Jump to content

Kojim je jezikom govorio Isus?

Оцени ову тему

Препоручена порука

Neke ljude nije jednostavno razumeti, tj. nisu na istim frekvencijama i otud nesporazumi.

Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija.

cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo."

Подели на овим сајтовима

Ko je sad nekoncentrisan. Pa to tvrdiš sve vreme - ako je Isus Bogočovek (Bog) kako je moguće da ne zna sve jezike - tvojim rečima. Moguće je jer je i pravi čovek i pravi Bog, kao pravi čovek, nije mogao da ih zna po sebi ili po Božanskoj prirodi jer su NEPOMEŠANE, a kao Bog, naravno da je znao, ali ne u telu. Simple as that.

Verbum Domini Manet in Aeternum!

Подели на овим сајтовима

Dakle, kako je može Sin da ne zna?

Pa ne zna zato što mu je Otac Japanac. 

A da ti teologiju ipak učiš malo iz Srpskih Knjiga? Pa će ti izraz nedeljivo biti jasniji. Nije betonirano nego je nedeljivo.

Šta pokušavaš da mi podvaljuješ Tajne Božje  odnosa unutar Svete Trojice sa pitanjem da li je Hristos znao i kao čovek, sve ono što čovek može da zna? Zapitaj se malo Adamom.... i to Novim Adamom.

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

:D E ova ti dobra :D Znači srpske knjige...di to propustih da pogledam :D

Vidiš etiketu koju mi sad dodeljuješ (mojom zamkom) znam da nosiš tamo gde si nekad nosio časno zvezdice. Potpuno je nepotrebno to svesti sad na taj nivo. Dakle ti kao teolog najmanje si ovde dao teoloških argumenata, zašto?

Подели на овим сајтовима

Istom onom po kojoj je hodao i Petar.

Čuj, ja ti nisam neprijatelj, a vera nije lični stav, jer je ni nemaš po sebi nego kao dar od Boga i učenje od Crkve, tako da trebaš Crkvu da slušaš a ne sebe. Sedi i pročitaj. Ovo pitanje nije lako, ne ovo oko jezika, to je samo jedna komponenta mnogo ozbiljnijeg pitanja na kojemu su lupali glave mnogo mudriji i od tebe i od mene.

Verbum Domini Manet in Aeternum!

Подели на овим сајтовима

Ko je sad nekoncentrisan. Pa to tvrdiš sve vreme - ako je Isus Bogočovek (Bog) kako je moguće da ne zna sve jezike - tvojim rečima. Moguće je jer je i pravi čovek i pravi Bog, kao pravi čovek, nije mogao da ih zna po sebi ili po Božanskoj prirodi jer su NEPOMEŠANE, a kao Bog, naravno da je znao, ali ne u telu. Simple as that.

Sačuvaj me goro kad ti kreneš da mi pričaš šta ja tvrdim.

Подели на овим сајтовима

Istom onom po kojoj je hodao i Petar.

Čuj, ja ti nisam neprijatelj, a vera nije lični stav, jer je ni nemaš po sebi nego kao dar od Boga i učenje od Crkve, tako da trebaš Crkvu da slušaš a ne sebe. Sedi i pročitaj. Ovo pitanje nije lako, ne ovo oko jezika, to je samo jedna komponenta mnogo ozbiljnijeg pitanja na kojemu su lupali glave mnogo mudriji i od tebe i od mene.

Pa je li taj Petar uspeo da progovori svim jezicima sveta iako je malo posle dva koraka neverom potonuo? 

Otkud sad tamo neki Petar "Adam" zna sve jezike sveta ako je to nemoguće naučiti čoveku? Zamisli ne samo on. Dakle zaključak je neko laže i izmišlja? Ko? 

Подели на овим сајтовима

Vidim savršeno si me teološki ispravio, tako što si lagao i govorio ono što nisam napisao. Čak si mi rekao da sam mini jeretik ili maksi svejedno zavisi od para.

Kad sam se ispravio samo si izignorisao i počeo da tvrdiš nešto potpuno novo a to je  da slivam. Vrlo prijatno zamaranje.

Подели на овим сајтовима

Ne čitaj bukvalno sve što piše. Pismo je takvo jer poziva na razmišljanje - Bog ima poverenje u nas i poštuje naš intelekt i želi da ga uključimo, a nije želeo da nam sve servira na tacni. Toliko od mene.

Sad hoćeš da mi kažeš da ti nisam objasnio termin svi jezici sveta??? Šala, aj uzdravlje naduvenko. toliko.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...