Ђорђе Р Написано Мај 8, 2013 Пријави Подели Написано Мај 8, 2013 Prof. dr Jelena Georgijevna Ponomarjova je ekspert MGIMO http://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%9F%D0%BE%D0%BD%D0%BE%D0%BC%D0%B0%D1%80%D1%91%D0%B2%D0%B0,_%D0%95%D0%BB%D0%B5%D0%BD%D0%B0_%D0%93%D0%B5%D0%BE%D1%80%D0%B3%D0%B8%D0%B5%D0%B2%D0%BD%D0%B0 Да мало појасним за оне који не знају руски. Жена је професор на Московском универзитету Међународних односа, факултет Политикологије. Већина научних радова које је обајвила, као и дипломски рад и докторска дисертација, баве се ситуацијом на Балкану. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ђорђе Р Написано Мај 8, 2013 Пријави Подели Написано Мај 8, 2013 Одлично! Свака част на опсервацији тих људи... Само бих додао, да такав исти позив (гледе школовања деце и лечења у систему тзв. Републике Косово), упуте и представницима опозиције, односно оним парламентарним и ванпарламентарним групацијама које позивају на протест... Дакле, лепо звучи позив да у случају одбијања/прихватања "споразума" Вучићева и Дачићева деца приступе школовању на Космету, исто као што би у истом контексту лепо звучало да и Самарџићева деца нпр. ураде то исто... Или пак, пошто Самарџић наречени то не прихвата, његова нек` се школују по школама ЕУ, а нечија туђа деца нек` иду да просвједују... Ради се о томе да су они до сада своју децу школовали у српским школама на КиМ, а да не желе да их школују у "Косовским" школама. Тј школама интегрисаним у "Косовски" образовни систем, јер не верују Косовским институцијама. А реторика је стандардна. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Ракић Написано Мај 8, 2013 Пријави Подели Написано Мај 8, 2013 Ради се о томе да су оно до сада своју децу школовали у српским школама на КиМ, а да не желе да их школију у "Косовским" школама. Тј школама интегрисаним у "Косовски" образовни систем, јер не верују Косовским институцијама. А реторика је стандардна. У реду! Ако би занемарили те пресдтавнике са југа, које је "Влада изабрала, а нису то добили на непосредним изборима", како у најкраћем то објашњава твоја претходна објава, дакле, који би ти модус предложио за решавање ове ситуације, а да се такав (модус), не "исфабрикује" у просту чињеницу да на основу предложеног, тзв. РОСУ не предузме активности у циљу протеривања српског народа јужно од Ибра са тих територија... Аурор је реаговао/ла на ово 1 Тко вриједи лети, тко лети вриједи, тко не лети не вриједи... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Мај 8, 2013 Пријави Подели Написано Мај 8, 2013 Konačno! Baš bih voleo da se sa objašnjavanja "zašto je postupak X izdaja" pređe na "kako rešiti problemsku situaciju". Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ђорђе Р Написано Мај 8, 2013 Пријави Подели Написано Мај 8, 2013 У реду! Ако би занемарили те пресдтавнике са југа, које је "Влада изабрала, а нису то добили на непосредним изборима", како у најкраћем то објашњава твоја претходна објава, дакле, који би ти модус предложио за решавање ове ситуације, а да се такав (модус), не "исфабрикује" у просту чињеницу да на основу предложеног, тзв. РОСУ не предузме активности у циљу протеривања српског народа јужно од Ибра са тих територија... Пре свега, РОСУ се креће слободно по енклавама, не постоји начин да се то спречи, ни пре, ни после овог споразума. Питање просто показује да не познајеш ситуацију на КиМ. РОСУ до сада није могла да мирно дође једино на север КиМ. Дефинитивно не бих интегрисао српске институције у тзв државу Косово, него бих их одржавао. И тражио заштиту међународне заједнице, када шиптари крше људска права, и хапсе, и малтретирају људе без разлога. Подносио тужбе где већ треба, и борио се. Доле живе људи који на такав начин функционишу од 1999.е године. И овим споразумом се обесмишљава њихова борба, и њихова жртва. Наравно постоје срби, који су се интегрисали и добили положаје у влади и скупштини, институцијама Косова, али они се у локалној заједници не признају као срби, него као издајице који су се продали за паре. Њих народ не воли. У сваком житу, има и кукоља. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Ракић Написано Мај 8, 2013 Пријави Подели Написано Мај 8, 2013 Пре свега, РОСУ се креће слободно по енклавама, не постоји начин да се то спречи, ни пре, ни после овог споразума. Питање просто показује да не познајеш ситуацију на КиМ. Друже Ђорђе, "избави" ме из "непознавања" ситуације на Космету... Човече, предложи решење... РОСУ се креће по енклавама, ти рече... Сутра, ако би власти Републике Србије "окренуле ћурак", тај исти РОСУ би могао да се "креће" као и војска Републике Хрватске по Крајини, коловоза месеца 95-те... Опет те питам-дај решење! Тко вриједи лети, тко лети вриједи, тко не лети не вриједи... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Ракић Написано Мај 8, 2013 Пријави Подели Написано Мај 8, 2013 A gospođi bih odgovorio da Rus može da pošalje par divizije kad je već toliko šokiran umesto meni da pametuje da golim rukama vadim oganj iz vatre. Znamo i mi da sve to nije idealno, ali i mi možemo toliko da uradimo koliko možemo, ne više. Аферим Дарлинг! Тко вриједи лети, тко лети вриједи, тко не лети не вриједи... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ђорђе Р Написано Мај 8, 2013 Пријави Подели Написано Мај 8, 2013 Друже Ђорђе, "избави" ме из "непознавања" ситуације на Космету... Човече, предложи решење... РОСУ се креће по енклавама, ти рече... Сутра, ако би власти Републике Србије "окренуле ћурак", тај исти РОСУ би могао да се "креће" као и војска Републике Хрватске по Крајини, коловоза месеца 95-те... Опет те питам-дај решење! Па и сада може исто да уради, тај РОСУ. Дај ти мени решење ако крену то да раде са оваквом политиком државе Србије. Не постоји никава гаранција да то неће урадити. Једино ако верујемо НАТО. Па они и раде под командом НАТО. Нема разлога да више верујемо НАТО, него РОСУ. Исто је то. Дај ти мени решење ако НАТО крене да прогони србе са КиМ. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ђорђе Р Написано Мај 8, 2013 Пријави Подели Написано Мај 8, 2013 Изгледа да би овде људи само ратовали. Тј само тако посматрају ситуацију. Пре свега, у Хрватској су постојали срби под оружјем, на КиМ не постоје. И због тога РОСУ, тј НАТО, нема никакав алиби за нову Олују и Бљесак. Не постоји оправдање, ако би НАТО, тј РОСУ, предузео војно полицијску акцију зарад натеривања срба да признају државу Косово Crveni Baron је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Ракић Написано Мај 8, 2013 Пријави Подели Написано Мај 8, 2013 Дај ти мени решење ако НАТО крене да прогони србе са КиМ Лично немам решење, сем неких епско-романтичарских заноса о маршу једно 2 000 000 Срба на Космет... А гарантиа што се тиче, сматрам да морамо да се придржавамо онога што нам тренутно, на терену "кроје" ЕУ и НАТО, како рече, пошто она земља из које је професорка, није понудила тренутно никакво друго решење... Sudija је реаговао/ла на ово 1 Тко вриједи лети, тко лети вриједи, тко не лети не вриједи... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ђорђе Р Написано Мај 8, 2013 Пријави Подели Написано Мај 8, 2013 Лично немам решење, сем неких епско-романтичарских заноса о маршу једно 2 000 000 Срба на Космет... А гарантиа што се тиче, сматрам да морамо да се придржавамо онога што нам тренутно, на терену "кроје" ЕУ и НАТО, како рече, пошто она земља из које је професорка, није понудила тренутно никакво друго решење... Ја то не сматрам, као и она, пошто НАТО нема никакво оправдање да примени силу према народу који не признаје државу, коју не признају ни све њене чланице. То је измишљени разлог ове власти да би оправдали своју издају. Овим документом и наше окупаторе, НАТО, државна власт промовише у наше заштитнике. LukaZ је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ђорђе Р Написано Мај 8, 2013 Пријави Подели Написано Мај 8, 2013 I zbog toga je sad neki eksperta? Takvih imamo - ako ne u milionima - sigurno u nekoliko desetine hiljadu širom sveta.. A gospođi bih odgovorio da Rus može da pošalje par divizije kad je već toliko šokiran umesto meni da pametuje da golim rukama vadim oganj iz vatre. Znamo i mi da sve to nije idealno, ali i mi možemo toliko da uradimo koliko možemo, ne više. Не знам ко је по теби експерт? Жена је пре свега компетентна да говори о ситуацији на Балкану. За то има и образовања, а може много боље да сагледа ситуацију, из више углова, него ми, који се не бавимо политикологијом, него читамо шта нам сервирају. Наравно да њено мишљење није обевезујуће. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Мај 10, 2013 Пријави Подели Написано Мај 10, 2013 Pih, ja mislio dobice Nobela http://www.vestinet.rs/srbija/vucic-dobio-nagradu-najevropljanin Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Мај 10, 2013 Пријави Подели Написано Мај 10, 2013 Pih, ja mislio dobice Nobela http://www.vestinet.rs/srbija/vucic-dobio-nagradu-najevropljanin Vučić prima nagradu NajevropljaninPrvi potpredsednik Vlade i ministar odbrane Aleksandar Vučić primiće danas nagradu „Najevropljanin 2012.“, priznanje koje od 2000. dodeljuje Prva evropska kuća. Vučiću će nagrada biti uručena dans, u Svečanoj sali Skupštine grada Beograda. Najevropljanin 2009. godine bio je sadašnji premijer Ivica Dačić. Među prethodnim dobitnicima priznanja su i Dragoljub Mićunović, Božidar Đelić, Jelica Minić, Goran Marković, Boris Tadić, Mauricio Masari, Rasim Ljajić, Predrag Bubalo, Goran Bregović, Nenad Bogdanović, Desimir Tošić, Olivera Jevtić, Mlađan Dinkić, Jovan Ćirilov, a posthumno je dodeljena i Zoranu Đinđiću. .smeha. Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Мај 10, 2013 Пријави Подели Написано Мај 10, 2013 Jeste debilna nagrada... Grizzly Adams је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука