Gerhard Написано Мај 11, 2013 Пријави Подели Написано Мај 11, 2013 Православље тврди да творевина може бити бесмртна само ако је у заједници слободе и љубави са Богом преко човека. Животиње су постојале пре човека и његовог пада у смрт. Адам је пао на том испиту. Није остварио бесмртност. Зато је дошао Исус Христос да као Нови Адам реши проблем смрти. То је православно учење. Zivotinje jesu, ali nije smrt. Боли ме кромпир шта каже теорија еволуције по том питању.Ја сам на страни Православља а ти Мирољуба, протестаната, адвентиста... То су њихове филозофије. Tako je. To je spirit. Konacno si shvatio da je TE suprotna pravoslavlju. Poštujte Sina da se ne razgnevi, i vi ne izginete na putu svom, jer će se gnev Njegov brzo razgoreti. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Мај 11, 2013 Пријави Подели Написано Мај 11, 2013 Braco liberali, ako su neki dogadjaji u Bibliji izmisljeni, zasto se o tome cita na bogosluzenjima? Obmanjivanje vjernika ili...? Браћо креационисти, узмите па проучите оно што сам вам поставио. Маните се празних наклапања. Ја одох да прилегнем мало и прочитам нешто, јер после морам на пољопривреду. Бићу ту преко моба кад правим паузе али тада слабо пишем. Тако да се чујемо вечерас ако Бог да, и ако админи не закључају ову тему. Tristatri је реаговао/ла на ово 1 http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Tumaralo. Написано Мај 11, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Мај 11, 2013 Православље тврди да творевина може бити бесмртна само ако је у заједници слободе и љубави са Богом преко човека. Животиње су постојале пре човека и његовог пада у смрт. Адам је пао на том испиту. Није остварио бесмртност. Зато је дошао Исус Христос да као Нови Адам реши проблем смрти. То је православно учење. Боли ме кромпир шта каже теорија еволуције по том питању.Ја сам на страни Православља а ти Мирољуба, протестаната, адвентиста... То су њихове филозофије. Kakve veze ima sto su zivotinje postojale pre Adama?..poenta je da smrt nije postojala pre Adamovog greha Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Gerhard Написано Мај 11, 2013 Пријави Подели Написано Мај 11, 2013 Браћо креационисти, узмите па проучите оно што сам вам поставио. Маните се празних наклапања. Ја одох да прилегнем мало и прочитам нешто, јер после морам на пољопривреду. Бићу ту преко моба кад правим паузе али тада слабо пишем. Тако да се чујемо вечерас ако Бог да, и ако админи не закључају ову тему. Samo ti bjezi od odgovora. Ali,dobro, koristan je fizicki rad. Mozda ti razbistri um. Poštujte Sina da se ne razgnevi, i vi ne izginete na putu svom, jer će se gnev Njegov brzo razgoreti. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Мај 11, 2013 Пријави Подели Написано Мај 11, 2013 Kakve veze ima sto su zivotinje postojale pre Adama?..poenta je da smrt nije postojala pre Adamovog greha Али пре Адамовог греха Адам није био у заједници слободе и љубави са Богом. Како то не схваташ. Адам је пао на том тесту. Тест је требало да покаже да ли жели заједницу са Богом или не. Адам је пао на тесту и творевина је наставила да пропада и умире. Бесмртан је само Бог по природи. Човек, и преко њега творевина,могу бити бесмртни само по благодати, али ако су у заједници слободе и љубави са Богом. Адам то није био па ни сама творевина. http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
SHADOWS OF THE LIGHT Написано Мај 11, 2013 Пријави Подели Написано Мај 11, 2013 Kakve veze ima sto su zivotinje postojale pre Adama?..poenta je da smrt nije postojala pre Adamovog greha Sta je Adama cinilo besmrtnim njegova priroda ili Bog s kojim je bio u zajednici? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Мај 11, 2013 Пријави Подели Написано Мај 11, 2013 Samo ti bjezi od odgovora. Ali,dobro, koristan je fizicki rad. Mozda ti razbistri um. Брате, ја сам те одговоре прво дао сам себи јер сам био креациониста. И од ког то одговора ја бежим ? Физички рад бих и теби препоручио. Ако не слушаш мене послушај барем Мирољуба. То је и њеогова терапија коју, до душе, слабо примењује. Убија га градски живот http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Gerhard Написано Мај 11, 2013 Пријави Подели Написано Мај 11, 2013 Али пре Адамовог греха Адам није био у заједници слободе и љубави са Богом. Како то не схваташ. Адам је пао на том тесту. Тест је требало да покаже да ли жели заједницу са Богом или не. Адам је пао на тесту и творевина је наставила да пропада и умире. Бесмртан је само Бог по природи. Човек, и преко њега творевина,могу бити бесмртни само по благодати, али ако су у заједници слободе и љубави са Богом. Адам то није био па ни сама творевина. Adam nije bio u zajednici slobode i ljubavi sa Bogom?Tvorevina NASTAVILA da propada? Auuu, druze...jesi ti pravoslavac? Poštujte Sina da se ne razgnevi, i vi ne izginete na putu svom, jer će se gnev Njegov brzo razgoreti. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Мај 11, 2013 Пријави Подели Написано Мај 11, 2013 Pocetak je mudrosti strah Gospodnji. Tesko onom ko veruje iz straha. Ja se ne plasim onog kojeg volim i koji me voli. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гром Написано Мај 11, 2013 Пријави Подели Написано Мај 11, 2013 Da ako si jevrej, onda ti je parcijalno istorijska knjiga. Ako si Hriscanin, stari zavet ti je zbirka tekstova o Bogu, ko je on, sta je on, kolika mu je moc itd. Uopste nije istorijska knjiga. Ако си Хришћанин онда је Св. Писмо Реч Божја Друга Гром Размишљанка Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гром Написано Мај 11, 2013 Пријави Подели Написано Мај 11, 2013 Imas dogadjaje za koje ZNAMO da su izmisljeni t.j da su dodati od strane monaha u srednjem veku, naprimer ona prica "ko je bezgresan neka prvi baci kamen" je anegdota koju je odredjeni monah, odredjenog manastira dodao, ostalima se prica ucinila zanimljiva i pokazivala je neku poentu koja je isla uz HRistosa pa su ostavili. Nije poenta biblije ni istorija, ni fizika, ni hemija, ni biologija, biblija je duhovni prirucni a ne naucni udzbenik. Hristos je za sobom ostavio Crkvu a ne knjigu. Knjigu je za sobom ostavio Alah. Knjigu su napisali apostoli da bi imali kvalitetan prirucnih poucnih prica a ne da bi nas naucili istoriji sveta i veka. И ти си одабрао да верујеш да је то било баш тако. Свакако да немамо доказе ни за једну од ових варијанти, ствар је избора шта ћеш да верујеш. Глупани се расправљају око ствари вере. а ни једни не могу да докажу оно што тврде него верују и то им је очигледно да је баш тако како они верују. Ево материја, толико је очигледно да постоји да је просто чудно да наука нема докз да материја уопште постоји. А и како би постојала кад овај свет постоји у Божјој машти, За мене је то толико очигледно колико је за вас очигледно постојање материје. Ја једноставно видим да је то тако. А опет ми се справом може пребацити да сам ја све то измаштао. А опет ако свет који тако јасно гледам живи само у мојој машти онда сам бар маштовитији од свих вас. Ово што ви причате и у машти делује бедно а камоли на јави. Друга Гром Размишљанка Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гром Написано Мај 11, 2013 Пријави Подели Написано Мај 11, 2013 Brate dal ti stvarno mislis da se Bog umara? Бог је починуо од својих дела. Делати или чинити. Зашто је бог починуо? да би смо то схватили морамо се сетити да је сотона свезан на небу, и да сотона представља таму. А тана постоји само ако постоји нешто што ће својим телом правити сенку. Бог је кроз своја три лица створио услове за сенку јер кад Син,Ум, окрене леђа разуму тада он својим телом прави сенку. Живи у светлости свога знања уместо у светлости Божјој. Знање је тама. Како је Бог свезао сотону, своју сенку. Једини начин да вежеш сенку је да сам престанеш да се крећеш. Својим починком Бог је свезао сотону на небу. Дакле није реч о умору већ о потреби да се заустави зло. Tumaralo. and Tristatri је реаговао/ла на ово 2 Друга Гром Размишљанка Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Мај 11, 2013 Пријави Подели Написано Мај 11, 2013 Adam nije bio u zajednici slobode i ljubavi sa Bogom?Tvorevina NASTAVILA da propada? Auuu, druze...jesi ti pravoslavac? А где пише да је Адам био бесмртан ? Где пише да се није умирало ? Ајде, пошто си прави православац, кажи нам ? Адам није створен бесмртан, него је требао да постане бесмртан. Он је то одбио и тако је смрт ушла у творевину. Бог није рекао да све створио бесмртно, него "добро веома". Ако ти ја кажем Немој да попијеш то пиће јер је отровно. Ако га попијеш умрећеш. Да ли сам ја тиме теби рекао да никада нећеш умрети ако га не попијеш, или да си бесмртан ? Исто је било и са Адамом и Евом. Јер сада мало јасније ? Ево па послушајте ова предавања човека који стварно познаје Стари Завет у оригиналу ако хоћете нешто да научите 07.10.16.Kubat - Uopšteno o SZ 1-2.mp3.mp3 07.11.19.egzegeza- post 1 - tumacenje 1-2.wav 07.11.20.egzeg. post 1 - tumacenje 2-2.wav 07.11.27.egz. - potop i vavilonska kula.wav Овде су сва https://www.pouke.org/audio.php?cid=650 Док се мало не потрудите ја нећу више да гулим тастатуру без везе. Имам паметнијих и лепших ствари у животу и на нету. Tristatri је реаговао/ла на ово 1 http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Мај 11, 2013 Пријави Подели Написано Мај 11, 2013 Tesko onome ko veruje iz straha?? Auuuuuu covece pa Strahopostovanje Boga je osnova pokajanja cak sta vise mogu slobodno da kazem da je osnovni uvod u pokajanje. Neki ovde kao da se nisu telesno rodili u grehu nego ih donela ptica Zhar pravo iz raja bezgresne. Tristatri је реаговао/ла на ово 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Мај 11, 2013 Пријави Подели Написано Мај 11, 2013 Бог је кроз своја три лица створио услове за сенку јер кад Син,Ум, окрене леђа разуму тада он својим телом прави сенку. Како је ово лоше, да не кажем јеретички, савелијански речено. "Бог кроз своја три лица".... Кога ти овде подразумеваш под речју "Бог"? Јел то личност? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука