Jump to content

Beograd: Nasilje trpi čak 80 odsto nastavnika!

Препоручена порука

Људи, будимо реални и признајмо себи да сам образовни систем, сама држава генерише и стимулише овакво понашање.

Подели на овим сајтовима

Moja majka radi u osnovnoj školi i kakvih sam se ja priča naslušala, to nije normalno.

A npr kod mene u gimnaziji to što pričate nije bio slučaj. Oni moji su stvarno bili budale, ljudi meni je na fakultetu lakše nego tamo! Tamo bila jedva vrlo dobra, sad mi prosek ocena oko 9. Dosta profesora je zaključivalo 1 ako iz svake oblasti imaš 2 ( možeš i sve trojke da imaš), a iz jedne imaš 1. Tako da sam ja imala jednom tri trojke iz istorije i keca... i odgovarala za pozitivnu ocenu! (naravno, zaključila mi je 3, ali da nisam naučila, oborila bi me). Kod nas se padalo na popravni iz likovnog, ponavljalo se zbog tog istog likovnog- leba mi, i to u prirodno-matematičkom smeru! Ali vi niste svesni šta su na primer radili jednom prof.matematike kod nas. Molili, kumili, učili, plaćali časove, plaćali njemu, iseckali mu auto na proste činioce i odneli mu u kartonskim kutijama... i ništa nije pomoglo...jer kod odeljenja kojima on predaje, ako ih na početku ima 30, na kraju ih ima 16(prošvercuju se neki, jer sa manje od 16 se raspada odeljenje, spaja se sa nekim drugim). Nebitno koji je smer, prirodno-matematički, društveno jezički, informatički ili filološki. Mi smo za pismene vežbe imali njegove zadatke sa fakulteta koje on nije mogao da reši godinama. Bukvalno!

A da prokomentarišem ovo iz matematike- ne branim ga, zaista,strašno je ovo što se desilo, jer se vidi da je neki kreten sa 222 izostanka isl ( i da nije, ne bi smeo da udari 1)žensko, 2)profesorku, 3)stariju osobu od sebe; )

Turn on, tune in, drop out

Подели на овим сајтовима

Људи, будимо реални и признајмо себи да сам образовни систем, сама држава генерише и стимулише овакво понашање.

Нама је генерално у држави све "труло"!

Благо онима који плачу, јер ће се утjешити; (Матеј; 5,4)

Подели на овим сајтовима

О, Боже сачувај! И како оваквим стварима стати на крај!!?

Lako... sFun_bat

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

Naravno...

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

То што ти говориш - то је здрава логика. И тако се и ради(ло). Међутим, ученик увек може да се позове на закон, где се јасно каже да се не може закључити оцена мања од аритметичке средине. Практично, закон је тако угодио, да ученик никад не може да буде недовољан, осим ако је имао апсолутно све јединице. И деца то знају, родитељи то знају. Тако да процена наставника данас ништа не мора да значи. Колико се држава прибојава просветара, толико су за децу они шака боба.

Ако је аритметичка средина нпр 1,5, тј. ако има оцене типа 1,1,2,2 онда је професор дужан да му закључи 2. Али као има нпр. 1,1,2 онда му без проблема може закључити 1 јер је средња оцена 1,33. Али, рецимо овако, професор се подстиче и од другова инспектора из министарства се притиска, да ученику може да закључи највишу могућу оцену коју има у рубрици у дневнику. Еве примера: ученик има 1,1,1,1,3. Средња оцена је 1,4 и то је 1. Али пошто има и 3 професор може и 3 да му закључи. Е сад, инспектори имају фору, па саберу све оцене и из првог и из другог да би напабирчили 1,5 и приморали наставника да закључи 2. но, ако ученик има све јединице, онда по закону не сме да му закључи вишу оцену од 1. Овај горе случај са сабирањем свих оцена бејаше код мене у школи.

Подели на овим сајтовима

[quote name=Милан Меденица :)' timestamp='1340737240' post='667713]

руком или ногом, или можда неким приручним средством? :D

Za ovog je vec pokasno. Za njega je samo neki KPD, nista drugo.

Ovo sam rek`o za ostale koji su jos mali, na vreme da se pocne...

Подели на овим сајтовима

Za ovog je vec pokasno. Za njega je samo neki KPD, nista drugo.

Ovo sam rek`o za ostale koji su jos mali, na vreme da se pocne...

а који узраст почиње да капира батине?

још боље, кад престати пошто може и да узврати?

Подели на овим сајтовима

[quote name=Милан Меденица :)' timestamp='1340737706' post='667720]

ovo procitah kao kopira sFun_bat

Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija.

cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo."

Подели на овим сајтовима

[quote name=Милан Меденица :)' timestamp='1340737706' post='667720]

Kapira ih svaki - od onog jos sedeceg, kad ne zna da stoji, pa na dalje... ako se na vreme pocne, negde u ranom skolskom uzrastu vise i nema potrebe za tim...

Подели на овим сајтовима

Kapira ih svaki - od onog jos sedeceg, kad ne zna da stoji, pa na dalje... ako se na vreme pocne, negde u ranom skolskom uzrastu vise i nema potrebe za tim...

имаш нека омиљена места на телу, преферираш удовима или приручним средствима?

каква су ти искуства до сад, јел су тебе тукли, јел ти бијеш?

Подели на овим сајтовима

Ако зна да бије, знаће и да добије.

мислиш?

не испоставља ли се да обично силеџије врло тешко подносе батине, не физички колико емотивно или психички?

јел си упознат како настају силеџије?

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...