Матусал Написано Јун 4, 2017 Пријави Подели Написано Јун 4, 2017 On 4. 6. 2017. at 21:28, Драган άσημος :) рече Дал` нам је битније на прво мјесто у свом животу ставити стицање нечега што губимо у једном трену или стицање нечега у чему ћемо провести вјечност? Expand Ово не знамо до момента када у тој ствари будемо кушани. Тек кроз кушање се проверава истинита воља човекова. Јаков каже: благо човеку који претрпи напаст јер када буде опробан, примиће венац живота који Бог обећа онима који га љубе. Оци кажу да се право настројење наше воље види тек у моменту када се појави објекат наше жеље, тако да страсти могу бити притајене у нама а ми да мислимо како смо слободни од њих и онда моменат искушења докаже другачије. Христос је у свему кушан у баш свим сластима овога света како му је нечастиви и понудио у једноме трену. Ако ти нпр. неко понуди прилику да звекнеш неку добру лову на неблагословен начин а ти одбијеш, онда си прошао испит. Да ли се бринемо или не такође покаже ситуација. Многи мисле да ако не треба да се брину не треба ни да се старају. То су две различите ствари. Старати се за свој живот морамо али се бринути не морамо. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisd Написано Јун 4, 2017 Пријави Подели Написано Јун 4, 2017 Sta znam, tesko je razumeti i shvatiti , bas tacno sve sto pise u pismu. A, kamoli ispuniti. Ono sto se kaze, ko nauci i izvrsi , taj ce biti 'neko i nesto' ( malo sam preformulisao ) u carstvu. Mislim da je fora u tome, da ispunimo sve te reci na delu. Ili ti', neka potpuna posvecenost Bogu i idenje za Hristom. Onda cemo verovatno i znati vrlo dobro sta znace te teci u svoj svojoj punoti. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bernard Написано Јун 7, 2017 Пријави Подели Написано Јун 7, 2017 Посланица Римљанима Глава 14 17 Јер царство Божије се не састоји у јелу и пићу, него у праведности, и миру, и радости у Духу Светоме. Lucerna corporis tui est oculus tuus. Si oculus tuus fuerit simplex, totum corpus tuum lucidum erit. Si autem oculus tuus fuerit nequam, totum corpus tuum tenebrosum erit. Evangelium Secundum Matthaeum 6, 22-23 In nomine + Patris, et + Filii, et Spiritus + Sancti. Amen. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука