силних савета како и шта жене треба да раде, да се понашају, облаче, како су само одређене особине резервисане само за мушкарце... Зашто је толико пажње посвећено жени на овај начин? Да ли су жене тако проблематичан род? Зашто је то тако? Биљана, keka and w.a.mozart је реаговао/ла на ово 3 "Grobe moj! Zašto te zaboravljam? Ti me čekaš, čekaš i ja ću se sigurno nastaniti u tebi. Zašto te zaboravljam i ponašam se kao da je grob sudbina samo drugih ljudi a ne i moja?" sv. Ignjatije Brjančanjinov Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Април 30, 2013 Пријави Подели Написано Април 30, 2013 Mislim da je vl. Nikolaj pricao prema onom sto je mogao i sam da vidi, tj. da je kojiim slucajem mog`o da vidi danasnje parade, sasvim verovatno bi dopunio ovaj iskaz sa jos nekoliko recenica. Inace, svakako se slazem sa njim. Prefinjeni stid kod zena je isto sto i neznost, zenstvenost... Пг, JESSY, Данијел Драгичевић and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aristotel Написано Април 30, 2013 Пријави Подели Написано Април 30, 2013 „Најлепши украс једне жене јесте стидљивост, као што је бестидство жене најнеприроднији и најодвратнији призор у свету.“ - Св. Николај Велимировић facenew22222222 Ignjatije, bgpj and Биљана је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Danijela Написано Април 30, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Април 30, 2013 Znači, muškarci ne treba da poseduju osobinu stida? "Grobe moj! Zašto te zaboravljam? Ti me čekaš, čekaš i ja ću se sigurno nastaniti u tebi. Zašto te zaboravljam i ponašam se kao da je grob sudbina samo drugih ljudi a ne i moja?" sv. Ignjatije Brjančanjinov Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Април 30, 2013 Пријави Подели Написано Април 30, 2013 Naravno da treba, ali se bestidnost nikad tako ne vidi na muskima kao na zenskim. On nije rekao da je bestidnost muskih lep prizor, nego da je zenska bestidnost nesto jos mnogo ruznije... JESSY and keka је реаговао/ла на ово 2 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Danijela Написано Април 30, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Април 30, 2013 Možda je problem u gledištu? Kao ženskom stvorenju mi je, isto, gadno kad vidim takvo ponašanje kod muškaraca. Da li je se zaista kod jednog pola neke osobine više ističu? bgpj, Silence , w.a.mozart and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 "Grobe moj! Zašto te zaboravljam? Ti me čekaš, čekaš i ja ću se sigurno nastaniti u tebi. Zašto te zaboravljam i ponašam se kao da je grob sudbina samo drugih ljudi a ne i moja?" sv. Ignjatije Brjančanjinov Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Април 30, 2013 Пријави Подели Написано Април 30, 2013 Da li je se zaista kod jednog pola neke osobine više ističu? Pa da, mi jesmo polarisani, imamo prirodne razlike koje nas cine muskim ili zenskim... JESSY and keka је реаговао/ла на ово 2 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Април 30, 2013 Пријави Подели Написано Април 30, 2013 Слабост се, са друге стране, много више истиче ако је на мушкарцу, и много горе делује на мушкарцу, женама посебно, сем онима које лажу. А то је само једна од таквих особина. Сваки пол има особине које му леже више или мање, нема ту било шта што је чудно. obi-wan, Пг, Ignjatije and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Април 30, 2013 Пријави Подели Написано Април 30, 2013 Слабост се, са друге стране, много више истиче ако је на мушкарцу, и много горе делује на мушкарцу, женама посебно, сем онима које лажу. А то је само једна од таквих особина. Сваки пол има особине које му леже више или мање, нема ту било шта што је чудно. Tacno tako... "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Danijela Написано Април 30, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Април 30, 2013 I ja se slažem. Ali zašto se toliko ističu žene? "Grobe moj! Zašto te zaboravljam? Ti me čekaš, čekaš i ja ću se sigurno nastaniti u tebi. Zašto te zaboravljam i ponašam se kao da je grob sudbina samo drugih ljudi a ne i moja?" sv. Ignjatije Brjančanjinov Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Април 30, 2013 Пријави Подели Написано Април 30, 2013 Зато што су гротескније када су бестидне или када су свиње. Друштвена или биолошка улога, пројекција појединца или друштва... Свеједно шта је разлог, али је тако. Види пијаног човека да се тетура и дере се онако пијан (вид бестидности). Делује веома ружно. Види пијану жену да се тетура и дере се онако пијана. Делује десет пута ружније. Јефимија Крунић and Ignjatije је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Danijela Написано Април 30, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Април 30, 2013 Opet se vraćam na to da je možda stvar gledišta jednog pola na koje uticalo vaspitanje, posmatranje oca i majke...? DankaM, drvce and w.a.mozart је реаговао/ла на ово 3 "Grobe moj! Zašto te zaboravljam? Ti me čekaš, čekaš i ja ću se sigurno nastaniti u tebi. Zašto te zaboravljam i ponašam se kao da je grob sudbina samo drugih ljudi a ne i moja?" sv. Ignjatije Brjančanjinov Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Април 30, 2013 Пријави Подели Написано Април 30, 2013 I ja se slažem. Ali zašto se toliko ističu žene? Takve "zakone" smisljaju ljudi koji su slabi na zenski pol i tesko mu odolevaju. Bestidne zene su provokativne i u sebi nose izrazenu seksualnost koja slabije muskarce dovodi u iskusenje sto je stanje koje oni ne vole jer mu tesko odolevaju. A kada takav muskarac "poklekne", za to odgovornost snosi upravo "bestidna" zena. A posto je lakse nametnuti drustveni stav o zenama nego kontrolisati sebe, danas imamo drustvenu odbojnost prema slobodnim i "bestidnim" zenama.. ВИЛМА and Silence је реаговао/ла на ово 2 пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Април 30, 2013 Пријави Подели Написано Април 30, 2013 Ovaj primer ima i svoj ekstrem... To je kada silovatelj za svoje nedelo iskljucivo optuzuje zrtvino provokativno oblacenje (bestidno). Silence and ВИЛМА је реаговао/ла на ово 2 пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Април 30, 2013 Пријави Подели Написано Април 30, 2013 Pa tako isticu se zene zato sto je to drevna predrasuda da je zena uvijek krivlja od muskaraca, pocev od Adama i Eve pa do mnogih drugih religijskih prica i mitova. Ovaj gore citat vl.Nikolaja ima smisla ako se misli na kucketine i sponzoruse, glupace jednom rijeciju. Medjutim problem je sto mnogi, ziloti i zilotski nastrojeni, zloupotrebljavaju ovo gore pa onda ocjenjuju svaku zenu koja ima malo duze nokte, sminke u normali, odjecu koja nije strogo po nekim babskim pravilima, zena pored ovakvih ne smje izgledati lijepo nikome, one su odmah djavolje bestidnice. Ovo je najcrnje. Драгана Милошевић, Драшко, Silence and 5 осталих је реаговао/ла на ово 8 Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука