marko_13 Написано Март 19, 2013 Пријави Подели Написано Март 19, 2013 Слажем се са Невероватним Владом, али је исто тако и Црква доста крива. Никада нису закупили ни један телевизијски термин, па да на пример пред сваки пост едукује мало народ. Ништа се не ради на едукацији. Пошто се доста користи интернет, зашто Црква не направи канал на ју тјубу, нађу некога ко ће водити емисије и у госте позивати владике, свештенике, теологе где ће се обрађивати теме и давати одговори на практична питања из вере, народу не треба висока теологија, па да се све то поставља на тај канал. Многи не знају за шта служи на пример та водица и једина информација и едукација им је од Сашке Каран, као што је Невероватни Влада навео. http://www.youtube.com/feed/UCD3MKv5_dZOuMveia2zUY9g http://www.spc.rs/sr/verski_mozaik_srbije_od_danas_ponedeljkom Призван или не, Бог је увек ту Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јаков. Написано Март 19, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Март 19, 2013 Suština jeste da o crkvenim sajtovima, crkvenim emisijam, crkvenim knjigama, pričaju ljudi koji su crkveni. Ljudi koji nisu crkveni pričaju o Saški Karan, filmovima, sportu, kafani... Naravno o svemu ovom pričaju i crkveni ljudi + crkvene teme. Hm, da nema iskušenja kroz nešto što nam ne odgovara, pitanje je da li bi mi zadržali svoju crkvenost. Namerno neću reći reč duhovnost, jer za mene ima razlike između duhovnosti i crkvenosti. Crkvena osoba može biti duhovna, ali duhovna osoba ne mora biti crkvena. Ja duhovnost veoma cenim. Možda čak i više nego crkvenost, mada ne mogu porediti. Većina naših prijatelja i komšija, su ljudi koji nisu crkveni ali su veoma duhovni. Kao i što je dosta nas crkvenih, upravo ono što kaza neko "okrečeni grobovi". Χριστὸς ἀνέστη ἐκ νεκρῶν θανάτῳ θάνατον πατήσας, καὶ τοῖς ἐν τοῖς μνήμασι ζωὴν χαρισάμενος... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Candy Butcher Написано Март 19, 2013 Пријави Подели Написано Март 19, 2013 Bože sačuvaj, bolje bi joj bilo da ćuti, biće tada najpametnija Царство Божије није у речи него у сили Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јаков. Написано Март 19, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Март 19, 2013 Sad je još veći frik, ali moram da kažem jedan mnogo dobar čova, pevač Andrija Ojdanić - Era, počeo na ulasku u kuću u Lisovićima da peva kondak i to sve propratio sa krštenjem sa obe ruke. (to sam video prvi put da se neko krsti sa 2 ruke odjednom) Naravno neizostavna šajkača na glavi. Candy Butcher је реаговао/ла на ово 1 Χριστὸς ἀνέστη ἐκ νεκρῶν θανάτῳ θάνατον πατήσας, καὶ τοῖς ἐν τοῖς μνήμασι ζωὴν χαρισάμενος... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
feeble Написано Март 19, 2013 Пријави Подели Написано Март 19, 2013 Ера је познати православац и домаћин: http://www.youtube.com/watch?v=d0sdJ6oGVck Јаков. је реаговао/ла на ово 1 Слово Љубве Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јанко Написано Март 19, 2013 Пријави Подели Написано Март 19, 2013 Према твом опису, изгледа да не гледаш "Фарму", него "Испосницу". Лепо што је неко коначно смислио православни риалити где учествују једна блажена, па монахиња, па јуродиви... Јави нам ако буде који молчалник, баш ме занима шта ће рећи. Мада, исход се већ унапред зна. Увек побеђује неки од затворника, а на другом буде преподобни. Симпатије публике задобија великомученик, а организатор протежира неког пророка. RYLAH and Јаков. је реаговао/ла на ово 2 "Христос васкрсе, радости моја!" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sudija Написано Март 19, 2013 Пријави Подели Написано Март 19, 2013 I šta mislite koliko sada treba truda da nekom prosečnom srbinu koji nije baš crkven, objašnjavati da niti pevačice odlaze u monahinje, niti se osveštana voda koristi za mambo džambo. Nemoj mnogo da brineš oko toga.Prosečan srbin već misli da se sa svetom vodicom postupa kao što je objasnila Saška Karan.Međutim,ti si suviše blag,brate moj,jer realna situacija je još grđa .smesko. Јаков. је реаговао/ла на ово 1 Doćiće Dan Kada Dan Neće Doći Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука