Jump to content

Razotkrivanje najvece lazi u istoriji covecanstva

Оцени ову тему

Препоручена порука

A da li moze surla da im se pretvori u nesto drugo za recimo 10000 godina?Da li po tebi covek sa malim nosem nije vise covek i postaje nova vrsta?

Moze recimo da atrofira, moze recimo dobiti neke produzetek na vrhu u vidu nekog uda itd...ne znam necu da bubam svasta. 

Covjek sa malim nosem je covjek sve dok god moze pareci se da drugim covjekom prenjeti genetski materijal na potomke. 

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

Moze recimo da atrofira, moze recimo dobiti neke produzetek na vrhu u vidu nekog uda itd...ne znam necu da bubam svasta. 

Covjek sa malim nosem je covjek sve dok god moze pareci se da drugim covjekom prenjeti genetski materijal na potomke. 

Na koji nacin velicina surla utice na mogucnost prenosenja genetskog materijala?Da li covek recimo sa atrofiranom nogom moze da prenese svoj genetski materijal na svoje potomstvo?

Подели на овим сајтовима

Nisi odgovorio na moje pitanje....kako smrt usloznjava organizme od bakterije do recimo musice?Sta kaze TE po tom pitanju?

Jao ne da mi se sad ulaziti dublje i ponavljati iste stvari. Kroz proces evolucije ne dogadja se nuzno usloznjavanje vec izmjena DNK. 

Smrt sam pomenuo zato sto ti izricito tvrdis da smrtni procesi ne mogu biti prisutni ni u kakvim procesima u kojima nastaje neki organizam, pa sam ti napomenuo prisustvo smrti bez koga se ne moze roditi nijedno zivo bice, gdje dolazi do odumiranja znacajnog tkiva prilikom razvoja fetusa, pucanja placente na kraju itd...isto kao i kod hranidbenog lanca gdje bez mikroorganizama koji razlazu ne bi bilo moguce rasta biljaka koje su onda hrana zivotinjama i ljudima. 

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

Jao ne da mi se sad ulaziti dublje i ponavljati iste stvari. Kroz proces evolucije ne dogadja se nuzno usloznjavanje vec izmjena DNK. 

Smrt sam pomenuo zato sto ti izricito tvrdis da smrtni procesi ne mogu biti prisutni ni u kakvim procesima u kojima nastaje neki organizam, pa sam ti napomenuo prisustvo smrti bez koga se ne moze roditi nijedno zivo bice, gdje dolazi do odumiranja znacajnog tkiva prilikom razvoja fetusa, pucanja placente na kraju itd...isto kao i kod hranidbenog lanca gdje bez mikroorganizama koji razlazu ne bi bilo moguce rasta biljaka koje su onda hrana zivotinjama i ljudima. 

Pa to samo govori da je sve u prirodi povezano i medjuzavisnoj vezi...sta je prvo nastalo po teoriji evolucije?Biljke ili zivotinje?

Ja izricito tvrdim da ono sto umre ne moze da stvori nista....osim Isusa Hrista naravno..... greengrin

Koje znacajno tkivo umire tokom razvoja fetusa?

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

A kakva bi to genetska promena trebala da se desi pa da oni ne mogu da se pare?

Ne znam kako se zove ta promjena, nisam geneticar. Uglavnom promjena je u sekvenci nukleotida (A,T,G,C) tolika, da kad se ukrste dve jedinke, od kojih je jedna dozivjela promjene, dolzi do nemogucnosti formiranja DNK potomka usljed razlicitosti DNK sadrzaja. 

Osim toga nisu ni puke mutcije DNK pokretac evolucije. Epigeneticke promjene takodjer dovode do evolutivinih promjena, stavise i olaksavaju evolutivne promjene, i sad se zna da evolucija ne ide bas tako tromo i jako sporo, postepeno, kako je mislio Darwin, vec da je to vrijeme znatno krace i u pojedinim slucajevima moze se mjeriti ne milionima godina vec stotinama ako ne i desetinama hiljada godina.

