Jump to content

Kojim je jezikom govorio Isus?

Оцени ову тему

Препоручена порука

Božanski Logos, kroz koga je sve postalo nije svestan svoje Božanske prirode u svojoj neslivenoj ljudskoj prirodi .... i ne zna šta je logos=reč, jer nije napisao doktorsku disertaciju o komunikaciji svojih savremenika na svim jezicima koje poznaje ljudski rod.... 

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

Volim_Sina_Bozjeg, on 30 May 2014 - 23:22, каже:

Molitva Gospodnja ima reči :) A Hristos reče ... ovako se molite vi...(Oče naš). Poenta moje rasprave jeste da Hristos jeste Bog. Bogočovek da nešto ne zna a da je to vezano za čoveka je potpuni promašaj. Hristos jedini zna i poznaje vreme kad mu je šta činiti a ograničavati ga  i tvrditi da nije znao? Kako ? (ukratko ako me razumeš)

Razumem te, brate, nego ste svi na temi pod malom tenzijom.

Niko ne pori da je Hristos Bogocovek i niko Ga ne ogranicava.

Sada cu mozda i ja da odem u neku jeres, ali... On je savrseni Bog i covek i u potpunosti je preuzeo covecansku prirodu (osim u grehu). E, sad, ono sto je zackoljica ovde (ako sam skapirala) jeste sledece: tom logikom On nije "morao" ni aramejski da nauci. Vodeci se istom logikom, On nije "morao" ni da raste godinama, ni da bude (uslovno receno) jedna bespomocna beba, npr. 

Ono sto pokusavamo da kazemo je da se On nije "sluzio" Svojom bozanskom prirodom za sve sto je vezano za coveka, vec upravo suprotno. Sam domostroj spasenja ne bi imao smisla da je za svasta nesto koristio "shortcut"... Ako me razumes. Ne bi bio pravi covek onda.

Ne znam koliko sam u pravu (niti mi je to cilj), ali, mozda ce ti ovo pojasniti o cemu mi govorimo: 

"Или мислиш да не могу умолити сад Оца свога да ми пошаље више од дванаест легиона анђела?

Како би се, дакле, испунила Писма да овако треба да буде?"

• Волим 1

"You know something is messed up when you see it"

Подели на овим сајтовима

"Или мислиш да не могу умолити сад Оца свога да ми пошаље више од дванаест легиона анђела?

Možeš li da zamisliš da Novi Adam koji je ujedno i sami Bog,a vrlo je interesantno da i nestvorena energija jeste sami Bog, što bi dovelo do toga da Bogočovek nedeljivo ali i nesliveno može da hoda u telo po vodi a ne može da pojmi Japanski jezik naprimer.? (čudno)

Može da čita pomisli ali ne razume Japanca koji je zalutao u Jerusalim?

Ako ga razume onda taj jezik poznaje jer pretpostavljam da savršeni čovek nije površan. Ako je kao dete od majke naučio jezik,strpljivo i polako onoliko koliko je od učitelja(majke) bilo u mogućnosti da mu prenese,koliko je većma učio od Oca Nebeskog takodje po daru i mogućnosti učitelja.(Boga Oca u jednom Duhu). 

Koliko Otac brzo može da nauči Sina i u Njegovoj čovečanskoj prirodi? 

Koliko je brzo učio Hristos od majke to nam je jasno, da ponovim.. po mogućnosti učitelja!

Praštaj.

Подели на овим сајтовима

Isusove ljudska i božanska priroda su nedeljive ALI i NEPOMEŠANE. Šta misliš, koliko bi zaista Isus bio pravi čovek da, kad je otvorio okice, kao beba počeo da govori savršeno ispravno aramejski, hebrejski ili da je pročakulao sa Mudracima sa Istoka na njihovom jeziku? Zar misliš da je Bogorodica toliko neverna, da ne kažem i nerazumna, da i posle takvih stvari još uvek se pita i čudi šta to njen sin radi i ko je? Ja  s time nemam problema, čak daje mi nadu, jer je PRAVI ČOVEK i jer to pokazuje da MOGU da ga sledim, i da nije samo neuhvatljiv primer i nedostižan ideal.

Fanta stično stečeno. A kad je Bogomajka shvatila da je vreme sad da ona uči od Hrista? Možda je naučila Grčki ili Japanski? Kažu da je Isus fantastično govorio grčki. Nadaam se da nije koristio bajalice na svadbi u Kani dok je vodu pretvarao u vino i poslužio ti kao neko ko je pravi čovek i da možeš da ga slediš, sa svojom znamkom vina.

Posle ovaploćenja jedna priroda od druge Hristove prirode postaje  nedeljiva ali i potpuno ne slivena što se na oko može videti.. Hristos nije PRAVI ČOVEK, Hristos je I PRAVI ČOVEK. Moj Bog nije ponekad samo čovek, moj Bog nikad ama baš nikad nije samo čovek.

Hristove prirode su u Jednoj Ličnosti. Ne možeš govoriti Hristos je čovek a da pri tom nemaš na umu da je ujedno i Božanski Logos Istiniti Bog. Nema ničega od Oca ako nije dato kroz Sina.

