Jump to content

Video zapis tribine:"Da li je religija prevazidjena u 21 veku ".

Оцени ову тему

Препоручена порука

da znam,ova se odnoso samo na vido zapis,jednostavnije je

И она исто тако се односи само на видео запис трибине. Није наставак оне теме која је најављивала трибину.

Али добро. Ова твоја је лепше урађена :)

Подели на овим сајтовима

Видим да се неком типу на почетку није свиђало, па је и отишао :)

Симпатично...

Није му се свидела Хусерлова феноменологија. Разумем га у потпуности. И студенти ПБФ-а беже са испита кад добију то питање. :)

Подели на овим сајтовима

Pedjoni počeo svoje izlaganje sa Vasom Pelagićem,Arhimandritom koji ne dobivši vladičanski čin,odbaci mantiju i napisa protiv vere sve što napisa :)

Loš temelj za početak izlaganja..

Подели на овим сајтовима

Да ли је могуће да Предраг након толиког бављења религијом није успео да схвати разлику у односу према Светој књизи код Хришћана (према Библији) и код Муслимана (према Курану). 

Ако није да му одговоримо. Хришћани не верују да је Библија директан говор самога Бога, као што то верују Муслимани. Хришћани верују да је Бог надахнуо одређене људе да напшу те књиге и касније да их склопе у једну целину звану Библија.

Хришћани знају да су писци Библијских књига били ограничени знањима/незнањима о свету и човеку. Такође знамо да циљ Библије није да се спозна материјални свет око нас путем откривања научних чињеница човеку. Тако да је твоја критика, Предраже, по том питању сасвим бесмислена. Критикујеш Библију како у њој нема оно чиме се она и не бави.

Узео си другу Божију заповест, касније цитирао реченицу из неке друге религије о томе како људе не треба убијати и мучити, а то исто си имао у шестој заповести и говрима Исуса Христа, и то у много савршенијој форми.

Ајде да видимо шта нас даље чека...

Подели на овим сајтовима

Хаха, почео сам да гледам трибину а не могу а да не приметим (и притом се не насмејем поштено) да онај други говорник понавља једну те исту реч 100 пута у року од 10 минута хахаха шта то каже? "Мислим зове"? Хахахаха :)

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...