Jump to content

Не могу после литургије кући - Литургијска заједница и агапа

Guest O.Ugrin

DA LI SE NAKON LITURGIJE ZADRZITE U PAROHIJSKOM DOMU RAZGOVARAJUCI MEDJUSOBNO  

143 члановâ је гласало

1. 1. DA LI SE NAKON LITURGIJE ZADRZITE U PAROHIJSKOM DOMU RAZGOVARAJUCI MEDJUSOBNO

• DA, pet minuta
      2
    • DA, deset minuta
      10
    • DA, sat i vise
      53
    • Kako kada
      51
    • NE, nikada
      30

Препоручена порука

Ако би после Литургије одмах отишли кући, плашим се да би тај моменат довео до поремећаја неслућених размера. Ево на пример :

Деверика фиш остала би усамљена, напуштена, тужна. Да ли то сме да се дозволи?

Александрин звонки смех не би натерао галебове у нови круг. Да ли то сме да се дозволи?

Весна и Василије не би салветама дали нове боје и облике. Да ли то сме да се дозволи?

Снежана не би имала од кога да тражи благослив да огреје ноге. Да ли то сме да се дозволи?

И на крају, али можда и најважније:

Стефан би се сам мучио са колачима. Питам вас, ДА ЛИ ТО СМЕ ДА СЕ ДОЗВОЛИ?  vaistinu

Жив ми Господ мој

Подели на овим сајтовима

Ако би после Литургије одмах отишли кући, плашим се да би тај моменат довео до поремећаја неслућених размера. Ево на пример :

Александрин звонки смех не би натерао галебове у нови круг. Да ли то сме да се дозволи?

Весна и Василије не би салветама дали нове боје и облике. Да ли то сме да се дозволи?

Снежана не би имала од кога да тражи благослив да огреје ноге. Да ли то сме да се дозволи?

Стефан би се сам мучио са колачима. Питам вас, ДА ЛИ ТО СМЕ ДА СЕ ДОЗВОЛИ?  klapklap

Да искористим као позадину, јер знам да се моја кума неће љутити...напротив, надам се.... 1405_love

Ако би после Литургије одмах отишли кући, плашим се да би тај моменат довео до поремећаја неслућених размера. Ево на пример:

"Попадија" Бранка би била веома "ожалошћена" што кафу коју она кува на "посебан" начин нема ко да похвали, а начин се понајбоље осведочио док је њен супруг, о.Мирко, у потпуно неразумљивим временима служио у Дабро-босанској епархији. Сестра Добрила, која је у певници провела читав свој век, присуствујући рукоположењу многих свештеника, на пример и о.Угрина, чији је духовник био Блаженопочивши Патријарх српски г.Павле,би била "ожалошћена" што пите и питице , колаче и колачиће, не пробасмо.О. ђакон Ивица (магистар теологије, један од уредника информативне службе СПЦ-е), би био веома "ожалошћен", што никога нема да га послужи од кафе па до слаткиша, и наравно, срце да "умије" красним и кратким, поучним и јасним саветима. Љубица, Богдан, Сара, Лазар, Ема и сва још дечица до 4 године старости којима се имена не сећам, али жељу, дечију, нескривену и искрену, за Причешћем, са сузама Радосним у очима осећам, били би "ожалошћени" што нам не испричаше најновије доживљаје из вртића.........

А онда као Циљ циљева, јер је то Његов Циљ, заједница о заједници говори, кроз подсећања и цитирања, без такмичења а с  поштовањем и уважавањем, без сарказма а с Љубављу без услова, са жељом, која и јесте Његова, да као што смо сада у речима и мислима Једно, будемо са Њим, како на Литургији, тако у вијеке вијеков....ЈЕДНО!!!!!!

vaistinu

1405_love

dada

"Прости верник"

Господе, дај ми да мирно примим све што ми данашњи дан донесе и да се потпуно предам Твојој светој вољи. Упућуј ме и помажи свакога часа у току овога дана. Управљај мојим мислима и осећањима у свим делима и речима. Не допусти да у непредвиђеним случајевима заборавим да све долази од Тебе.

http://www.pravoslav...ta Filareta.htm

Подели на овим сајтовима

e,blago vama...

ja ni na liturgiju ne mogu

Ти кажеш, а ја Ти верујем...

Моли се и стрпљив буди, задовољство ће Ти бити веће!!!!!!!

vaistinu

dada

klapklap

"Прости верник"

Господе, дај ми да мирно примим све што ми данашњи дан донесе и да се потпуно предам Твојој светој вољи. Упућуј ме и помажи свакога часа у току овога дана. Управљај мојим мислима и осећањима у свим делима и речима. Не допусти да у непредвиђеним случајевима заборавим да све долази од Тебе.

http://www.pravoslav...ta Filareta.htm

Подели на овим сајтовима

Стефан би се сам мучио са колачима. Питам вас, ДА ЛИ ТО СМЕ ДА СЕ ДОЗВОЛИ?  8086.gif

дивна рефлексија, као да сам у неком Литургијском домену благодатне "Амелије Пулен"...

Подели на овим сајтовима

Стефан би се сам мучио са колачима. Питам вас, ДА ЛИ ТО СМЕ ДА СЕ ДОЗВОЛИ?  joooj

0205_whistling 0110_hahaha 0110_hahaha

Далеко било! Замислите ту безизлазну ситуацију да бакута из Деверике нема кога да тера да посрче кафу јер нема чистих шољица...? Да колаче једем сам и бивам све већи и већи??

Заиста један поремећај неслућених размера,до кога надам се,ни теоријски неће доћи.

0442_feel

ПС: Сви се искрено надамо да следећу Литургију нико неће морати да дршће поред радијатора,већ да ће у свом сјају пролеће показати да је мрачна и туробна зима отегла папке и нестала!

0203_cool

"Тешка је бура на мору,тежа је у души.

Али ни море ни душа не чисте се без буре."

(Владика Николај Велимировић-"Касијана")

Подели на овим сајтовима

Sto ste bre dosadni!! 0205_whistling  joooj  bu Idem bre kuci posle liturgije! Uostalom, sta vas briga! 0110_hahaha Boze dragi! 0442_feel ccc.. 0110_hahaha 

"Μακαριοι εστε οταν ονιδισωσιν υμας, και διωξωσι και ειποσι παν πονηρον ριμα καθ υμων ψευδομενοι ενεκεν εμου.Χαιρετε και αγαλλιασθε, οτι ο μισθος υμον πολυς εν τοις ουρανοις"!!

Подели на овим сајтовима

Dakle, citat koji ne umem da odvojim i umetnem 0442_feel

STEFAN: ПС: Сви се искрено надамо да следећу Литургију нико неће морати да дршће поред радијатора,већ да ће у свом сјају пролеће показати да је мрачна и туробна зима отегла папке и нестала!

0203_co

JELENA: Eeeeeeeee!?  0442_feel  8084.gif

НЕ МОГУ И НЕЋУ КУЋИ ПОСЛЕ ЛИТУРГИЈЕ! ВИ? ОД НАС ЗАВИСИ!

Подели на овим сајтовима

Sto ste bre dosadni!! crvenilo  joooj  bu Idem bre kuci posle liturgije! Uostalom, sta vas briga! 0203_cool Boze dragi! joooj ccc.. confused 

Не ваља вам такав одбојан став...ево,ја из личног искуства,не могу да упоредим недеље када сам ишао кући после Литургије и недеље када сам остајао у оквиру ЕЗ. И ја сам сматрао да је "Не могу после литургије кући" тек тако испразан склоп речи који кружи форумом и појединим фб групама,али док нисам сам доживео,и проживео останак на кафи и полемику у окриљу наше ЕЗ...

Пробајте и ви,и видећете да нисмо досадни,већ је поменута реченица заиста понекад и пресудна недељом ујутру,јер са киме ћете поделити искуства и доживљај Свете Литургије ако не са неким који је са вама присуствовао?!

То је само питање ваше добре воље,тачније поимања Свете Литургије за вас!

Eeeeeeeee!?  joooj  dada

Кхм,нисам прецизирао никога...  0102_laugh 0102_laugh 0102_laugh

Подели на овим сајтовима

Sto ste bre dosadni!! joooj  joooj  bu Idem bre kuci posle liturgije! Uostalom, sta vas briga! 0203_cool Boze dragi! joooj ccc.. 0510_music   

Не ваља вам такав одбојан став...ево,ја из личног искуства,не могу да упоредим недеље када сам ишао кући после Литургије и недеље када сам остајао у оквиру ЕЗ. И ја сам сматрао да је "Не могу после литургије кући" тек тако испразан склоп речи који кружи форумом и појединим фб групама,али док нисам сам доживео,и проживео останак на кафи и полемику у окриљу наше ЕЗ...

Пробајте и ви,и видећете да нисмо досадни,већ је поменута реченица заиста понекад и пресудна недељом ујутру,јер са киме ћете поделити искуства и доживљај Свете Литургије ако не са неким који је са вама присуствовао?!

То је само питање ваше добре воље,тачније поимања Свете Литургије за вас!

Eeeeeeeee!?  joooj  klapklap

Кхм,нисам прецизирао никога...  0510_music 0442_feel 1405_love

Ne znam camu tebi tako hladan i odbojan stav, ne meni, nego tebi. Upravo si ti taj koji se sestri u Hristu obraca sa Vi, i distancira je od sebe, a onda nesto mlati o zajednici, ljubavi i slicnom, pored cega nije ni proso. Mnogo licemerja ima ovde na forumu.

Druga stvar, otkud ti znas da li sam ja i kolko dugo u Crkvi i kolko sam puta bila u parohijskom na kafi, i da li sam mozda korenje tamo pustila. Nego osetljiv si ko usedelica i cim neko ima drugacije misljenje odma' djipas ko da te je neko licno napao, i ti licno napadas! Smiri se malo, brate. Iskuliraj. Odbaci tu gordost koja te tera da spustas druge. Odbaci to. Sta ce ti to?

Ocu samo da kazem da je nepristojno odredjivati nekome gde ce da ide, i da li, i s kim, dal' ce da sedi u parohijskom, ili ce kuci da ide s muzem, ili u kafic sa drugaricom, ili ima neka posla, nesto pomaze nekom i sl..To su necije privatne stvari i drugi nemaju prava da tu zabadaju nosice, niti da odredju nekom sta ce i kako ce. To je agresija, gordost, promasaj.

Neko ko nije bio u parohijskom, a zna da se moze, i zeli, otici ce bez da ga vi zovete. A neko ko nije biti niti mu se ide, nece otici ma koliko ga zvali. Uzaludno vam je to, gordo i agresivno. Ali vi to morate da radite da biste pokazali da ste bolji od onih koji ne dolaze u parohijski posle liturgije, da ste bolji od onih koji se ne pricascuju, koji ne rede ovo ili ne ono..Svejedno sta, vazno da ste bolji od njih.

Napomena: Kad kazem vi, mislim na ovu ekipu nadmenih ovde, u mnozini govorim. Nikome ne persiram. 

"Μακαριοι εστε οταν ονιδισωσιν υμας, και διωξωσι και ειποσι παν πονηρον ριμα καθ υμων ψευδομενοι ενεκεν εμου.Χαιρετε και αγαλλιασθε, οτι ο μισθος υμον πολυς εν τοις ουρανοις"!!

Подели на овим сајтовима

Ау...какво кочијашко понашање од једне даме...?! joooj

Ne znam camu tebi tako hladan i odbojan stav, ne meni, nego tebi. Upravo si ti taj koji se sestri u Hristu obraca sa Vi, i distancira je od sebe, a onda nesto mlati o zajednici, ljubavi i slicnom, pored cega nije ni proso. Mnogo licemerja ima ovde na forumu.

Хм,ваљда је основни постулат финог понашања да се дами неко обраћа са "ви",а собзиром да сам ја можда,чак вероватно,млађи од вас,за моју личност је неумесно да старије,које притом лично нисам ни упознао,ословљавам на "ти".

А заиста не знам у ком сте ви пасуљу видели да ли сам и на који начин прошао о љубави "и сличном" (лепо сте се изразили,нисам имао ту несрећу да прођем "поред",већ кроз")

Mnogo licemerja ima ovde na forumu.

Не знам какво је то лицемерно понашање,и код кога је оно уочено,али уочита вашу поруку после прве моје на овој страници; у поруку која садржи један ред и једну простопроширену реченицу,ставили сте шест смајлија,од којих већину представљају човечуљка који удара главом о зид,који лупа руком по челу,који се подругљиво смеје...

А притом смо сви ми овде испали "досадни" (?!). Неко са стране би помислио да вама конкретно шаљемо нон-стоп спам поруке на инбокс.

Не треба ми пасуљ да закључим да вам поруке таквог садржаја не стижу,те ми се логично намеће једна реченица-на који начин смо ми то досадни вама?

Druga stvar, otkud ti znas da li sam ja i kolko dugo u Crkvi i kolko sam puta bila u parohijskom na kafi, i da li sam mozda korenje tamo pustila.

У мојој поруци нисам ни закључио да ли сте били и колико пута у парохијском на кафи,само сам поставио своје виђење ствари; како сам осетио и схватао Свету Литургију,чак и недељу уопште,када сам ишао кући,као ни када нисам ишао.

Али на основу вашег одбојног,чак циничног става,пробао сам да неки сопствени доживљај тог Светог догађаја искажем.

Не знам да ли је ико "тамо пустио корење",али то је ваша приватна ствар,колико тамо боравите,и на који начин се на форуму изражавате.

Nego osetljiv si ko usedelica i cim neko ima drugacije misljenje odma' djipas ko da te je neko licno napao, i ti licno napadas! Smiri se malo, brate. Iskuliraj.

Не знам ко овде "ђипа". Ја сам разменио поруке шаљивог садржаја са мојим сестрама у Христу са којима већ пола године сваке недеље проводим и проживљавам Свету Литургију.

Ви сте та која је написала поруку циничног и увредљивог садржаја,а ја сам одговорио сасвим добронамерно,и ако сте поруку схватили лицемерно-онда извините.

А да је по среди другачије мишљење,ви бисте написали:

Не слажем се да не треба да се иде кући после Литургије због (тога и тога),јер по мом (том и том) мишљењу...
Sto ste bre dosadni!! prevrtanje ocima  klapklap  главом у зид Idem bre kuci posle liturgije! Uostalom' date=' sta vas briga! жвака Boze dragi! 0510_music ccc.. смејање  [/quote']

Ово ми не личи на мишљење,већ на напад и на пљувачину. То јест,на "ђипање".

Испаде као да се ми специјално интересујемо да ли посебно ви идете кући после Литургије! Јој,гордост је велики грех,Сандра...

Ocu samo da kazem da je nepristojno odredjivati nekome gde ce da ide, i da li, i s kim, dal' ce da sedi u parohijskom, ili ce kuci da ide s muzem, ili u kafic sa drugaricom, ili ima neka posla, nesto pomaze nekom i sl..

Нађите поруку где смо ми вама,или било коме другом,нагласили да морате да не идете кући после Литургије,или да смо некоме уопште одредили?!

Из ових порука се јасно искристалисало ко је непристојан и егоцентричан,а ко разуман. Сами просудите.

To su necije privatne stvari i drugi nemaju prava da tu zabadaju nosice, niti da odredju nekom sta ce i kako ce. To je agresija, gordost, promasaj.

Да,да,забадамо носиће. Имамо ни дежурну екипу која прати све форумаше,и ми свима "забадамо носиће" и одређујемо ко ће где.

Гордост је себи придодати толики значај.

Neko ko nije bio u parohijskom, a zna da se moze, i zeli, otici ce bez da ga vi zovete.

Не зовемо га,само му поручујемо колико је тада догађај Литургије и лепши,и дан бољи и квалитетнији.

A neko ko nije biti niti mu se ide, nece otici ma koliko ga zvali. Uzaludno vam je to, gordo i agresivno. Ali vi to morate da radite da biste pokazali da ste bolji od onih koji ne dolaze u parohijski posle liturgije, da ste bolji od onih koji se ne pricascuju, koji ne rede ovo ili ne ono..Svejedno sta, vazno da ste bolji od njih.

Napomena: Kad kazem vi, mislim na ovu ekipu nadmenih ovde, u mnozini govorim. Nikome ne persiram.   

0510_music 0442_feel  Ко је вама уопште директно ишта написао,па да се понашате као увређена и зајапурена пауница?!

Ви мало боље научите да пљујете по Духовној Аристократији,нису вас баш најбоље научили. Очигледно је да никоме не персирате,видим да вам је кодекс понашања заиста стран.

Ваш брат у Христу,

Стефан.

Подели на овим сајтовима

Баш је лијепо кад свештеник који има толико кућа и душа које мора да носи има времена и за оне који би послије Литургије мало поразговарали и продужили заједничарење у Христу. То није баш тако често јер људи су људи и не могу сви да понесу тај терет али мени је то онда нешто потпуно и тад сам заиста сасвим испуњена кад кренем кући. Овдје гдје моја породица живи нема црквених људи па сам јако срећна кад одем негдје гдје могу са браћом да поразговарам о Господу. 0102_laugh

"И кад стојите на молитви, праштајте ако шта имате против кога; да и Отац ваш који је на небесима опрости вама сагрешења ваша. Ако ли пак ви не опраштате, ни Отац ваш који је на небесима неће опростити вама сагрешења ваша." (Марко 11, 25-26)

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...