Ne možeš stići Hrista  ako ti pre toga, kroz tog Istog Hrista nije dato. Kad već toliko insistiraš o toj Njegovoj prirodi. Hristos odredjuje koliko ćeš ga kao čovek "stići i dostići" ,Isusa ne šalje Otac da ti bude nauk kakav čovek ti treba da budeš, već da Isus tebi daruje tvoje čovečanske vrline. Hristos odredjuje,kroz Hrista spasenje postaje. Budući da je Hristos i čovek i Božanski Logos On je naš Otac On je naša Alfa i Omega i meni je nesvatljivo da postoji nešto u svet a da Hristos to ne zna. Dakle ako postoji u svet Japanac Hristos će odrediti da li Japanac priča Japanski ili ne.

Подели на овим сајтовима

Koliko Otac brzo može da nauči Sina i u Njegovoj čovečanskoj prirodi? 

Upravo se o ovome radi - niko to nije porekao. :good2:

Samo kazemo da nije ucio (na ljudski nacin) i japanski, zato sto Mu nije trebao taj jezik (i to ne znaci da ne bi nasao nacin da razume Japanca da je makar jednog sreo).

On je ostavio zapovest Apostolima: "Idite i naucite sve narode".  :.mislise.

Sto, opet, ne znaci da neko porice da je Otac mogao da "nauci" Sina cemu god, vec da za time, tokom Hristovog zemaljskog zivota, nije bilo potrebe. Valjda...

"You know something is messed up when you see it"

Подели на овим сајтовима

Upravo se o ovome radi - niko to nije porekao. :good2:

Samo kazemo da nije ucio (na ljudski nacin) i japanski, zato sto Mu nije trebao taj jezik (i to ne znaci da ne bi nasao nacin da razume Japanca da je makar jednog sreo).

On je ostavio zapovest Apostolima: "Idite i naucite sve narode".  :.mislise.

Sto, opet, ne znaci da neko porice da je Otac mogao da "nauci" Sina cemu god, vec da za time, tokom Hristovog zemaljskog zivota, nije bilo potrebe. Valjda...

Pa ovde neko tvrdi da Otac ne može naučiti Sina čemugod,jer ga ograničava onim što ga je naučila majka. Dakle pitanja da li je Hristos nešto znao ili nije znao,  govorio to što je znao ili nije govorio sve što je znao....

Meni nije važan Japanski i kontekst tog Japanskog ulaska na ovu temu. Meni je važnije da se zna da Hristos Nema Božansku prirodu u Ocu i ne koristi se Božanskom prirodom samo od Oca, nego je Božanska priroda deo Hristove Ličnosti i nijednog momenta ne prestaje to biti. Dakle podvale monofizitstva upućene meni su podvala da bi se čuvale uspavanke. 

Mi smrtnici zavisimo od Boga Oca i darova Božje prirode a Hristos je jedini čovek koji ne zavisi od Oca nego ima sopstvenu Božansku prirodu. Božanska priroda i čovečanska priroda su deo jedne Ličnosti. Ništa Hristos nije prihvatio od Boga Oca a da nije bilo i po volji Isusa Hrista. Što dokazuje i rečenica Ne po volji mojoj Oče nego neka bude volja Tvoja, dakle Hristos svoju slobodnu volju i sopstveni izbor predaje volji Oca, koji pri tom ništa ne radi niti je uradio a da nije kroz Sina. Kontradiktorno ili ne, možemo o tome razmišljati.

Подели на овим сајтовима

I čovek i Bog koji je ispunio stari zavet (sve znao o starom zavetu) Bogočovek Hristos koji kaže sve novo Tvorim ne zna Japanski.

Ja sam tebe padre negde izgubio od bebastih okica dalje.

Ako hoćeš molim te bolje da idemo deo po deo. Molim te padre reci gde ja govorim da Hristos nema dve volje, dve želje i da ima samo jednu prirodu?

Hristos jeste Ličnost koja ima dve prirode jedna Božanska jedna čovečanska potpuno nedeljiva i potpuno neslivena a ti mi citiraj deo gde ja govorim da to nije tako.

To mi je onako najvažnije.

Подели на овим сајтовима

Ti si jeretik i pomiri se sa tim :0102_laugh:

Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija.

cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo."

Подели на овим сајтовима

A da nisi ti i vestac?! Da mi lepo organizujemo vremensku masinu u srednji vek, a sta kazes? :0205_whistling::))):))

Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija.

cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo."

Подели на овим сајтовима

A da nisi ti i vestac?! Da mi lepo organizujemo vremensku masinu u srednji vek, a sta kazes? :0205_whistling::))):))

Pa poenta i jeste da se ide u tom pravcu, pročitaj prvi odgovor postavljača teme i videćeš kako papa tačno zna šta je čovek Isus naučio u svet od onih bebastih okica pa nadalje...Vrsni teolozi studioznim i obimnim naučnim radom ....broj 16 jako bitna stavka Spasenja ljudskog roda.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...