Zayron Написано Март 19, 2013 Пријави Подели Написано Март 19, 2013 Kad s grupom 7-8 maloljetnika uvijek pošaljem nekog od povjerenja to ne znači da ih smartram retardiranim već da sam učinio sve što je bilo potrebno i moguće učiniti kako bih im sačuvao prvo njihovo zdravlje a oni bili vraćeni roditeljima cijeli i u jednom komadu i zdravi, onako kako su u internat došli. Grupa maloljetnika, njih 7-8 ode na iizlet i tamo im bude mrsko praviti zaobilaznicu recimo nekoliko kilometara kako bi nekakvu rijeku prešli preko mosta već se odluče preći je preko brvna koje je sklizavo, rijeka je duboko, oni nisu cirkusantima, jedan od njih nezgodno upadne dole i slomije si kičmu, ostane paralizovan. Naravno da se tako nešto nikada ne bi desilo da su imali pratnju jer bi ta odgovornija, starija i zrelija osoba odlučila da se ne bude hodat po balvanu ni po brvnu ali se prođe mostom i pod cijenu par kilometara zaobilaženja. I ko je sad za tu situaciju kriv a ko je ovdje retardiran? Za maloljetnike po internatima uvijek i u svakom rtrenutku odgovaraju prvo vaspitači. Ovdje je sad riječ o MALOLJETNICIMA! Njih svaki zakon svugdje brani i štiti kako ne bi stradali i ginuli usljed nehata, propusta, nerada i bahatosti vaspitača. Zato su recimo paragrafi krivičnog zakona kojim se sude vaspitači po internatima ovdje vrlo tvrdo postavljeni. Punoljetni studenti su već nešto drigo prema zakonu. To bi bila ta razlika između tih maloljetnih i punoljetnih, što se tiče internatskog režima a ta je zaista velika. DYNABLASTER је реаговао/ла на ово 1 Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Март 19, 2013 Пријави Подели Написано Март 19, 2013 Ти што су их напали мржњом према Србима и Православљу су вековима задојени и њима је сваки Србин лош, био он комуниста или националиста. To bude valjda ta zadojenost mržnjom prema Srbima iz Kistanja? Umirovljeni brigadir HV-a Tihomir Budanko prihvatio je inicijativu Srba iz Kistanja da bude počasni građanin njihove općine. Nakonobjavljenog teksta u Novom listu u kojemu su srpski civili iz kistanjskog sela Čučevo ispričali kako ih je brigadir Budanko spasio nakon akcije Oluja i zaštitio od pljačkaša i ubojica ostavivši dio svojih vojnika da ih mjesec dana čuvaju, jučer smo posjetili i njihova heroja bez kojega, kazali su, niti oni danas ne bi bili živi. http://www.novilist.hr/Vijesti/Hrvatska/Heroj-iz-Kistanja-Nisam-htio-da-srpski-civili-produ-kao-moji-roditelji?articlesrclink=related Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Март 19, 2013 Пријави Подели Написано Март 19, 2013 Kod nas u EU to s tom odgovornošću za maloljetnike je sasvim drugačije nego u tom našem sadašnjem pravu ovih post YU republika koje je samo malo prepravljeno ono iz bivše SFRJ a prema kojem vaspitači po internatima jedva za šta odgovaraju. Ovdje odgovaraju doslovno ZA SVE što im se desi, i za ono šta đaci rade i kad su na WC i kad ih uopšte ne vide svojim očima! To kad je riječ o maloljetnicima, naravno. Punoljetni studenti su sasvim drugo nešto, jasna stvar. http://www.blesk.cz/clanek/zpravy-udalosti/187968/smrt-ceskych-studentu-17-pri-zemetreseni-v-italii-potrestana.html http://www.novinky.cz/zahranicni/288860-cesi-pri-zemetreseni-v-aquile-zemreli-i-kvuli-chybam-reditele-internatu-rekl-soud.html Ovo je relativno svježa stvar, od 28.12.2012. U Italiji osuđen direktor đačkog internata na 4 godine zatvora, plus mora platiti 200.000 eura globe i ima zabranu 5 godina vršenja bilo kakvih javnih funkcija po izlasku iz zatvora. zato što nije renovovao tzgradu internata i propustio napraviti potrebne preventivne mjese za slučaj zemljotresa, evakuacione izlaze, vrata i stepeništa. U aprilu 2012. u italijanskom mjestu Aquila poginulo tamo 309 đaka međi kojima i i dva Čeha od 16 i 17 godina. Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
о.Небојша Написано Март 19, 2013 Пријави Подели Написано Март 19, 2013 Да нисам био у Немачкој и видео масе клинаца који раде све и свашта....... Али нека ти буде. Ако интернт има 200 ђака и ако пола од њих неће да иде у град у групи, колико васпитача треба да их прати ? Главно је да овоме кукавичком поступку Хрвата нема оправдања, па чак и да су богослови и попили и добацивали. Колико пијаних клинаца лупа глупости, па ако ћемо свакога млатити металном шипком.... Да су неким чудом Хрвати добили батине у Србији, не би се давали овакви коментари. Маша Ж. and -Владимир- је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Биљана Написано Март 19, 2013 Пријави Подели Написано Март 19, 2013 Baš me interesuje kako će ih kazniti!!! Hoće li biti uslovna kazna, novčana kazna, ili pojeo vuk magarca kazna!!!? I bi kazna "pojeo vuk magarca" http://www.glassrpske.com/novosti/vijesti_dana/Maloljetnici-koji-su-pretukli-bogoslove-pusteni-da-se-brane-sa-slobode/lat/113071.html Благо онима који плачу, јер ће се утjешити; (Матеј; 5,4) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Март 19, 2013 Пријави Подели Написано Март 19, 2013 Да су неким чудом Хрвати добили батине у Србији, не би се давали овакви коментари. I jesu, dobili su. zato što su došli u Novi Sad kao navijači odbojkaškog kluba a sa sobom nosili zastavu na kojoj je pisalo Donja Dubrava, strašno uvredljiva i provokativna stvar. To nije bila mržnja i zadojenost mržnjom prema Hrvatima, to je bio znak naklonosti, prijateljski gest. U pravu ste, tamo si bili drugi komentari, kao ovakvi na primjer: delija sam, ali svaka cast grobari, skidam kapu... delija :cheesy2: Sta su ocekivali da ih mazimo oni bi nas u njihovoj usranoj drzavi poubijali Svaka cast, pozdrav od Meraklija !!! etc etc ostale komentare možete pročitati tamo http://www.smedia.rs/sport/vest/57568/grobari-bed-blu-bojs-ep-srbija-2012-navjaci-Hrvati-pretuceni-u-Novom-Sadu-Grobari-priznaju-organizovanje-napada.html Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
о.Небојша Написано Март 19, 2013 Пријави Подели Написано Март 19, 2013 Знао сам да ћеш споменути навијаче. Не пратим спорт, али видим да се Срби међусобно млате због клупских боја. Да би човек био реалан довољно је да види коментаре пред утакмицу са Хрватском, па ће видети колико Срби имају мирнији приступ свему. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Март 19, 2013 Пријави Подели Написано Март 19, 2013 Manguparije i mangupisanje mladenaca s obe strane koje se završilo tučom, eto tako je to bilo. Bogoslovi su precijenili svoje lekcije govorništva i umijeće asertivite jer su mislili da će ih iz ono izvući iz te šlamastike i započete raspravke, naguravanja i drčenja tipa: Šta oćete vi ovđe, kuda ćete? rekoše oni Janjevcima, na što im odgovoreno bilo: A šta oćete vi ... bla bla bla etc. etc. potom Janjevci ne bud lijeni uzbraše odmah tamo na licu mjesta grane nekakve, potom i ćuskije i letve drvene i željezne nekakve odnekud prinesoše, ili su ih sa sobom donijeli ti što su bili kao pojačanje, kako bi imali valjda što tvrđe argumente, držali se one izreke, najboljie argumente ima onaj ko ih ima najtvrđe, i prizvaše svu braću i rođake nekakve što ih tamo nađoše i zatekoše kako bi tih argumenata imali odmah više, valjda. Dječija pubertalna volovina. TEMA DANA HRT 18,03,2013 TUČA U MANASTIR Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zawisza Написано Март 19, 2013 Пријави Подели Написано Март 19, 2013 Zayron Molim te nemoj da upoređuješ tvoje Moravce sa Hrvatima, ti kažeš kod nas u "EU". Meni je smešno koliko ste vi Moravci pitom narod. Eeee zato smo vam mi zauzeli teritoriju pa kad si bio mali i šutneš loptu ona upadne u Poljsku i mogao si samo da plačeš. Zato smo izmislili EU da možete da uzmete vašu loptu. Mržnja je u Hrvatskoj obostrana i šta da se lažemo. Razlika je i po meni opravdavajuća za Hrvate, rat se vodio u Hrvatskoj. Užasan strašan rat. Ko je kriv i zašto je tako neću da polemišem. Janjevci su ovde samo zloupotrebljeni, od kad to Hrvatima smeta "Kosovo je Srbija"? Klinci su se pobili i samo je problem što su Hrvati i Srbi i što su ovog puta Srbi dobili batine. Ja da sam bio tamo, da se ne lažemo, stao bih na stranu tih dečaka Srba, 4chsmu1 Koji je ono Srpski pisac napisao "pilipenda", čitao sam ja to ali davno. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
nana Написано Март 19, 2013 Пријави Подели Написано Март 19, 2013 Да замолим и ја......престаните се бламирати, обојица feeble and marko_13 је реаговао/ла на ово 2 Ваистину Воскресе !!! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zawisza Написано Март 19, 2013 Пријави Подели Написано Март 19, 2013 Да замолим и ја......престаните се бламирати, обојица Blamirati u prevodu na srpski jezik znači -sramotiti, šta je sramota da diskutujemo kao ljudi? Sramota je da se sve nešto uvijamo, lažemo, ljigavimo, ajde da pričamo da polemišemo...ja znam da ste vi iz Drenovca pitom narod i jako human pa vam ovo zvuči grubo i sirovo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Divic Написано Март 20, 2013 Пријави Подели Написано Март 20, 2013 Oprosti im Boze ,neznaju sta rade.http://www.moje-kistanje.net/topuz.htm nana је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
nana Написано Март 20, 2013 Пријави Подели Написано Март 20, 2013 Ма како ти воља. пс. .....чисто не верујем да уопште и знаш где је мој Дреновац Ваистину Воскресе !!! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Март 20, 2013 Пријави Подели Написано Март 20, 2013 Да замолим и ја......престаните се бламирати, обојица Sami znate da je to tako al nećete da priznate. Sami znate da vaši mladenci pa i kad su bogoslovi iz RS nisu baš golubije naravi i da ako im se reklo da ne smiju pravit problema i provocirat, to kao da je u jedno uho ušlo a na drugo izašlo čim su zamakeli za prvi brijeg i da će uvijek uraditi po svome a ne po onome kako im se tamo u bogosloviji reklo. Nemojte me samo tjerat da vam ovdje linkujem to što sad kola i kruži po cijelom internetu a pokazuje koliko su golubije naravi. I da bi svaki čovjek koji bi to vidio zaključio da njima nije nikakav problem upast u neki metež i stropit nekakvu tuču iz ničega ništa. To tražite sami, ja to neću postavljat, pun je internet toga, FB profili nekih vaših bogoslova su sada vidjet svuda i demontirani i analizirani do najsitnijih dijelova, a mnogi sajtovi su za svaku slučaj najmiroljubivije te stvari još i ofotili za slučaj da budu izbrisane s FB, kako bi se barem znalo šta je tamo bilo. FB stranica jednog studenta iz Sveta Tri Jerarha je momentalno najvećim FB hitem i najgledanija stranica u Hrvatskoj i okolini zbog "gandijevskih" i vrlo "miroljubivih" poruka i slika tamo na njemu. I sad treba povjerovat da takva osoba nije sklona provokacijama, da je sušta blagost i mirnoća. Znate koga je meni sad najviše žao? Žao mi je onih zaista tih dobrih i mirnih bogoslova koji su bili uvaljeni u tuču i nepriliku koju nisu htjeli radi par nekakvih takvih osionih svojih kolega. Ali sad i ti mirni moraju svi zajedno držat basu, i s tim osionim, što se ovdje kaže, naravno, svakako da će oni sad o tome ćutati, tako je to s tim. Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zawisza Написано Март 20, 2013 Пријави Подели Написано Март 20, 2013 Ма како ти воља. пс. .....чисто не верујем да уопште и знаш где је мој Дреновац Pa to je tamo gde je ono neolitsko naselje, vodili su me, to je blizu Paraćina eeeee ako nisam polupao nešto .mislise. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука