Jump to content

Прешао из православља у протестантску деноминацију

Препоручена порука

Koliko imam prijatelja, kao i skolskih drugova, koji su teolozi, svoje porodice prehranjuju na ovaj ili onaj nacin, pa se ne odrekose pravoslavlja...

Ми незнамо ситуацију овог човека. Можда је неко њему лично нешто обећао, па после није испунио.

Подели на овим сајтовима

Ma obecali su mu svasta ,i tapsali ga po ledjima i govore da je najbolji od svih ,ali ......................

Jos nesto kanonski otpust je teze dobiti nego sve ostalo ,ja licno cekam kanonski otpust 3 godine ,mada smo iz slicnih eparhija ,mozda u Sumadiskoj nije tako 

Подели на овим сајтовима

Ми незнамо ситуацију овог човека. Можда је неко њему лично нешто обећао, па после није испунио.

Tacno je da neznamo.

Ali, bas je to razlog za naspustanje Hrista... 

Подели на овим сајтовима

Ma obecali su mu svasta ,i tapsali ga po ledjima i govore da je najbolji od svih ,ali ......................

Jos nesto kanonski otpust je teze dobiti nego sve ostalo ,ja licno cekam kanonski otpust 3 godine ,mada smo iz slicnih eparhija ,mozda u Sumadiskoj nije tako 

Kako rece da mu je ime?

Подели на овим сајтовима

A postoji li nekakav podatak koliko treba Svestenika, koliko veroucitelja Srbiji? Pa na osnovu toga i upisivati studente? Ili moze da se upise svak ko zeli?

Овако је то било. Негде до 2001., и нешто касније Богословски Факултет је био егзотикка. До тог периода завршиш, рукополагање нема проблема. А онда се променило. Тих података нема нити ће бити. Ако у граду у храму има 8 свештеника,и све је попуњено и функционише, али неко има сина коме треба парохија, онда се од ове осморице одузму домови да би се добила парохија. Основно је број домова у парохији, од тога се живи (тзв."водица").

Подели на овим сајтовима

Овако је то било. Негде до 2001., и нешто касније Богословски Факултет је био егзотикка. До тог периода завршиш, рукополагање нема проблема. А онда се променило. Тих података нема нити ће бити. Ако у граду у храму има 8 свештеника,и све је попуњено и функционише, али неко има сина коме треба парохија, онда се од ове осморице одузму домови да би се добила парохија. Основно је број домова у парохији, од тога се живи (тзв."водица").

Zavisi, kako gde. U mojoj Eparhiji nije tako - otac i sin ne mogu biti u istom gradu. Jedan mora biti na selu a drugi u gradu!

Подели на овим сајтовима

Па нећемо сада о хиљадама евра, овде би имао сасвим довољно за живот. Ево на пример Браничевска, шта би му фалило да забоде неко Влашко село (пара колико волиш) :), када већ причамо о парама. Има места у Браничевској, Тимочкој (колико волиш), Нишкој... да не набрајам сада. Све у свему има доста места. Ако је некоме идеал да зарађује брдо пара и због тога једино хоће да буде свештеник, онда ако нема везу нека чека, па га можда и убоде, а може да уплати 20к е и да скрати процедуру (повратиће брзо) :)

Овде је по мени у питању разочарење, али детета, а не човека. Живот није праведан и не иде све глатко.

Замислите нас Србе, па због разочарења ми би требали први  да се сви иселимо и променимо веру.

Tacno tako!

Rekoh malo pre - znam zasigurno da mesta ima u budimlj.niksickoj, rasko - prizrenskoj, vranjskoj, timockoj, milesevskoj koliko volis, u banatskoj, u nekoj od Eparhija u Hrvatskoj...

Treba se malo pomuciti... Pa, svi smo dozivljali neprijatnosti, JA LICNO JESAM... Ali, moramo da se borimo!

Подели на овим сајтовима

Kako se zove onaj svestenik u Dzeksonvilu ,nas hercegovac sad sam bio sa njim ama ime sam zaboravio ,on mi je pricao neku slicnu pricu ,za li neko ime 

Aman, kako se zove ovaj tvoj prijatelj, da spominjemo coveka?

Подели на овим сајтовима

NE OSUDJUJEM COVEKA...

Samo pitam: gde je Gospod obecao u Jevandjelju ovozemaljska blaga onima koji ga ljube...? Ne kaze li Gospod da ce neki i stradati?

Sta mislis, da ja kao teolog zivim u izobilju...?

Ja sam rodom iz budimljansko - niksicke Eparhije. Ta Eparhija i te kako treba teologe i svestenike! Rasko - prizrenska takodje! U vranjskoj Eparhiji treba 5 svestenika!  

ALI, NECE NIKO U TE EPARHIJE! Svi hoce BGD ili par vecih gradova u okruzenju... Pa, ljudi, moramo malo da se i pomucimo, a ne da izdamo Hrista za 30 srebrenika...

...

И ако имам пророштво и знам све тајне и сва знања, и ако имам сву веру да и горе премештам, а љубави немам, ништа сам. IКор.13,2

Подели на овим сајтовима

У Врањској треба 5 свештеника? Да ли је то нека провокација? Ја бих му пре препоручио протестанте него ли у Врањску да иде. Ја не говорим да не треба у другим епархијама свештеника. Човек је био у својој Цркви, где год да је она и доживео рецимо следеће: педофилија у СПЦ се провлачи дуги низ година, нестала су до сада за само неколико година два милиона еура, један код Артемија, други у патријаршији. Симонија је била општеприхваћено начело у појединим местима. Непотизам је нормалан, а јагњећа бригада "попова" нема милости према својим богословима, него беже од њих. Пријатељу, и ја сам теолог, жали боже, не кукам, али не желим да будем лицемер, јер као што рече владика Григорије, Бог воли и грешнике и праведне, али лицемере, не... Човек није продао Христа, Христа су продали они који су остали то што јесу, они су Га распели и у тој породици која је отпала.

Ne svidja mi se tvoje misljenje. Sta to fali vranjskoj Eparhiji? 

Raspitaj se malo: ne znas koliko tu cesnih svestenika ima. To je jedini kraj u Srbiji, u kojem su Turci bili, a da Srbi nikad nisu primili Islam.

Prijatelju, Carstvo Nebesko nije carstvo sablaznjenih, zar ne? Ne stoji li tako u Svetom Pismu?

Pa, eto, vladika Lavrentije se vozi u autu od 50000 eura, a svestenik iz njegove Eparhije je ubica!? I, sta, ja treba Hrista da se odreknem zbog takva dva lika?!

Nije ti ispravno misljenje. Ima tu raznih nacina da se casno zivi, samo se treba potruditi. 

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...