Jump to content

Kojim je jezikom govorio Isus?

Оцени ову тему

Препоручена порука

@Volim_Sina-Bozjega

Ok, otpisacu ti uskoro. Nije lose sto ti mislis da je sve znao, ali Isusu to nije bilo vazno, vazno mu je bilo da pokaze da je jednak sa nama i da je dosao da nam ponudi spasenje.

Ok, radujem se i čekaću odgovor. Japanski je bio koskica za mnogo što,šta i sam si rekao da smo otvorili mnoga pitanja i mostove što je mnogo bolje nego uspavanka.(praštaj inače za to).

Jeste Isus bio potpuno podoban u svojoj drugoj prirodi nama osim po grehu ali je bitno da Isusova Ličnost ima nedeljivo i drugu prirodu što Bogočoveka nikako ne može činiti istim i jednakim sa nama.

Ta gimnastika i trka čas na jednu prirodu čas na drugu može dovesti do vakumiranog ništa.Ne može se posmatrati jedna priroda i donositi zaključke ko je Isus Ličnost.Isus se ne može nikako posmatrati bez istovremeno dve nedeljive prirode,osim ako ne mislimo da one ne utiču jedna na drugu.

Realno bi bilo govoriti da je Čovečanska priroda Isusa osim po grehu potpuno podobna našoj ali nikako ne ograničava istog tog Isusa kao što ograničava nas,što ga čini Bogočovekom a ne čovekom. Tako da govoriti da sve što Isus može, može i ograničen stvoren čovek, je po meni neshvatljivo, pa eto očekujem da saznam ako mi u tom pravcu nešto odgovoriš.

Čovek po meni ne može sve što Isus može ali može definitivno ono što mu Isus daruje,nauči,pokaže i učini ovaploćen telom. 

Recimo ovde je bilo reči o znanju. Slažete se verovatno da je znanje dar,budući Isus bez greha, moramo se složiti da i ako pogledamo ljudsku prirodu prirodu Isusa,Njegovo znanje bi onda po blagodati bezgrešnosti bilo daleko daleko ispred našeg.Ukoliko intelekt i stečeno znanje smatramo kao neku vrstu zasluženog dara.

Inače i u Svetom Pismu stoji jasno da je Isus mnogo toga više učinio i da ne može sve to stati i u hiljade knjiga....

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

A pazi sad: :)

Da je Isus kojim slučajem sreo jednog klingonca iz 'Zvezdanih staza' (iako znamo da oni stvarno ne postoje), da li bi, ali samo onako hipotetički pitam, on znao da govori s njim na klingonskom ili bi ga samo onako sa čuđenjem gledao?

• Волим 1

"Sad je tren velikih odluka! Bolje živjeti 100 godina kao milijunaš, nego 7 dana u bijedi!"
soliver_mouseover.png

Подели на овим сајтовима

Da je Isus kojim slučajem sreo jednog klingonca iz 'Zvezdanih staza' (iako znamo da oni stvarno ne postoje), da li bi, ali samo onako hipotetički pitam, on znao da govori s njim na klingonskom ili bi ga samo onako sa čuđenjem gledao?

Radujem se tvojim pitanjima o Drugoj Ličnosti Svete Trojice koji se ovaplotio i takav OVAPLOĆEN Ispunio zakon starog zaveta Boga sa čovečanstvom i ujedno u vremja ono doneo blagu vest i Novi Zavet Boga sa čovekom. 

Ujedno Isus kao Ličnost sa dve prirode, sve novo Tvori (staro je ispunio)kako sam za sebe svedoči, potpuno svestan da je kroz Njega sve postalo i da se to neće menjati ni ubuduće.

Подели на овим сајтовима

I videvši pomisli njihove i na kom jeziku su izrečene rekoše im.... :) živ bio :)

• Волим 1

Подели на овим сајтовима

Kakvo zbunjivanje, mogao je da izdeklamuje sve telefonske brojeve svih fiksnih i mobilnih korisnika, untatraske. Takodje, tacno je znao sve sto mi sada pisemo na forumu. Znao je i za WikiLeaks. Znao je i sve grafite u svim wc-ima. Znao je i Kur'an i Mahabharatu. Tora, Zevsa i Eru Iluvatara je poznavao licno. Znao je i poslednju decimalu broja pi i bio je jaci od Caka Norisa. Sve zamislivo&nezamislivo, znao je.

Mongol General: Wrong! Conan! What is best in life?
Conan: To crush your enemies, see them driven before you, and to hear the lamentation of their women.

Подели на овим сајтовима

Kakvo zbunjivanje, mogao je da izdeklamuje sve telefonske brojeve svih fiksnih i mobilnih korisnika, untatraske. Takodje, tacno je znao sve sto mi sada pisemo na forumu. Znao je i za WikiLeaks. Znao je i sve grafite u svim wc-ima. Znao je i Kur'an i Mahabharatu. Tora, Zevsa i Eru Iluvatara je poznavao licno. Znao je i poslednju decimalu broja pi i bio je jaci od Caka Norisa. Sve zamislivo&nezamislivo, znao je.

A znao je i da pobedi smrt.

• Волим 1

Подели на овим сајтовима

Mogli bi malo da se saberete i da kažete koja priroda Hrista je znala sve a koja to nije. Da napomenem da jedna priroda bez uzimanja u obzir nedeljivost prema drugoj, samo zamračuje Ličnost ovaploćenog Logosa. Hristos nema dve ličnosti, pa jedna zna a druga uči od sveznajuće.

Da ponovim Hristos je u obe svoje prirode potpuno svestan da je SVE STVORENO kroz Njega postalo. A vi pošto ste lenji i ne možete da nadjete poslednji broj alan forda šta da vam radim...

• Волим 1

Подели на овим сајтовима

nema ti to veze sa prirodama, kako priroda uopšte može išta da razume? (opet nešto o svesti...)

Radi se o konceptu znanja i sveznanja Božijeg.

Hristos nije znao da je Božanski ovaploćeni Logos,Jedan te Isti ovaploćeni Sin Božji kroz koga je sve postalo? Hristos je provodnik ili Tvorac?

Pišeš o sveznanju ili neznanju Onoga koji u Sebi nosi Spasenje Ljudskog roda.?

Ličnost Hristova je ta koja nosi znanje i sveznanje Stvorenoga Sveta. Po tebi sveznanje stvorenog nije u Drugom Licu Svete Trojice, Boga, nego samo u Ocu ili Duhu?

Dakle govorim o Ličnosti a ne o prirodi.

Подели на овим сајтовима

kako priroda uopšte može išta da razume? (opet nešto o svesti...)

I ovo si dobro otvorio,nadam se da si zapazio da sve vreme insistiram na Ličnosti koja nosi prirodu ili donosi :) Čovek nosi jednu prirodu,Isus dve nedeljive. 

Meni je prosto neshvatljivo kad neko napiše čovek Isus može to i to. Meni je to beton.  Bogočovek Isus može to i to, je opet beton. Insistiram da se zna da je Ovaploćeni Logos Sin Božji, jedan te isti Isus Hristos kroz koga je sve postalo.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...