Jump to content

"Ваздухопловни" филмови

Оцени ову тему

Препоручена порука

@Милан Ракић 

Eno i Miljan bas postavio na prosloj strani, al` sta smeta jos jednom, taman imamo sad i detaljnije objasnjenje... :dobro:

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

• 4 months later...

Ne kapiram sto je film pokupio lose ocene, trailer izgleda "paljevinski" kako i treba...

...

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

A najace sto neki link u komentarima ispod vidoja veli "chinese propanda"... Ameri su fakat pukli u totalu ako u americkom filmu vide kinesku propagandu... confused1

Подели на овим сајтовима

• 1 month later...

Generale brate moj... @obi-wan

Prazinci nam stižu...

Obećajem da ću od Djeda Mraza tražiti neskolka časov slobodnog vremena da pšogledam dva filma...

"Prvi čovek na Mesecu"  sa Rajanom Goslingom i

"Er Strajk" sa Brus Vilisom.

• Радостан 1
Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Милан Ракић рече

Generale brate moj... @obi-wan

Prazinci nam stižu...

Obećajem da ću od Djeda Mraza tražiti neskolka časov slobodnog vremena da pšogledam dva filma...

"Prvi čovek na Mesecu"  sa Rajanom Goslingom i

"Er Strajk" sa Brus Vilisom.

Dobro si me pocetio... :dobro:

Подели на овим сајтовима

• 2 months later...

Зна ли неко како се звала филмска серија, емитована је негде 90-тих година, а тицала се пилота који су летели у бомбардерским мисијама, са Летећим тврђавама? Све ми је на памети да је једну од главних улога имао и глумац Бен Крос.

Подели на овим сајтовима

To ce najbolje da zna @Милан Ракић ...

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, obi-wan рече

To ce najbolje da zna @Милан Ракић ...

Па нисам ја сад неки стручњак за филм. Но, кацсиме већ "прозв`о" генерале, колико видех на ИМДБ, Бен Крос је као толмак улога везе са авијацијом имао триред.

И то први пута као падобранац, у култном филму Ричарда Атенбороуа "Операција Маркет Гарден", 

где је толмачио падобранца Бина;

Ben%20Cross%20%20A%20Bridge%20Too%20Far%

у акцији "Б" продукције "Steal the Sky", толмачио је Мунира Редфу, ирачког ловца који је са МиГ-21 прелето у Израел.

jagdfieber-steal-the-sky-tvm-usa-1988-re

И напослетку, у "Турбуленцији" (нисам гледао) је глумио капетана зракоплова.

А на том истом ИМДБ, колико видех, једина серија у којој су у главној улози "ђаве" и то у 3 сезоне и 78 епизода, али без Бена Кроса и није 90-их, јесте серија "Twelve O'clock High" из 60-их...

https://en.wikipedia.org/wiki/Twelve_O'Clock_High_(TV_series)

• Свиђа ми се 1
Подели на овим сајтовима

@obi-wan @Милан Ракић Све његове филмове и серије сам и ја прегледао на википедији и нигде не нађох. Помислим да није то био филм Мемфис Бел, али, не верујем. Он није глумео у њему. Убеђен сам да је то била нека серија.

• Свиђа ми се 1
Подели на овим сајтовима

• 3 months later...

Подели на овим сајтовима

• 3 weeks later...

У ишчекивању највећег "керозинског" хита који је допринео масовној популаризацији авијације на глобалном нивоу. 

Јуче је објављен официјелни тизер, а следеће године филм излази. 

Подели на овим сајтовима

Sad odgled`o... na prvi utisak ne izgleda uopste lose. F-18 je golf medju eroplanima, ne pleni, F-14 na kraju skroz dominira.
I obzirom da kod ovog filma prica ionako nije imala nikakvu ulogu, ocekujem samo opeglane specijalne efekte.

E sad, postom su pokazali da i najbolje podloge umeju temeljno da uniste (Star Trek/Wars), ostacu sasvim uzdrzan dok ne vidim film, ako Bog da. Jeri mi se vec nesto javlja kakvo sve djubre bi mogli da probaju da unesu i u ovakav film; ako toga ne bude i sve ostane na starom koloseku u novoj farbi - nesto se drma i kod njih.

Подели на овим сајтовима

Подели на овим сајтовима

• 3 months later...

А књига (књиге - има неколико делова) кој(у)е сам као дете читао и читао и читао и замишљао себе у једном од авиона над бескрајним плаветнилом испод и бескрајним плаветнилом изнад себе. И размишљао, какви смо ми то људи да не можемо уживати у лепоти наше планете.

PAKAO-PACIFIKA-KNJIGA-2-BORIS-PRIKRIL_slika_O_92968473.jpg

Подели на овим сајтовима

• 2 weeks later...
On 16.11.2018. at 17:29, obi-wan рече

A najace sto neki link u komentarima ispod vidoja veli "chinese propanda"... Ameri su fakat pukli u totalu ako u americkom filmu vide kinesku propagandu... confused1

Хаха, не смеју више Кинезе у филму да ослобађају. Тако је било за један филм о китовима заробљеним код Аљаске (линк трејлера). Истинита прича где се појављује у сцени Руски ледоломац, на пет минута. Суштински тај ледоломац разбија лед који је затворио површину воде и тако спасао Китове од гушења. А Амери су бојкотовали тај филм као руску пропаганду, иако они спасавају китове у суштину и већина су филма сами Амери, па чак и русе они организују... тешки су то егоманијаци по неким питањимаconfused1

• Свиђа ми се 1
Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...