Jump to content

Колика је вероватноћа да ћете случајно изабрати прави одговор?

Оцени ову тему

Juan Valdez

Препоручена порука

Skime da diskutujes kad si pola foruma stavio na ignore, evo ja sad ovde mogu svasta da napisem i da te ogovaram hehe gringrin

Moj odgovor bi bio 50% pa kud puklo da puklo :lol:

Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija.

cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo."

Подели на овим сајтовима

da probam:

Prvo, pitanje je nedorečeno, tj. pojam ,,ispravnog odgovora" je nedefinisan - ispravan odgovor na šta? 

Tako da možemo reći da je nedefinisano.

Ali, ako pretpostavimo:

- da postavljač ovog pitanja ima neko tajno pitanje koje nije izrekao,

- ili je prosto odabrao jednu od ponuđenih opcija kao tačnu

- ili je ovo prosto odgovor na neku proizvoljnu dilemu bez a priori informacije, onda imamo dva slučaja:

1) ako onaj koji odgovara vidi ponuđene odgovore (vidi da je pod A 25% i pod B 25%) onda su to za njega (kao razumnu ličnost) iste opcije i time se izbor svodi na 3, pa je verovatnoća da izabere ispravnu (uz uniformni random, i bez a priori informacije - nagađa) 1/3 = 33%

2) ako onaj koji odgovara samo odvali odgovor bez razmišljanja (od A do D) ili ako ne vidi procente već samo A,B,C,D ili ako je agent neki program koji ne prepoznaje iste opcije onda 1/4=25%

tako nekako valjda, ovo je neko trik pitanje :)

Подели на овим сајтовима

2) ako onaj koji odgovara samo odvali odgovor bez razmišljanja (od A do D) ili ako ne vidi procente već samo A,B,C,D ili ako je agent neki program koji ne prepoznaje iste opcije onda 1/4=25%

u stvari, za ovo nisam siguran, jer su dve opcije iste te su iste, tako da ako je 25% ispravan onda je šansa 50%, ako je jedna od ovih drugih onda 25%, ne znam kako se to sad računa

a pitanje mi liči i na ono ,,šta je starije koka ili jaje": ,,Koja je verovatnoća ..... odgovor korektan? - Na koje pitanje? - Na pitanje: Koja je verovatnoća ..... odgovor korektan? Ali koje je pitanje? Pa pitanje je isto: Koja je verovatnoća ..... odgovor korektan?itd.

dosta od mene

Подели на овим сајтовима

@Иван<br />Погледај ово последње. Ако је вероватноћа 25%, то значи да је тачан одговор 25%. Али вероватноћа да ћеш заокружити 25% је 50%, што значи да би тачан одговор био 50%. Али вероватноћа да ћеш заокружити 50% је 25%, што значи да ке тачан одговор 25%... Мене ово подсећа на f(x) { f(x) }.

Подели на овим сајтовима

@Иван<br />Погледај ово последње. Ако је вероватноћа 25%, то значи да је тачан одговор 25%. Али вероватноћа да ћеш заокружити 25% је 50%, што значи да би тачан одговор био 50%. Али вероватноћа да ћеш заокружити 50% је 25%, што значи да ке тачан одговор 25%... Мене ово подсећа на f(x) { f(x) }.

pa da, to je to

ako je verovatnoća 25% da ćemo izabrati pravi odgovor, onda su to nisu A i D, već ili B ili C, pod pretpostavkom da se procenti u ponuđenim odgovorima ne odnose na samo pitanje već na nešto drugo, ali ako pitanje referiše na samo sebe  (tj. da li si odgovorio tačno) onda ne vredi, beskonačna rekurzija, tj. nedefinisano (liči mi i na ono ,,Gnu is not unix")

Подели на овим сајтовима

• 9 months later...
  • Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...