Jump to content

Putin za fizičko vaspitanje dece po uzoru na sovjetsku eru

Оцени ову тему

Дејан

Препоручена порука

klasični ajkiodo je smešan,gledao sam mnogo treninga,čak sam bio na nekom seminaru gde su došli neki japanci koji si valjda neki broj jedan u ajkidou,da li su rodjaci od tog nekog što je smislio ajkido...muškarci i žene zajedno treniraju i sve isto rade  lol

najveći je problem što te nabede da si mnogo spreman i svašta znaš,srećom pa su to sve neki  ljudi koji "ne žele da koriste",niko ništa ne eksperimentiše po ulici,pogubili bi glave u suprotnom...

da  su ti ajkidoi efikasni,koristili bi se u MMA

Realni ajkido može biti dobar ali to što je dobro na treningu u opšte nije ajkikdo već dzudo,radi se i parter i slične stvari ali to nije ajkido..

Да ти испричам о "губљењу главе" на улици...за време студентских демонстрација задесимо се тамо са пар другара од којиих је један дуже време тренирао класични аикидо. Иако је само посматрао све то са стране, један полицајац му приђе с леђа и ухвати за руку, вероватно у намери да га склони или нешто слично. У делићу секунде је полицајац био на земљи. Наравно, запалили смо после тога јер се појавило десетак гневних колега...

Причали су ми, нисам видео својим очима да је мој тренер сложио тројицу Црногораца на некој плажи и да је то једини пут да га је ико видео да користи аикидо ван сале...

ЛМ, поента вица је у томе да сваки захват у аикидоу шаље противника на 6 месеци болничког лечења јер су сви захвати напади на зглобове. Зато не постоји такмичење у аикидоу.

Иначе, ако си хтео да поредиш разне технике, бокс је убедљиво на првом месту по ефикасности. Само је питање зашто тренираш. Мада се још није родио борац отпоран на 9мм.

Подели на овим сајтовима

Да ти испричам о "губљењу главе" на улици...за време студентских демонстрација задесимо се тамо са пар другара од којиих је један дуже време тренирао класични аикидо. Иако је само посматрао све то са стране, један полицајац му приђе с леђа и ухвати за руку, вероватно у намери да га склони или нешто слично. У делићу секунде је полицајац био на земљи. Наравно, запалили смо после тога јер се појавило десетак гневних колега...

Причали су ми, нисам видео својим очима да је мој тренер сложио тројицу Црногораца на некој плажи и да је то једини пут да га је ико видео да користи аикидо ван сале...

ЛМ, поента вица је у томе да сваки захват у аикидоу шаље противника на 6 месеци болничког лечења јер су сви захвати напади на зглобове. Зато не постоји такмичење у аикидоу.

Иначе, ако си хтео да поредиш разне технике, бокс је убедљиво на првом месту по ефикасности. Само је питање зашто тренираш. Мада се још није родио борац отпоран на 9мм.

Faktor iznenadjena je super,nisam ja rekao da je sve iz ajkidoa loše,moj drugar je tenirao realni ajkido,i na jednom koncertu koji smo radili,momak ga napadne sa nožem,on je uspeo da ga zavrne...sve je to lepo ali nije efikasno,značu u globalu,odavno prevazidjeno,kažem da je ajkido efikasan koristio bi se u MMA.

I moj drugar je premlatio trojicu a nikada nišzta nije ni trenirao u životu...crnogorci su bezobrazni i bolesno arogantni i kad imaju 30 kg sa krevetom..

Znači,Judo,BJJ,boks,kik boks ,eventualno kjokunšinkaj karate ,ovo ostalo je smejurija..

Svakako da će neki karatista biti dominantniji u odnosiu na nekoga ko ne trenira ništa ali neće u odnosu na boksera...

Recimo,čak je i tradicionalna japanska dziudzica neefikasna protiv dzudoa,kada je policija u japanu birala koju veštinu će da treniraju policajci,na kraju su ostale samo dve dominantne škole,škola dzudoa i tradicionalne japanske dziudzice.

Pošto nisu odma mogli da se odluče,oni su ih suprostavili,svako je izabrao 10 najboljih boraca,u 9  borbi pobedili su judisti a jedna je bila nerešena i od tada japasnki policajci treniraju dzudo.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...