Гости Guest - . . .- Написано Април 4, 2013 Гости Пријави Подели Написано Април 4, 2013 Може ли се? Како вас примају по парохијама? Код мене на парохији је пре био садашњи архијерејски намесник и старешина Цркве саборне у КШ, отац Ђорђе и оне одлично радио. Имам преко 500 кућа за Васкрс. Додуше, плаћање је танкоза. Не буде више од 250 динара просек, али опет добро... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Partibrejkers Написано Април 7, 2013 Пријави Подели Написано Април 7, 2013 Мене прима за водицу око 80%. Претходни свештеник је годинама покушавао да заживе и све до 1998 примало је око 20% домова али су у току бомбардовања 1999 готово сви почели да примају. Просек исти и тако је чини ми се свуда где нема ценовника. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Свештеник Сретен Написано Април 13, 2013 Пријави Подели Написано Април 13, 2013 Код мене највећи проблем је одлазак у веће градове - верујем да је и другде слично. Наследио сам 416 домова пре две године непсредно пред почетак водица за Васкрс, те године ушао сам у 795 домова, прошле године нешто мање обзиром да су се неки домови угасили. Ових дана лепо се обходе и углавном су расположени за молитву, просек је сличан. Још домаћинстава има који не приимају свештеника у дом, идуће године планирам и њих поново да посетим. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
о.Небојша Написано Април 13, 2013 Пријави Подели Написано Април 13, 2013 Овде у Мачви не схватају озбиљно ову водицу као славску, што рече претходни прота : Нико те неће тужити ако му не дођеш. Ипак смо успели да нас прима 99%, осим Рома. Сви около иду 700, а ја сам хтео да будем хуман па идем још по 600 и још ме парохијани гледају с чудом , што ми паре не требају. А отац кога сам послао у богословију, сад добио парохију код убовије пасиван крај, сви дају по 1000 дин, још му спреме јаја, сланине, ракије... Као у Босни.... Све је ствар навике, као кад на венчању траже сићу да ставе на иконе, а онда на изласку из цркве залепе хиљадарку трубачу. Свештеник Сретен је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука