Млађони Написано Април 8, 2013 Пријави Подели Написано Април 8, 2013 Da bi Srpska sela zazivela mora da se naprave tri REVOLUCIJE 1. Poljoprivredna. Od poljoprivrede mora da moze da se zivi. 2. Drustvena. Da srbija ne bude vise zemlja mnogo seljaka a malo poljoprivrednika. Ako me razumete 3. Infrastrukturna. Ziveti na selu se ne isplati i komplikuje socijalni zivot, posebno ako ste mlad covek. Moje selo sest kilometara od centra krusevca u 21vom veku to selo je do pre godinu dana moglo da koristi samo DIal Up internet. O putevima, prilazima, vodi, struji, prevozu da ne pricam. Eto naprimer zalimo se malo nam ljudi na selu? A koji mladi covek hoce da bude u mestu gde da bi otisao da do grada mora da ceka autobus svakih sat vremena, da nema autobus posle 8 uvece da se vrati iz grada, da ga karta kosta 80 dinara od jednog pravca do drugog, nekih sest sedam kilometara i da ta voznja uglavnom bude vise nego nekoforna. Normalno da beze sa sela kada nemaju mogucnosti da oforme neke van porodicne socijalne veze, upoznaju ljude i zavrshe poslove. Krusevac naprimer ima dosta sela, ali je ziveti tamo i funkcionisati kao jedan mladi covek (izlasci i slichno) dosta komplikovano. -Владимир-, Драшко, Tenkista and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гордана Николић Написано Октобар 27, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 27, 2013 Тако и треба, нека их, то сам рекла и пре неколико година кад сам видела прилог у емисији, а то мислим и сада ... Тако и треба, кад наше девојке трче у градове, кад су наше девојке амбициозне госпођице којима никако не одговара да живе на селу, јер би им круна са главе ваљда пала ... Неће ни на села у околине градова, већ беже на асфалт, а камоли да иду у брда и планине ... Свака част тим мушкарцима што су се осмелили и пронашли практично решење. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ego Написано Октобар 27, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 27, 2013 :.mislise. Гордана Николић and obi-wan је реаговао/ла на ово 2 „Ко прими на себе грехе света, постаће истински цар света.” Лао Це, пет векова пре Христа Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гордана Николић Написано Октобар 27, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 27, 2013 :.mislise. Его, гледала сам ову епизоду јер волим овај серијал, ипак има људи који и поред бројних проблема на селу, одлучују да не само пређу из града у село, него долазе странци да би живели у природи, у селу. Прелепо ! Хвала за подсећање, хвала за видео ... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Tenkista Написано Октобар 27, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 27, 2013 Да је брак из љубави уреду али ово је куповина младе и ништа више.Лично сам чуо човека који је дуже време нежења у поморављу и рекао ми је ако у скорије време не нађе неку нашу иде преко свог друга из војске који је исто оженио Албанку да купи жену! http://savepic.org/3666194.gif Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драшко Написано Октобар 27, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 27, 2013 ако у скорије време не нађе неку нашу иде преко свог друга из војске који је исто оженио Албанку да купи жену! А шта ћеш? Не снађу се сви "Верујем Господе, помози мом неверју" "О жено, велика је вера твоја, нека ти буде како хоћеш" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
feeble Написано Октобар 27, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 27, 2013 Да је брак из љубави уреду али ово је куповина младе и ништа више.Лично сам чуо човека који је дуже време нежења у поморављу и рекао ми је ако у скорије време не нађе неку нашу иде преко свог друга из војске који је исто оженио Албанку да купи жену! Пошто снајка? Ваљда није преко 3.000 евра Слово Љубве Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Tenkista Написано Октобар 27, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 27, 2013 Од 5000 па навише,сем ако не купујеш олдтајмера sHa_sarcasticlol.За те паре боље карта за Русију,Украјину па као туриста упознаш неку лепу плаву словенску душу која ће доћи овамо а гомила њих и даље би дошла код нас.Мој комшија отишао на 3 месеца и вратио се са женом Драшко, Гордана Николић and feeble је реаговао/ла на ово 3 http://savepic.org/3666194.gif Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гордана Николић Написано Октобар 27, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 27, 2013 Да је брак из љубави уреду али ово је куповина младе и ништа више.Лично сам чуо човека који је дуже време нежења у поморављу и рекао ми је ако у скорије време не нађе неку нашу иде преко свог друга из војске који је исто оженио Албанку да купи жену! Брате Тенкиста, једино ми није јасно да ли је то плаћање код Албанаца иначе обичај приликом просидбе или само у овим случајевима кад их наши мушкарци просе. Ако је само у овим случајевима, онда се наравно никако не слажем са "куповином" како сте рекли. Али ако је то њихов обичај, вероватно траже оне које ће да их поштују и да буду добре домаћице и онда испоштују тај њихов обичај да се млада "плати". Мислила сам на то да им свака част јер су се осмелили, видевши да наше "дамице" неће у село и планине, иду даље и траже девојке које хоће, без обзира на националну припадност. Или је неко човек или није. Тако се бар људи сами поделе, а за друге поделе бар ја не знам нити желим да знам. Једино је то важно, или си човек или ниси. Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Tenkista Написано Октобар 27, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 27, 2013 Званично то је обичај просидбе али није колико даш, већ Отац или брат младе кажу младожењи или посреднику колико пара траже. Дакле није шија него врат модерно робовласништво. Гордана Николић је реаговао/ла на ово 1 http://savepic.org/3666194.gif Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
zuti car Написано Октобар 27, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 27, 2013 Za dobru zenu i dobrog konja se ne pita cena nego se placa koliko se trazi Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Tenkista Написано Октобар 27, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 27, 2013 Да па да у првој свађи буде:,,Жено ја сам те платио има да играш како ти ја свирам".Наши људи на селима су познати да воле да газдују женама а још ако је дао оволике паре,далеко било шта се жени пише... http://savepic.org/3666194.gif Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
LogosAgape Написано Новембар 29, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 29, 2013 Zato što nimalo nije lak... Rado bi menjao život u gradu za život na selu. MT 7:13 Udjite na uska vrata; jer su široka vrata i širok put što vode u propast, i mnogo ih ima koji njim idu. MT 7:14 Kao što su uska vrata i tesan put što vode u život, i malo ih je koji ga nalaze. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
LogosAgape Написано Новембар 30, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 30, 2013 1. Od poljoprivrede može da se živi. 2. Omasovljavanje proizvodnje smanjuje kvalitet. 3. Infrastruktura zavisi od strukture stanovništva. Nekad je država organizovala sve i svašta i niko te nije pitao jel ti se sviđa. Danas je pojedincu prepuštena organizacija svega... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Nikolajj Написано Новембар 30, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 30, 2013 pa da se lije za to ondak “Ја нисам нешто посебно талентован. Само сам страствено радознао.” Алберта Ајнштајна Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука