Jump to content

Vegetarijanstvo, i vegetarijanstvo i Hrišćanstvo

Препоручена порука

Ja sa pio samo od jabuke što se gustih sokova tiče. Mada smutim neki put mada nisam odavno pomorandžu iscedim ili nešto slično, a što se kivija tiče ja to mogu da jedem koliko hoćeš. A na početku rekoh da ne volim voće,volim ali ne svo, relativno mali broj volim, ali to što volim mogu da pojedem niko mi nije ravan :D

Подели на овим сајтовима

Нисам вегетеријанац! Волим месо, али имам једну врсту "проблема"! Ако ја спремам црвено месо, не могу га јести! Тај проблем немам са рибом и пилећим бијелим месом!   ne_shvata

• Волим 1

Благо онима који плачу, јер ће се утjешити; (Матеј; 5,4)

Подели на овим сајтовима

• 5 years later...

nekako mi se čini da je najzdravije jesti voće, povrće, ribu i med. vegetarijanci ne jedu ribu. ne kontam. vegani ne jedu ni med. ccc. to je lek koji sadrži više od 300 sastojaka zdravih za ljudski organizam. mogu samo napisati da sam par godina patila od svih mogućih alergija. pola g. nisam jela meso i sve je prošlo. jupi. više nema kihanja i ostalih celodnevnih tegoba. pravoslavni post je najbolji način života. svaka čast ko se odreko mesa. čovek je sam sebi najbolji doktor. 

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

пре 31 минута, Natasenka рече

nekako mi se čini da je najzdravije jesti voće, povrće, ribu i med. vegetarijanci ne jedu ribu. ne kontam. vegani ne jedu ni med. ccc. to je lek koji sadrži više od 300 sastojaka zdravih za ljudski organizam. mogu samo napisati da sam par godina patila od svih mogućih alergija. pola g. nisam jela meso i sve je prošlo. jupi. više nema kihanja i ostalih celodnevnih tegoba. pravoslavni post je najbolji način života. svaka čast ko se odreko mesa. čovek je sam sebi najbolji doktor. 

Istina! Pravoslavni post je najbolji način života! Potpuno se slažem! :skidamkapu:

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, ines рече

Istina! Pravoslavni post je najbolji način života! Potpuno se slažem! :skidamkapu:

malo je rigorozno živeti na taj način. al msm da nema ništa loše u tom. da je to neka mera izmedju vegetarijanstva i veganstva. lično pokušavam da promenim način ishrane. samo ne znam još koji je način najispravniji. nisam neki mesojed nikad bila. to mi je velika olakšica. :)

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Natasenka рече

malo je rigorozno živeti na taj način. al msm da nema ništa loše u tom. da je to neka mera izmedju vegetarijanstva i veganstva. lično pokušavam da promenim način ishrane. samo ne znam još koji je način najispravniji. nisam neki mesojed nikad bila. to mi je velika olakšica. :)

....mislim da nije rigorozno, mislim da su se samo ljudi malo od toga udaljili, treba se vratiti na ispravni put ili nas život sam vrati na mnogo drastičniji način...mnogo puta ljudi govore: ja ne mogu bez mesa! gladan/na sam u postu! neću da gladujem i sl.! prvo treba izbiti iz glave da čovek, ako ne jede meso, neće umreti od gladi niti se razboljeti!...a onda takvi GURMANI dođu u period života da ih snađu koje kakve bolesti i malo po malo zabranjuje im se od strane doktora koje kakvo konzumiranje raznih pića i namirnica i sve se u stvari svede upravo na POST! pa oni koji NIKADA nisu hteli postiti, poste naredni period života radi zdravstvenih razloga....

Подели на овим сајтовима

On 29.4.2013. at 21:28, Зосима рече

Хришћанство нема забране према било којој врсти исхране,било животињског или биљног порекла, једино што упућује на умереност ,тј да се не товариш без потребе ... .smesko.

Ja sam čula da ne može krv da se jede (postoje one kobasice sa krvlju- krvavice). I još neke stvari, recimo crkotina i slično

"Drži svoj um u adu i ne očajavaj"

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, ines рече

....mislim da nije rigorozno, mislim da su se samo ljudi malo od toga udaljili, treba se vratiti na ispravni put ili nas život sam vrati na mnogo drastičniji način...mnogo puta ljudi govore: ja ne mogu bez mesa! gladan/na sam u postu! neću da gladujem i sl.! prvo treba izbiti iz glave da čovek, ako ne jede meso, neće umreti od gladi niti se razboljeti!...a onda takvi GURMANI dođu u period života da ih snađu koje kakve bolesti i malo po malo zabranjuje im se od strane doktora koje kakvo konzumiranje raznih pića i namirnica i sve se u stvari svede upravo na POST! pa oni koji NIKADA nisu hteli postiti, poste naredni period života radi zdravstvenih razloga....

tako je. imam jednu lepu knjižicu koju je izdao manastir Rukumija. ovde piše mnogo korisnog. možda nekad napišem nešto. uostalom piše. ko posti dušu gosti. post je majka telesnog zdravlja. zablude su da se ne može obezbediti vitamina, minerala dovoljno na biljnoj ishrani. nego duhovno se čovek opustio, pa mu svaki napor težak. uz to. riba je jedino meso koje se naziva belim. zato što joj krvni sudovi ne ulaze u meso. greškom se tako zove pileće meso. 

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, sanja84 рече

Ja sam čula da ne može krv da se jede (postoje one kobasice sa krvlju- krvavice). I još neke stvari, recimo crkotina i slično

spada u greh. tako piše u onoj knjizi posavetuj me oče. msm da je to rusko izdanje prevedeno na naš jezik. pa da. popularno je nepečeno meso. bifteci. uf. 

• Свиђа ми се 1
Подели на овим сајтовима

• 2 years later...
WWW.RTS.RS

Болница Халек у Бејруту, у Либану, постала је прва болница на свету, која од првог марта 2021. године, служи веганске оброке својим пацијентима како би помогла у њиховом...

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...