Гости Guest - . . .- Написано Април 16, 2013 Гости Пријави Подели Написано Април 16, 2013 Naučnici u Masačusetskoj opštoj bolnici uspjeli su da u laboratorijskim uslovima uzgoje potpuno funkcionalan bubreg pacova, koji je uspješno presađen i normalno radi. Kompletan bubreg je nastao od pojedinačnih ćelija, a vodeći naučnik Herold Ot kaže da su svi odahnuli kada su vidjeli da bubreg radi. Ovaj nevjerovatan napredak u medicini je značajan, jer otvara put za stvaranje ljudskih organa, čime bi se "potencijalno omogućio neiscrpan izvor zaliha organa, eliminišući potrebu da onaj kome je potreban organ čeka na bubreg odgovarajućeg donatora." Izvor: Vijesti.ba Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest - . . .- Написано Април 16, 2013 Гости Пријави Подели Написано Април 16, 2013 Оvaj nevjerovatan napredak u medicini je značajan, jer otvara put za stvaranje ljudskih organa, čime bi se "potencijalno omogućio neiscrpan izvor zaliha organa, eliminišući potrebu da onaj kome je potreban organ čeka na bubreg odgovarajućeg donatora. Шта мислите о овоме? Каква је будућност човечанства? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
-Владимир- Написано Април 16, 2013 Пријави Подели Написано Април 16, 2013 Лепо . Можда то једног дана стигне и код нас . Мада сумњам да ће овом веку . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
R.Žiskar Написано Април 16, 2013 Пријави Подели Написано Април 16, 2013 Врло добра вест. Надам се да ће многима помоћи да избегну трагичне последице болести. Лидија Миленковић је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Април 16, 2013 Пријави Подели Написано Април 16, 2013 Staminalne celije. Ako je moguce napraviti ovako nesto bez ubistva onda je OK. U drugom slucaju nije. Лидија Миленковић and kron је реаговао/ла на ово 2 Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Април 16, 2013 Пријави Подели Написано Април 16, 2013 Шта мислите о овоме? Каква је будућност човечанства? Zdrava. Slava Bogu sto je stvorio stvorenja kakva jesmo, pa imamo nauku i mozak i pamet, da ne budemo robovi prirode. U tome se ogleda po meni velicina koju nam je Gospod dao. Imamo moc da spoznamo i za nasu dobrobit iskoristimo sve ostalo sto je on stvorio samo ako hocemo tu moc da iskoristimo. Staminalne celije. Ako je moguce napraviti ovako nesto bez ubistva onda je OK. U drugom slucaju nije. Embrioni koji se koriste tu se prave vestacki, van oplodnje, van ljudi. Uzmu dve celije, spoje ih i naprave embrion. Ako neko misli da je to ziva osoba onda je to ubistvo za njega. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Април 16, 2013 Пријави Подели Написано Април 16, 2013 Ja se samo plasim da nauka ne postane nepogresiva i da pocne da nam pise zakone. Ljudi su skloni tome da traze chudo. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest - . . .- Написано Април 16, 2013 Гости Пријави Подели Написано Април 16, 2013 Врло добра вест. Надам се да ће многима помоћи да избегну трагичне последице болести. Оно јес' ал ће опет нешто да нас стрефи, тако да смрт не можемо избећи... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Merovech Написано Април 16, 2013 Пријави Подели Написано Април 16, 2013 Вест је свакако добра! Embrioni koji se koriste tu se prave vestacki, van oplodnje, van ljudi. Uzmu dve celije, spoje ih i naprave embrion.Па то и јесте оплодња, нема разлике ван човека или у човеку. Но, постоји могућност да се замрзне пупчана врпца након порођаја (или тако нешто), те да тај човек (којем су родитељи сачували врпцу у банци матичних ћелија) има своје личне залихе матичних ћелија за овакве потребе, без убијања. А чуо сам и нешто у вези слузокоже носа, да може да послужи истој сврси... Има сигурно овде некога ко се у све то разуме много боље од мене, или некога ко је барем обавештенији. Лидија Миленковић је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лидија Миленковић Написано Април 16, 2013 Пријави Подели Написано Април 16, 2013 Оно јес' ал ће опет нешто да нас стрефи, тако да смрт не можемо избећи... Оче, од смрта лека нема ( не мислим са духовног становишта), па јопет идемо лекару, оперишемо се, лечимо, идемо на дијализе, хемотерапије. Зато се слажем са Билбијом и са The Merovingian Staminalne celije. Ako je moguce napraviti ovako nesto bez ubistva onda je OK. U drugom slucaju nije. Вест је свакако добра! Па то и јесте оплодња, нема разлике ван човека или у човеку. Но, постоји могућност да се замрзне пупчана врпца након порођаја (или тако нешто), те да тај човек (којем су родитељи сачували врпцу у банци матичних ћелија) има своје личне залихе матичних ћелија за овакве потребе, без убијања. А чуо сам и нешто у вези слузокоже носа, да може да послужи истој сврси... Има вероватно овде некога ко се у све то разуме много боље од мене, и ко је много обавештенији. Потпис: Надање је моје- Отац; Прибежиште моје- Син; Покров мој- Дух Свети; Тројице Свесвета, слава теби. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
R.Žiskar Написано Април 16, 2013 Пријави Подели Написано Април 16, 2013 Оно јес' ал ће опет нешто да нас стрефи, тако да смрт не можемо избећи... Ја бих волео да умрем у сну, као мој деда а не вриштећи, као његови путници. Мислио сам на квалитет живота и на смањење великих трошкова лечења. Млађони, Crveni Baron and Лидија Миленковић је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Април 16, 2013 Пријави Подели Написано Април 16, 2013 Вест је свакако добра! Па то и јесте оплодња, нема разлике ван човека или у човеку. Но, постоји могућност да се замрзне пупчана врпца након порођаја (или тако нешто), те да тај човек (којем су родитељи сачували врпцу у банци матичних ћелија) има своје личне залихе матичних ћелија за овакве потребе, без убијања. А чуо сам и нешто у вези слузокоже носа, да може да послужи истој сврси... Има сигурно овде некога ко се у све то разуме много боље од мене, или некога ко је барем обавештенији. Ne znam, meni nikako nije isto, Embrion napravljen u majci vs embrion napravljen u laboratoriji. Оче, од смрта лека нема ( не мислим са духовног становишта), па јопет идемо лекару, оперишемо се, лечимо, идемо на дијализе, хемотерапије. Rece jednom ZvonkoM, pravoslavlje je vera koja slavi zivot pre svega. Od smrti i te kako ima leka, evo ga, vaskrsnuce nije samo duhovno. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука