Justin Waters Написано Април 9, 2013 Пријави Подели Написано Април 9, 2013 Turska će u maju otplatiti poslednju ratu duga Međunarodnom monetarnom fondu, u visini od 426 miliona dolara. Posle otplate duga u odnosima Ankare i MMF koji traju već više od pola veka, nastupiće nova etapa, u kojoj će se Fond ograničiti na praćenje ekonomske situacije u Turskoj, piše provladin list Star. Mediji podsećaju da je od 1961. do 2008. godine Turska sa MMF potpisala 19 kreditnih sporazuma na ukupnu sumu od 45,5 milijardi dolara i otplatila 52,7 milijardi. "Nakon otplate duga, Turska i MMF će zameniti mesta, i Ankara će Fondu dati kredit od pet milijardi dolara", navodi list. Turski premijer Taip Erdogan ranije je najavio nameru Ankare da u maju vrati dugove MMF-u i da otvori kreditnu liniju za njega. On je rekao da je od 2002. godine, od kada je on na vlasti u Turskoj, MMF-u otplaćeno 23,5 milijardi dolara duga. Prema Ergodanu i predstavnicima vlade, otplata duga će biti još jedna potvrda stabilnog ekonomskog razvoja Turske, koja će stvoriti povoljnije uslove za privlačenje novih investicija u zemlju. Turska će, kako prenose Ria novosti, takođe pokazati Evropskoj uniji, sa kojom je 2005. počela pregovore o pristupanju, da za razliku od nje, Turska nema ekonomskih problema. BLIC Ignjatije је реаговао/ла на ово 1 Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
-Владимир- Написано Април 9, 2013 Пријави Подели Написано Април 9, 2013 Ето , људи раде и не кукају за Европом. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Nebojsa Написано Април 9, 2013 Пријави Подели Написано Април 9, 2013 Jedno od najperspektivnnijih drustava u Evropi ,tj EvroAziji ,lepo kad nije bilo posla poslali su radnike van ,godisnje emigracija vrati 17 milijardi evra u Tursku Mali covek ako je radan i zeli da uci i radi to i moze (ostavstina od osmanliskog carstva) nezaposlenost minimalna u dobi izmedju 20 i 40 godina Mi smo sto godina iza Turske u svaskom smislu Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Април 9, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Април 9, 2013 Ето , људи раде и не кукају за Европом. Turska ima sve uslove da bude ekonomska velesila, uzimajuci u obzir velicinu zemlje i broj stanovnika. Impresivno je da oni ovo nisu postigli prodajuci sirovine poput nafte ili gasa, vec su iskoristili sve maksimalne kapacitete zajedeno sa ovim kreditom MMF kojeg ce otplatiti. Stvorili su poslovnu klimu dobrom, privukli su mnogo investitora koji su ulozili u turisticke komplekse i tako ozivjeli turizam sirom egejske i sredozemne obale i postali su konkurentni na tom polju. Hjundaji ima testne pogone tamo, i to ni manje ni vise u zemlji sa najskupljim gorivom. Bave se proizvodnjom svega i svacega. Znam za jedan posao koji je radjen u Crnoj Gori, izvodjenje regionalnog vodovoda na primoriju gde su narucivali cijevi iz Turske. Dakle nije iz pestana kao domaceg proizvodjaca, ili ne znam rehau austrijskog, vec iz Turske, sto zbog odnosa cijena i kvalitete. Poznata je i farmaceutska industrija, kod nas su neki lijekovi na razblazivanje protiv gripe vec postali poznati, pa zatim industrija odjece, ko nije vidio dzins ili neki drugi odjevni predmet "made in Turkey", i tako mnogo sto sta. Ima alternativa EU itekako ima. I naravno dug MMF je mogucve otplaitit, padaju sve one price o porobljavanju, sad sa Turskom, ranije sa Brazilom. Radi se tamo nema sta, samo vlada je u nekim elementima odnosa prema javnom mnjenju represivna, lose je to, ali sta ces tako je kako je. Mozda ce se i to promjenuti. Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Април 9, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Април 9, 2013 Jedno od najperspektivnnijih drustava u Evropi ,tj EvroAziji ,lepo kad nije bilo posla poslali su radnike van ,godisnje emigracija vrati 17 milijardi evra u Tursku Mali covek ako je radan i zeli da uci i radi to i moze (ostavstina od osmanliskog carstva) nezaposlenost minimalna u dobi izmedju 20 i 40 godina Mi smo sto godina iza Turske u svaskom smislu Jeste imaju oni veliku Dijasporu, ali novac od dijaspore je samo mali dio kolaca koji oni ostvaraju sa masinom koju su pokrenuli. Nije to bilo kljucno. Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Nebojsa Написано Април 9, 2013 Пријави Подели Написано Април 9, 2013 Nije bilo kljucno smesno , pa ako si mladog coveka poslao u DE da radi taj stvara porodicu i taj nema samo jedno dete ,ja bih rado desetoro da im imam priustiti civilizaciski minimum . Snaga Turske je u mladima ,ne u Industriji ,da su mamlazi koji su vodili ovu zemlju dozvolili mladima da odu i da osnivaju porodice tamo gde se normalno zivi i mi bi sada imali omladinu i nas bi molili da udjemo u EU ovako ,mi molimo njih . Turska je pokazatelj da se moze kad se hoce ,ako se to radi bez kasti (kao u Indiji) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Април 9, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Април 9, 2013 Nije bilo kljucno smesno , pa ako si mladog coveka poslao u DE da radi taj stvara porodicu i taj nema samo jedno dete ,ja bih rado desetoro da im imam priustiti civilizaciski minimum . Snaga Turske je u mladima ,ne u Industriji ,da su mamlazi koji su vodili ovu zemlju dozvolili mladima da odu i da osnivaju porodice tamo gde se normalno zivi i mi bi sada imali omladinu i nas bi molili da udjemo u EU ovako ,mi molimo njih . Turska je pokazatelj da se moze kad se hoce ,ako se to radi bez kasti (kao u Indiji) Njemacka nema bas mnogo mladih, pa su opet ekonomska velesila. Doduse imaju emigraciju, ali generalno statistcki su u negativnom bilansu. Procenat mladih nije bitan uopste. Evo Banglades ima puno mladih, ima ih duplo vise nego Turaka, pa dzaba sve opet su jadi bijeda. Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Nebojsa Написано Април 9, 2013 Пријави Подели Написано Април 9, 2013 Nemacka je velesila zbog emigranata tj mladih i radno sposobnih ,ne zbog industrije .O tome stalno pisem ovde osnovni resurs su ljudi ,ovde se ljudi guraju pod tockove ,u Turskoj mlad covek je uvek bio vazan i bitan ovde je mlad covek teret ,i korov . Banglades,Indija i druga kastanska drustva (u kojima smo i mi) su u teskim gabulama i problemima . Zapamtite kasta ubija Ovde imate kastu svuda ,u Crkvi na prvom mestu pa u politici pa u braçela ekonomiji (privredu nemamo) Kada pocnemo da se buimo protiv kaste ,tek tada menjamo i krecemo na bolje Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Април 9, 2013 Пријави Подели Написано Април 9, 2013 Skoro sam putovao Turskom. Opsti zakljucak da je ta zemlja nekih stotinak godina ispred nas usvakom smislu.Pocev od onih banalnih (dal uopste mogu tako da kazem) sto su im gradske ulice besprekorno ciste, parkovi prelepi i odrzavani pa sve do ekonomskog statusa pojedinca gde sam iz prve ruke u vise navrata cuo da su prezadovoljni finansijskim stanjem. пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука