Jump to content

Reč i delo pape Franciska I, medijske objave i reportaže

Оцени ову тему

Препоручена порука

Ето, зато не треба отварати овакве теме на ЖРУ. Превише мржње а то није добро по здравље. Неколико пута у недељу дана појаве се теме типа: "Папа ово, Папа оно, РКЦ ово, РКЦ оно." Боље да се такве теме заобилазе и неотварају него да се читају све једни исти коментари од истих људи који не могу одолети а да се мало не спрдају са таквим темама. Најбоље и укинути "дијалог с браћом римокатолицима" јер чему све то? За спрдњу? За подизање и одржавање мржње на неком нивоу? Ја сам за то да се све теме које се односе на РКЦ суспендују тј. забране.

Подели на овим сајтовима

nemojmo preterivati. ovo se ne bi moglo nazvati studentskim sobickom. uostalom, cak i kad bi papa ziveo u satoru razapetom na Trgu Sv. Petra ne vidim kako bi time bilo kome pomogao. hriscanska ljubav nije (niti sme biti) sentimentalna, nego zrtvena. to sto novi papa pomazi decu, stare i bolesne nece promeniti nista u postojecem poretku. naravno, RKC je spremna za jednu medijsku show predstavu, ali ne i za ozbiljnu reformu. papa ce hodati okolo i ljubakati sve redom, ali nece zaviriti u Vatikansku banku, niti ce milijarde koje tamo cuva mafija podeliti siromasnim i nesrecnim.

tamo je već on virio i napravio to da sad mogu tamo virit svi koji to hoće :) moja mama zabunom platila više kirche-steuera nego što je trebala a da nije to ni primjetila, vratili joj sve do posljednjeg centa. Platila ustvari duplo više pa je baš obradovalo kad su joj to vratili, bilo tamo dosta evra.

Vatican Bank launches its first official website

July 31, 2013. (Romereports.com)

For the first time ever, the Vatican Bank, or IOR, has launched its official website, available at http://www.ior.va/

The website's launch comes as a consequence of the new transparency policy prompted by Pope Francis himself, who wants the bank to carry out its activities in the clearest possible way.

Even though the website is still extremely simple in its structure, however it contains useful information about the IOR's governance, the services it offers and a list of contacts. Another useful section is the 'media' page, in which various links and documents, but also recent press releases can be found.

Ior.va also features a message specifically written for the website by the Bank's president, Ernst von Freyberg. In it, the German businessman says that IOR's 'mission is to serve the universal Church', and that it is 'engaged in a process of comprehensive reform.'

http://www.romereports.com/palio/vatican-bank-launches-its-first-official-website-english-10731.html

Evo i prvog knjigovodstvenog izvještaja IOR-a (“Istituto per le Opere di Religione” - IOR) ili prevedeno na kolokvijalni jezik - Vatikanske banke  na internetu. Ovi podaci su bili dostupni i prije u redovnim godišnjim biltenima AIF ali ne i ovako na internetu a na posebnom sajtu za to namjenjenom..

http://www.ior.va/Portals/0/Content/Media/Documents/August2013_IOR_Fact%20Sheet_English.pdf

Zachyceno20130810234250.png

1 Figures for full-year 2012 according to IAS

2 Figures for full-year 2011 according to IAS

Istituto per le Opere di Religione • Cortile Sisto V • 00120 Vatican City • Vatican City State

Regulated by the Autorità di Informazione Finanziaria (AIF)

Подели на овим сајтовима

Prevedi sad molim te cifre na Hrišćanske vrline u vernom narodu. Koliko su RK i Pravoslavni svojim angažovanjem unapredili iskonske vrline i koliko su se one primile u narodu?

To mi je važnije od kelije gde na kraju svih krajeva svi boravimo. Marketing nije dobar!

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

Ето, зато не треба отварати овакве теме на ЖРУ. Превише мржње а то није добро по здравље. Неколико пута у недељу дана појаве се теме типа: "Папа ово, Папа оно, РКЦ ово, РКЦ оно." Боље да се такве теме заобилазе и неотварају него да се читају све једни исти коментари од истих људи који не могу одолети а да се мало не спрдају са таквим темама. Најбоље и укинути "дијалог с браћом римокатолицима" јер чему све то? За спрдњу? За подизање и одржавање мржње на неком нивоу? Ја сам за то да се све теме које се односе на РКЦ суспендују тј. забране.

da, to isto je bilo i sa Patrijarhom +Irinejom, arhiepiskopom Irinejom Bulovićem (poznatijim među njima takvim veselim sprdačima kao "kardinal Bulović"), vladikom +Grigorijem jer se ekumeniše sa biskupom dubrovačkim Uzinićem itd. itd. Kad se o njima pisalo oni ovo, oni ono neki ni tada nisu izdržali da se ne sprdaju čak i sa njima tj. tim nekim njihovim "ekumenisanjem" što im je išlo na živce pa onda nikakvo čudo nije što se sprdaju s KC i sa papom. Međutim to nije bio razlog da se zabrane teme o pravoslavnim vladikama jer lakše je onda bilo zabraniti njih, te takve pa ih više ovdje ni nema jer su se sprdali sa SPC pa u tom i pretjerali. Onaj ko se hoće sprdat - sprdat će se uvijek. No, misija foruma nije mislim pružit nekom mjesto da se sprda s nečim.

Подели на овим сајтовима

Молим администрацију да ставе катанац на ову тему која се претворила у монструма тј. Франкенштајна. Хвала!

Izvini daj molim te reci gde vidiš mržnju????

Подели на овим сајтовима

a sta, treba da padnem u nesvest zato sto je novi papa poljubio bolesnog coveka?!

Ти си дежурни пљувач да се ја питам не би ти био овде гарантујем ти то. Нема теме која није везана за РКЦ а да ти ниси пљувао по њој, ти си срамота.

Подели на овим сајтовима

Neću više na ovu temu napisao sam kritički osvrt koji važi za sve Hrišćane a to je da se dobra dela čuvaju od marketinga jer isti donosi samo trenutnu korist.

Izvinite i praštajte na pokušaju.

Подели на овим сајтовима

drugim recima - papa je objavio izvestaj u kome stoji da je u Vetikanskoj banci sve cisto i transparentno. ko ne veruje, ima i zvanicni sajt pa moze da proveri. bravo!

Pa naravno, kad je on sam tamo lično intervenisao kadrovski čim je došao na položaj, promjenio predsjednika vatikanske banke i kompletno vijeće. A novo vijeće onda uštimalo novu knjigovodstvenu zaključnicu kako treba. I publikovalo je na tom svom sajtu kako je to papa naredio. Sad to tamo može razgledati svako kome to padne na pamet.

0703_read

Подели на овим сајтовима

Neću više na ovu temu napisao sam kritički osvrt koji važi za sve Hrišćane a to je da se dobra dela čuvaju od marketinga jer isti donosi samo trenutnu korist.

Izvinite i praštajte na pokušaju.

He...Ima Isus odgovor na to: 'Zasvirasmo vam i ne zaigraste, zakukasmo i ne zaplakaste. '“ (Mt 11:17)...a i ono:  “Doista, doًđe Ivan. Nije jeo ni pio, a govori se: 'đavla ima. ' Doًđe Sin čovjećji koji jede i pije, a govori se: 'Gle, izjelice i vinopije, prijatelja carinika i grešnika!' Ali opravda se Mudrost djelima svojim. “ (Mt 11,18-19)

Ko će narodu ugoditi. Svako meri svojim srcem. A, ruku na srce, kakav nam je hrišćanski "marketing" - i vama i nama, vidimo oko sebe. Ne bi bilo loše da se malko pozabavimo time, stim što se to zove SVEDOČENJE Hrista.

Verbum Domini Manet in Aeternum!

Подели на овим сајтовима

He...Ima Isus odgovor na to: 'Zasvirasmo vam i ne zaigraste, zakukasmo i ne zaplakaste. '“ (Mt 11:17)...a i ono:  “Doista, doًđe Ivan. Nije jeo ni pio, a govori se: 'đavla ima. ' Doًđe Sin čovjećji koji jede i pije, a govori se: 'Gle, izjelice i vinopije, prijatelja carinika i grešnika!' Ali opravda se Mudrost djelima svojim. “ (Mt 11,18-19)rovatno sam nerazumljiv

Ko će narodu ugoditi. Svako meri svojim srcem. A, ruku na srce, kakav nam je hrišćanski "marketing" - i vama i nama, vidimo oko sebe. Ne bi bilo loše da se malko pozabavimo time, stim što se to zove SVEDOČENJE Hrista.

Neverovatno sam nerazumljiv!!! A možda dobronamernim i nisam.

Govorim o tome da marketing donosi trenutnu korist i da može štetiti i Crkvi i papi a ne da je papa sam naredio da se od njegovih dela prave novinarske i forumske debate pune hvalospeva. Možda si ti ipak u pravu padre bolje znaš mene i od mene samog.

Nije mi jasno zašto se ne skoncentrišete na to šta moje reči zapravo i bukvalno znače. Sve to isto važi i za pravoslavne episkope bez ikakvog suda i mržnje već samo mišljenje koje mi je iz Pisma proizišlo. E pa sad ja ne umem da primim Bogočoveka drugačije no što Pismo svedoči. (odgovor na tvoj deo pisma)

A počeo sam na ovoj temi jednu istinitu priču a ne moje fantamozgarije na temu papskog života. Sad me odbacujete i jedni i drugi možda je to i cilj.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...