Срђан К. Написано Април 9, 2013 Пријави Подели Написано Април 9, 2013 Гледам овде, неки осуђују, неки уздржани, неки овако а неки онако. Питам се само, зашто сте (неки) подозриви према овом "човеку" или боље рећи према овој причи. Да ли схватате поенту приче? Људи, човек је завршио богословију, факултет и није добио ништа: Покушао је да прехрани породицу другим пословима, и вероватно му то не би било тешко да није поред себе гледао оно што ми називамо православље, гледао је попове синове који постају свештеници или предају веронауку, и како његово време протиче. Људи Божији, човек је очигледно доживео разочарење свега онога у шта верује. То није била његова Црква, неће ни протестантизам, али ми смо дотакли дно са нашим понашањем. Да ли ви заиста верујете да је све тако романтично у овој нашој Цркви. Да ли је све тако онтолошки. Да ли је овог мученика неко позвао и рекао брате не иди главу не губи? NE OSUDJUJEM COVEKA... Samo pitam: gde je Gospod obecao u Jevandjelju ovozemaljska blaga onima koji ga ljube...? Ne kaze li Gospod da ce neki i stradati? Sta mislis, da ja kao teolog zivim u izobilju...? Ja sam rodom iz budimljansko - niksicke Eparhije. Ta Eparhija i te kako treba teologe i svestenike! Rasko - prizrenska takodje! U vranjskoj Eparhiji treba 5 svestenika! ALI, NECE NIKO U TE EPARHIJE! Svi hoce BGD ili par vecih gradova u okruzenju... Pa, ljudi, moramo malo da se i pomucimo, a ne da izdamo Hrista za 30 srebrenika... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Април 9, 2013 Пријави Подели Написано Април 9, 2013 A postoji li nekakav podatak koliko treba Svestenika, koliko veroucitelja Srbiji? Pa na osnovu toga i upisivati studente? Ili moze da se upise svak ko zeli? NemanjaVa је реаговао/ла на ово 1 Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Nebojsa Написано Април 9, 2013 Пријави Подели Написано Април 9, 2013 Da i ja sam u USA na moju zalost tamo radim ,al ja sam ti special case i pre fakulteta sam radio tako da nisam bas reprezentativan po tom pitanju Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан К. Написано Април 9, 2013 Пријави Подели Написано Април 9, 2013 Da i ja sam u USA na moju zalost tamo radim ,al ja sam ti special case i pre fakulteta sam radio tako da nisam bas reprezentativan po tom pitanju A, mozes li mi reci kojoj protestantskoj crkvi pripada? Daj da pomognemo coveku, ako nije kasno! Dragi је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Nebojsa Написано Април 9, 2013 Пријави Подели Написано Април 9, 2013 Subotari ,mada je on meni rekao Hriscani sedmog dana ,sada mislio sam da su baptisti ali nisu . Klasicna sekta ,ozbiljna i velika Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан К. Написано Април 9, 2013 Пријави Подели Написано Април 9, 2013 Subotari ,mada je on meni rekao Hriscani sedmog dana ,sada mislio sam da su baptisti ali nisu . Klasicna sekta ,ozbiljna i velika Znam, Adventisti... Jako organizovani. Ako jos uvek nije presao tamo, voleo bih da mu pomognemo nekako! Posalji mi njegov broj telefona ili email u opciji privatne poruke... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Nebojsa Написано Април 9, 2013 Пријави Подели Написано Април 9, 2013 Ako nudis lovu da pomognes ne vredi ,nudio sam 2000 dolara i poklanjao mu nece ,da razgovara kaze da je kasno ,mozda je takav put odobrao da bi dosao do Boga I ako mi je bilo tesko na pocetku kada dublje razmislim nije on ni neobrazoavn ni naivan ,a sta radi sam zna Pitacu ga jel voljan za razgovor Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DankaM Написано Април 9, 2013 Пријави Подели Написано Април 9, 2013 Kako bih rekla, u Srbiji generalno nema posla. Razumem čoveka, uopšte nije lako kad voliš nešto, ulagao si se u to, bio dobar, i ništa. Vidiš kako te neki drugi, gori od tebe, napreduju. Ali, kad upisuješ teologiju, treba da ti bude prilično jasno da nećeš lako naći posao. Teologiju upisuješ samo ako si zaljubljen u nju. Kao, npr. filozofiju, istoriju i slične nauke, gde se zaista namučiš dok studiraš, a budućnost je vrlo neizvesna. A i ako si žensko i udaješ se za teologa/filozofa/istoričara, udaješ se sigurno iz ljubavi i poštovanja,ili nekog drugog razloga, sigurno ne zato što će ti obezbediti laganu budućnost. Mada, realno, nikad ne znaš kako će život ići i šta će biti. Meni lično je vrlo lako moglo da se desi da radim u pekari. Znači, mnogo i za veoma male pare. Slučajno mi je došla prilično korektna ponuda od mog šefa. Ni to nije neka jaka pozicija, ali svakako je bolje, nego raditi fizički veoma zahtevan posao. Ali lično NIKAD ne bih prihvatila nešto što se kosi sa mojim moralnim principima. No, taj čovek i ja svakako nismo u istoj poziciji, i vrlo je nezahvalno govoriti bilo šta o bilo čijim izborima. Jednostavno, to je stvar izbora, samo njegova i njegove porodice. Uostalom, ko zna kako će stvari teći. Možda se i desi nešto što će promeniti situaciju. Ako neko može konkretno da pomogne čoveku profesionalno, bilo bi lepo da se javi. keka је реаговао/ла на ово 1 "We are such stuffAs dreams are made on; and our little lifeIs rounded with a sleep." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан К. Написано Април 9, 2013 Пријави Подели Написано Април 9, 2013 Ako nudis lovu da pomognes ne vredi ,nudio sam 2000 dolara i poklanjao mu nece ,da razgovara kaze da je kasno ,mozda je takav put odobrao da bi dosao do Boga I ako mi je bilo tesko na pocetku kada dublje razmislim nije on ni neobrazoavn ni naivan ,a sta radi sam zna Pitacu ga jel voljan za razgovor Brate, pitaj ga, molim te, pa mi javi sto skorije! Reci mi, ako nije tajna, kako mu je ime...? Da se molimo za coveka... Ne, nudim mu novac. Vec normalan razgovor sa ponudem da predje u jednu Eparhiju, gde mogu da mu sredim prelazak, sa opcijom da se ostvari u onome sto zeli... JAVI MI STO PRE... I njegovo ime! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DankaM Написано Април 9, 2013 Пријави Подели Написано Април 9, 2013 A i ako provede vreme tamo, videće da li je suštinski spreman da napravi takav kompromis. "We are such stuffAs dreams are made on; and our little lifeIs rounded with a sleep." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан К. Написано Април 9, 2013 Пријави Подели Написано Април 9, 2013 Kako bih rekla, u Srbiji generalno nema posla. Razumem čoveka, uopšte nije lako kad voliš nešto, ulagao si se u to, bio dobar, i ništa. Vidiš kako te neki drugi, gori od tebe, napreduju. Ali, kad upisuješ teologiju, treba da ti bude prilično jasno da nećeš lako naći posao. Teologiju upisuješ samo ako si zaljubljen u nju. Kao, npr. filozofiju, istoriju i slične nauke, gde se zaista namučiš dok studiraš, a budućnost je vrlo neizvesna. A i ako si žensko i udaješ se za teologa/filozofa/istoričara, udaješ se sigurno iz ljubavi i poštovanja,ili nekog drugog razloga, sigurno ne zato što će ti obezbediti laganu budućnost. Mada, realno, nikad ne znaš kako će život ići i šta će biti. Meni lično je vrlo lako moglo da se desi da radim u pekari. Znači, mnogo i za veoma male pare. Slučajno mi je došla prilično korektna ponuda od mog šefa. Ni to nije neka jaka pozicija, ali svakako je bolje, nego raditi fizički veoma zahtevan posao. Ali lično NIKAD ne bih prihvatila nešto što se kosi sa mojim moralnim principima. No, taj čovek i ja svakako nismo u istoj poziciji, i vrlo je nezahvalno govoriti bilo šta o bilo čijim izborima. Jednostavno, to je stvar izbora, samo njegova i njegove porodice. Uostalom, ko zna kako će stvari teći. Možda se i desi nešto što će promeniti situaciju. Ako neko može konkretno da pomogne čoveku profesionalno, bilo bi lepo da se javi. Upravo tako! Trudimo se da mu pomognemo...uz Bozju pomoc! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DankaM Написано Април 9, 2013 Пријави Подели Написано Април 9, 2013 Vec normalan razgovor sa ponudem da predje u jednu Eparhiju, gde mogu da mu sredim prelazak, sa opcijom da se ostvari u onome sto zeli... E, pa pomolićemo se da se ovaj konstruktivan predlog realizuje "We are such stuffAs dreams are made on; and our little lifeIs rounded with a sleep." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан К. Написано Април 9, 2013 Пријави Подели Написано Април 9, 2013 E, pa pomolićemo se da se ovaj konstruktivan predlog realizuje Molimo se svi! Ozbiljna je stvar u pitanju! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Manolis Написано Април 9, 2013 Пријави Подели Написано Април 9, 2013 Дали му динар да уђе, али ће морати 1000 да врати да би изашао. Одлично речено! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
дибидусрус Написано Април 9, 2013 Пријави Подели Написано Април 9, 2013 У нашој Цркви јесте русвај што се тиче службовања било које врсте и јесте да има непотизма, кланова ...Не улаже се у оно у шта треба да се улаже. Мисионарење нам је 0. У Београду се сјатило све и свашта, примали су и шаком и капом без икакве провере, једина провера је била веза. А претпостављам да је дотични из Београда пошто је ставио толики број који су на чекању. Ја лично никада не би ишао из Београда да сам у некој таквој ситуацији. Доста је било да дивљи истерују питоме. Говорим и за рукополагање и за вероучитеље. АЛИ Он је завршио факултет да би био свештеник или вероучитељ. Ако му је жеља да буде свештеник, онда може комотно да постане. Има епархија по Србији где су само тако потребни свештеници, има епархија по свету где су потребни свештеници, има мисионарских парохија, па да лепо мисионари и искористи свој потенцијал. Мало ми је то безвезе да ради физикалију и једва храни породицу, а неће да иде нигде. То значи да није за свештенички позив, а и веру је промашио. Могао је да оде негде где има места, па би макар за пристојнији живот имао него што сада има, ако му је материјална страна огледало вере. Слажем се да треба прехранити породицу и да неправда утиче на човека, када гледа ко се све рукополаже или предаје веронауку, и мислим да је више из беса прешао код њих, него из неке претеране жеље, па чак и за материјалним. Али опет понављам, имао је много избора, чак и превише, али он није гледао шта је живот и посао свештеника, него је направио неки свој идеал и пут у глави и чим то није ишло по његовом, дошло је до пуцања. Из "беса" и ината можда је то урадио. Нисам сигуран да баш има места где су свештеници само тако потребни, и ако их има неће моћи да прехрани породицу. Ситуациај 2005. године и сад је другачија и то много. Добре парохије се чувају. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука