Jump to content

Најзад,прави српски православни метал :-)

Оцени ову тему

Зосима

Препоручена порука

Despot - Tamo (Gde Samuju Vukovi)

Tamo gde zima je surova
Tamo gde jesen je sumorna
Tamo gde čudni su vetrovi
Tamo su orlovi leteli

Tamo gde carstva su padala
Tamo gde nada se rađala
Tamo gde stari su zaspali
slobodno nebo sanjali

Kao molitva širi se glas
čekamo spas, slavimo Carstvo Nebesko
Kao Božji dar nosimo krst
slavimo mir, čekamo Carstvo Nebesko

Tamo gde samuju vukovi
Tamo gde bistri su izvori
Tamo gde vatra je iskonska
Tamo gde pravda je Božija

Tamo gde drveće šapuće 
vekova prošlih legende
vapaj o kamen se odbija
Nebeska vrata otvara

Kao molitva širi se glas

Tamo gde gase se ognjišta
Tamo gde prazna je kolevka
Tamo gde suvi su kondiri
Tamo gde cvetaju božuri

"Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато"

Гандалф

Подели на овим сајтовима

Da damo prijedlog da udje u liturgijsku upotrebu, ako je pravoslavni nece mu faliti nista onda. 

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

Despot su:
Aca Celtic - vokal
Srđan Branković - gitara, bas gitara
Miroslav Branković - gitara
Bubnjeve svirao Miloš Macura
Vladimir Đedović - klavijature
Bojana Milosavljević - bek vokali
Anđela Stefanović - flauta
Gost u spotu - Boris Markov
snimljeno u studiju Paradox, 2013.

• Kao molitva širi se glas

"Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато"

Гандалф

Подели на овим сајтовима

Помало ми звучи као оне немецке хеПи метал банде - Хеловин или Блајнд Гардијан. Мада, може бити да сам у криву пошто сам их здраво давно чуо.

Подели на овим сајтовима

Свака част бенду Деспот међутим ипак бих рекао да је бенд Визант први прави метал бенд са ових простора који је у својим пјесмама унио хришћанску тематику, они ипак за собом имају већ два објављена албума и ускоро излази и трећи. Ово је пјесма са најновијег албума која је издата као одговор на актуелна дешавања

а ево и интервјуа са бендом: http://www.svetigora.com/node/11749

Подели на овим сајтовима

Mora žešće

Већ сам причао са једним чланом бенда,и ова ствар је  да тако кажем,нај-комерцијалнија, промо видео,али цео албум ће бити много жешћи...

У мају ће бити цд...

Гандалф

Подели на овим сајтовима

Свака част бенду Деспот међутим ипак бих рекао да је бенд Визант први прави метал бенд са ових простора који је у својим пјесмама унио хришћанску тематику

Уз дужно поштовање, Визант по мени нема везе са металом, а што се текстова тиче,форсирају патриотске мотиве...

Гандалф

Подели на овим сајтовима

Аца Метал :D

Па Аца је металац већ сто година, али већина га зна као Ацу из Келта...

Иначе у овом бенду су  смедеревци браћа Бранковић, оснивачи Алогије и још неких српских бендова...

Гандалф

Подели на овим сајтовима

Већ сам причао са једним чланом бенда,и ова ствар је  да тако кажем,нај-комерцијалнија, промо видео,али цео албум ће бити много жешћи...

У мају ће бити цд...

Надам се да ће тако бити, баш тражим овакве песме, пошто иначе највише слушам рок, па ми спој са хришћанством делује сјајно, пошто ми рок песме увек дају неку мотивацију, дижу ми морал, онда ако су хришћанске још више.  greengrin

Подели на овим сајтовима

Vizant naravno ima patriotskih motiva ali sam rekao da je prvi bend sa ovih prostora koji je unio hriscansku tematiku u svojim pjesmama. Zbilja ne vidim kako bi ih mogao okarakterisati nego kao metal,tacnije doom-goth pravac za razliku od vaseg koji je vise Folk metal i koji mi se mnogo svidio iz ove pjesme sto zapravo doprinosi  tome da  se obogacuje i podstice razvoj jedne scene koja ce,ako Bog da,jednom organizovati neki (mozda i prvi) hriscanski-metal fest sto bi bilo pravo otreznjenje i novina na nasim prostorima i u svijetu. Bilo bi dobro ako imate neki logo da ga postavite ovdje  u tom formatu kako bi fanovi mogli da stampaju vase majce.Svako dobro i samo tako nastavite. :)

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...