Jump to content

Донирање органа?

Ваш став о пребацивању органа  

26 члановâ је гласало

1. 1. Пребацивање органа је за Вас:

• Сјајно достигнуће и све већа благодат у светлој будућности
      15
    • Могућност која се убрзано развија и којој треба приступити са опрезом
      7
    • Не, хвала. Одбијам да учествујем у том општем ђорању - не желим туђе органе и не желим да други узимају моје
      4
    • Замењивање органа је киборгизација људи и још један одлучан корак ка претварању наше цивилизације у Матрикс
      0

Препоручена порука

@АлександраВ

Izvinjavam se ali postavili ste prevelik objekat ispred sebe pa odgovarate u skladu sa perspektivom. Postoji svet i iza tog. Ako verujete da propisi adekvatno regulišu sve onda ovaj "neprosvećeni" pojedinac mora da zvuči uvredljivo ili ograničeno što valjda ne bi trebalo tako da doživljava neko drugačiji.

Подели на овим сајтовима

• Одговори 114
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Не мислим да сте непросвећени, нити ми звучите као што сте написали. Свет иза прописа у овој конкретној теми је нешто што је више за зону сумрака. Донирање органа не желим да посматрам на тај начин због тога што то онда није донирање него злочин.

Poslato sa HUAWEI SCL-L01 uz pomoć Tapatoka

Подели на овим сајтовима

indoktrinacija totalna, da prevedem na urdu...
nije tema ilegala nego debilni propis koji nameće jednoumlje
a iza tog propisa je alternativno prirodno rešenje 
koje je izgleda toliko strašno i fiktivno da nemož da se zamisli.

Подели на овим сајтовима

On 13. 8. 2016. at 20:00, LogosAgape рече

debilni propis koji nameće jednoumlje
a iza tog propisa je alternativno prirodno rešenje 

Expand  

Можда нисам добро испратила причу, о ком конкретно "дебилном" пропису који намеће једноумље је реч?

Подели на овим сајтовима

Za sebe lično mogu reći da ne želim tudji organ.. kad mi dodje vreme... idem. 

A kada bi nekom od mojih bližnjih (nedaj Bože) trebao i oni to hteli -  od srca bih im dala... onima koje volim.. jer i taj organ zna za njih... Sta god pružam od sebe - samo iz ljubavi... da bi bilo na spasenje i njima i meni.... 

Подели на овим сајтовима

Ok,ako je toliko napredovala medicina i ako je dobro za čovjeka ok. Ali imam jedno veliko ali i slučajevima gdje doktor kaže da je mozak ugašen ,ali organizam živi,a organi se daruju. Da nije to ubistvo ili dobro dijelo? A sve jedno uskoro će mi dobijati organe od napredni japanskih svinja.

Подели на овим сајтовима

On 13. 8. 2016. at 22:56, geronymo рече

Ali imam jedno veliko ali i slučajevima gdje doktor kaže da je mozak ugašen ,ali organizam živi,a organi se daruju.

Expand  

Ево одговора -

Многи се питају постоји  ли шанса да се опорави мождано мртва особа? Не. Код стања мождане смрти опоравак је немогућ.Мождану смрт треба разликовати од коме!Кома је бесвесно стање у коме пацијент има шансу за опоравак, док код мождане смрти мозак неповратно губи своју функцију тј. пацијент је мртав.

Како доктори знају да је пацијент мождано мртав?

Постоје јасно одређени стандарди и процедуре по којима се утврђује мождана смрт. Доктори који потврђују мождану смрт засебно врше неколико тестова у одређеном временском интервалу и њихова крајња одлука мора бити једногласна.

Ако је пацијент мождано мртав зашто његово срце и даље куца?

У оваквом стању други органи пацијента се одржавају у функцији уз подршку савремених респираторних апарата. Задатак ових апарата је да допремају кисеоник у плућа мождано мртвог пацијента, срце наставља да пумпа крв и самим тим снабдева све друге органе без чега би њихова функција била немогућа.

Ако доктори угасе апарате да ли тиме ускраћују пацијенту шансу за опоравак?

Мождана смрт је једнака смрти. Мозак се из овог стања не може опоравити. Респираторни апарати само одржавају пумпање срца и тако дају привид да је пацијент жив.

Како се одлучити на искључивање вољене особе са апарата?

Понекад морамо прихватити ствари које не можемо да променимо. За пацијента који је проглашен мождано мртвим не постоји нада или могућност опоравка. Лажна нада може да нашкоди и погрешно утиче на процес жаљења када је у питању наш ближњи. Трансплатација органа нуди живот или бољи квалитет живота другим особама. Пристанак донирања органа свог ближњег може спасити неколико живота!

Извор

Подели на овим сајтовима

On 13. 8. 2016. at 23:02, АлександраВ рече

Ево одговора -

Многи се питају постоји  ли шанса да се опорави мождано мртва особа? Не. Код стања мождане смрти опоравак је немогућ.Мождану смрт треба разликовати од коме!Кома је бесвесно стање у коме пацијент има шансу за опоравак, док код мождане смрти мозак неповратно губи своју функцију тј. пацијент је мртав.

Како доктори знају да је пацијент мождано мртав?

Постоје јасно одређени стандарди и процедуре по којима се утврђује мождана смрт. Доктори који потврђују мождану смрт засебно врше неколико тестова у одређеном временском интервалу и њихова крајња одлука мора бити једногласна.

Ако је пацијент мождано мртав зашто његово срце и даље куца?

У оваквом стању други органи пацијента се одржавају у функцији уз подршку савремених респираторних апарата. Задатак ових апарата је да допремају кисеоник у плућа мождано мртвог пацијента, срце наставља да пумпа крв и самим тим снабдева све друге органе без чега би њихова функција била немогућа.

Ако доктори угасе апарате да ли тиме ускраћују пацијенту шансу за опоравак?

Мождана смрт је једнака смрти. Мозак се из овог стања не може опоравити. Респираторни апарати само одржавају пумпање срца и тако дају привид да је пацијент жив.

Како се одлучити на искључивање вољене особе са апарата?

Понекад морамо прихватити ствари које не можемо да променимо. За пацијента који је проглашен мождано мртвим не постоји нада или могућност опоравка. Лажна нада може да нашкоди и погрешно утиче на процес жаљења када је у питању наш ближњи. Трансплатација органа нуди живот или бољи квалитет живота другим особама. Пристанак донирања органа свог ближњег може спасити неколико живота!

Извор

Expand  

Ok ,ali opet smo mi ljudi a s` tim i ljekari. I po meni ostaje ono ali.

A spašavanje ljudi isto je blagodaran podvig. Kao što si roditelji jednog mog pokojnog prijatelja uradili i pet života je počelo novi život.

Подели на овим сајтовима

On 13. 8. 2016. at 21:27, АлександраВ рече

Можда нисам добро испратила причу, о ком конкретно "дебилном" пропису који намеће једноумље је реч?

Expand  

čika doktor (sistem za koji radi),
 kaže da je frankenštajn napredak medicine,
  istovremeno kaže da biljka ne pomaže kao sintetička substanca,
   takođe pripoveda da je samoisceljenje spontano i retko...
    Mora de je sve to tačno a ja nažalost sklon "alternativi".

Подели на овим сајтовима

@LogosAgape da li je tebi nekada trebala transplantacija organa ili nekom tebi bliskom?Ikada, da li si upoznao nekog coveka kojem je to bila godinama jedina nada?

Mi obicno procenjujemo sebe na osnovu namera, a druge na osnovu akcija

Подели на овим сајтовима

Cela poenta moje priče jeste da najčešće to nije jedina nada nego se tako (bezobrazno) prikazuje.
Često ljudi i u takvom stanju radije "biraju" skalpel nego promenu načina života...

Подели на овим сајтовима

On 14. 8. 2016. at 9:46, LogosAgape рече

istovremeno kaže da biljka ne pomaže kao sintetička substanca,
   takođe pripoveda da je samoisceljenje spontano i retko...

Expand  

Ово једноставно није тачно. Педијатар редовно "препише" бели слез и пилећу супу, пре него неке антибиотике, мом брату који има карцином грла су сви лекари стављали жалфију (испирање и као чај) на прво место иако има милион неких других лекова за ране по устима које су настале од зрачења. Ћерки за екцем нису дали никакве креме измишљене, само уље од невена, и екцем (који је био агресиван са великом површином која је била захваћена) се повукао. И тако даље.

Али, када је трансплантација у питању, рецимо код рестриктивне кардиомиопатије где су зидови срца крути уместо еластични и не могу да се пуне крвљу, и где срце више није пумпа, што је његова основна функција, него картонска кутија, и где рецимо имамо инфаркт код деце од 15 месеци, нема спонтаног самоисцељења, нема биљака које могу да промене срчани мишић. Једноставно нема. Да моје дете има рестриктивну кардиомиопатију, молила бих се да Бог умудри лекаре и да им да смирење приликом операције, молила бих се да дете издржи операцију и молила бих се за породицу донора.

On 14. 8. 2016. at 10:03, LogosAgape рече

Cela poenta moje priče jeste da najčešće to nije jedina nada nego se tako (bezobrazno) prikazuje.

Expand  

Оваквим ставом ми само можемо да протраћимо драгоцено време болесним људима. Треба узимати из природе оно најбоље и користити све аспекте "алтернативне" медицине који су нормално дати и који нису фантазија и промоција чаробних бућкуриша, али негирати медицину по мени је најблаже речено безвезе. А ако ћемо о фармакомафији, они никакву корист од трансплантације немају, због тога што уместо човека, који је корисник велике количине лекова (дијализа, стероиди, итд), након трансплантације добијамо човека који више није корисник лекова. Тако да ни та прича не стоји.

....не одбацујте лекове и знајте да се молитва и терапија саостварују. Не чекајте чудо, верујте у Божије и људско добро стваралаштво... Манастир Лепавина

Подели на овим сајтовима

Spam je prebacen na temu Oft.do mile volje, (Aca u pravu). Inace se spam brise po svim forumskim pravilima svijeta, ali ovo je hriscanski forum, pa smo trpeljivi... :pcelica:A procitajte i ovo... https://pouke.org/forum/topic/43867-прихватилиште-за-незбринуте-труднице-срце-куца-ту-је-ко-ћe-да-га-чује/?do=findComment&comment=1487937

Ajde spameri dajte koju kintu za forum, jer dje cete akobogda 21. u mjesecu, spamovati? :whackado:

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...