Jump to content

Zločin i kazna u Iranu

Оцени ову тему

Препоручена порука

Fotografije su prave, ali se ne radi o nekakvom kažnjavanju, već o uličnom performansu pred publikom.

Знаш да сам и ја то помислио кад сам видео слику први пут . Рекох, ово ми личи на оне путујуће циркузанте који приказују разне подвиге снаге и издржљивости пред публиком. Гомила људи и тип са микрофоном. Само ми је било невероватно да би неко користио дете за тако нешто .

Подели на овим сајтовима

We checked with Iranian sources who said this was more likely a street performance than an act of Islamic punishment

Dakle i Iranci kažu da je najverovatnije a ne da jeste,ulični performans.

Da je Dejvid KOperfild u pitanju pa da i verujem da detetu pregaziš ruku i da se ništa neće desiti ali ovo već...

Подели на овим сајтовима

Lažnjak!

Inače, ovo je sedma fotografija. Dete posle "gaženja".

iran-boy-after-stunt.jpg

Izvor 1

Izvor 2

Meni tu nije štimao vijek djeteta, tamo piše da mu je osam a ustvari mu je prema tome kakvo je to dijete tj. kako izgleda na slici jedva šest godina ili bolje reći oko pet ili čak jedva pet. A tamo gdje je jedna laž, može biti i druga i treća...takav odnos, srazmjer veličine glave prema tijelu i takve glave ala Zeppelin obično imaju ljudska mladunčad do 5 godina, izgledaju tako skoro ko nekakva mala čudovišta, aliens s tim velikim balon glavama, hahahaha, poslije im se to sve izravna i uskladi.

Подели на овим сајтовима

Da je Dejvid KOperfild u pitanju pa da i verujem da detetu pregaziš ruku i da se ništa neće desiti ali ovo već...

Ne znam kako se radi, ali očigledno nije nešto mnogo komplikovano...

http://www.youtube.com/watch?v=E71dYuQ_A2Y

:)

Подели на овим сајтовима

Ne znam kako se radi, ali očigledno nije nešto mnogo komplikovano...

http://www.youtube.com/watch?v=E71dYuQ_A2Y

:)

Popusti se tlak u gumi, djelomično se ispuše, ispusti vazduh, tako da se ustvari na mjestu gdje je ruka stvori udubina a težina auta se prenosi na okolni prostor oko te udubine, nešto slično na onom principu kako funkcioniše vazdušni jastuk kod lebdjelice, mislim da auto također ne smije ići prebrzo, kako bi guma imala vremena za izravnavanje tih unutrašnjih tlakova i za stvaranje te udubine, prolapsa. Izgleda da je dovoljno to uraditi, provesti s jednom gumom, tom kojom planiramo pregaziti tu ruku, ostale valjda mogu ili i trebaju ostati normalno naduvane.

Подели на овим сајтовима

Evo i na snopes-u potvrda da je lažno (sajt koji se bavi raskrinkavanjem podmetačina na internetu).

Koliko sam ukapirao, to je neka česta ulična predstava na Bliskom istoku. "Mađioničar" (lik sa mikrofonom) plati neko dete sa ulice da stavi ruku i glumi bol dok mu točak prelazi preko ruke. Svi koji hoće da gledaju, moraju da plate. Posle i klinac i "umetnik" idu svako na svoju stranu sa zarađenim parama.

Isto piše da, ako bi ovo zaista bilo izvršenje kazne, to bi kršilo šerijatski zakon po svim mogućim tačkama. Šerijat se nikada ne primenjuje na mlađe od 15 godina, nikada za krađu hrane i, kada se primenjuje, amputira se desna ruka (a ne voze se kola preko nje).

A da je ovo zloupotreba dece koja se izlažu velikoj opasnosti - to je jasno.

Siguran sam da neko pita samo dete, da mu (detetu) ovako nesto ne bi ni palo na pamet...

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...