Подели на овим сајтовима

Pa to samo govori da je sve u prirodi povezano i medjuzavisnoj vezi...sta je prvo nastalo po teoriji evolucije?Biljke ili zivotinje?

Ja izricito tvrdim da ono sto umre ne moze da stvori nista....osim Isusa Hrista naravno..... greengrin

Izricito tvrdis. Apsolut?!

944528_10151568645482440_1674994958_n.jp

Подели на овим сајтовима

Fetus u pocetku ima cak nesto sto lici na rep, ali sto tokom natalne faze nestaje. Kad se udovi odvajaju od trupa mora doci do izumiranja odredjenih celija, isto tako kad se razvijaju prsti ne mogu se formirati ako ne bi postojao proces odumiranja celija. Jedna skolska slika kako to izgleda:

LysosomeDigitForm1.jpg

Taj proces je programiran, inace ne bi doslo do formiranja prstiju, i taj proces se strucno naziva Apoptoza. To je bukvalno kad celija po nekoj programskoj semi izvrsi "svjesno" samoubisto pocne da odumire.

Suprotno tome je Nekroza odumiranje celija u potpunosti usljed nekog spoljasenjg faktora, i ovo naravno nije programirano. 

Подели на овим сајтовима

Fetus u pocetku ima cak nesto sto lici na rep, ali sto tokom natalne faze nestaje. Kad se udovi odvajaju od trupa mora doci do izumiranja odredjenih celija, isto tako kad se razvijaju prsti ne mogu se formirati ako ne bi postojao proces odumiranja celija. Jedna skolska slika kako to izgleda:

LysosomeDigitForm1.jpg

Taj proces je programiran, inace ne bi doslo do formiranja prstiju, i taj proces se strucno naziva Apoptoza. To je bukvalno kad celija po nekoj programskoj semi izvrsi "svjesno" samoubisto pocne da odumire.

Suprotno tome je Nekroza odumiranje celija u potpunosti usljed nekog spoljasenjg faktora, i ovo naravno nije programirano. 

Pa znaci da nije znacajno za formiranje prstiju......

Подели на овим сајтовима

Nema dokaza da je smrt ikada stvorila nesto....

Ne mozes se tako izrazavati. Smrt je apstraktan pojam, nije nikakav imamentan poput ono kosca sa kukuljicom. 

Nema nikakve smrti same po sebi, postoje procesi koji dovode do smrti, a bez tih proces nema procesa koji dovode do zivota, pa sad svidjalo se tebi to ili ne u to se bar mozes uvjeriti svojim ocima. 

Подели на овим сајтовима

Ne mozes se tako izrazavati. Smrt je apstraktan pojam, nije nikakav imamentan poput ono kosca sa kukuljicom. 

Nema nikakve smrti same po sebi, postoje procesi koji dovode do smrti, a bez tih proces nema procesa koji dovode do zivota, pa sad svidjalo se tebi to ili ne u to se bar mozes uvjeriti svojim ocima. 

Da li je i zivot onda apstraktan pojam?Smrt je deo zivota.Ako je smrt apstraktan pojam onda je i evolcuija kao proces apstrakcija....jer je smrt ono sto cini da ta evolcuija funkcionise...dakle one neprilagodljivije u populaciji moraju umru..da bi se izvrsio selektivni pritisak...i one prilagodljivije nastavile populaciju sa boljim osobinama.....

Подели на овим сајтовима

Kao minimum smrt biljke ili zivotinje odrzava zivot. S druge stranem izumiranjem dinosaurusa, stvoren je prostor za razvoj sisara. Posredno, smrt stvara zivot.

Ja pricam o stvaranju ne o odrzavanju sto su dva sasvim razlicita pojma.....smrt ni posredno ni neposredno ne stvara ziva bica niti bilo sta....to je isto da si reko da svetlost nastaje tako sto se tama povuce i time neposredno tama stvara svetlost...a u relanosti je kontra..tama je odsustvo svetlosti...a ne obratno....

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...