Volim_Sina_Bozjeg Написано Мај 30, 2014 Пријави Подели Написано Мај 30, 2014 Vidim da se sad razlikuju moj i vaš Bog. Vaš Bog je ponekad samo čovek a moj Bog nikad ama baš nikad nije samo čovek!!! Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Мај 30, 2014 Пријави Подели Написано Мај 30, 2014 Prvo da ti odgovorim na ovo... Isus ima dve prirode neslivene ali i nedeljive. Padre midraše vaše uspavanke su fantastične skoro pa arijevske... (nisu arijevske) Budi Bog sa nama kako bi se Hristos snašao da mu je došao Japanac posle onog Kad mu je došlo vreme. (inspiracija kad je čistu Bogomajku upozorio da mu još nije došlo vreme (svadba u Kani)... razmislite što govorim da Bogočovek zna kad mu je vreme činiti i šta mu je vreme činiti. Bogočovek je Bog ne zato što je Jedna Ličnost no što je Ipostas Trojičnog Boga i tu više ne postoji termin nedeljivo nego je JEDNO! Dve prirode Boga Hrista koji hoda po vodi a ne razume japanski više po meni nisu za ozbiljniju diskusiju.... Apostoli su ČEKALI Duha Svetoga da sidje na njih kako bi Utešitelj i Upravitelj preko Apostola nastavio ono što je Hristos započeo a to je propovedanje Jevandjelja NA SVIM JEZICIMA SVETA. o MAJN GOD. Vrlo verovatno da Hristos po vama nije znao sve jezike sveta a i koj će mu to kad će to Sveti Duh da sredi el da? Šta vam znači to Ljudi su razumeli Apostole ali ne zato što tečno govore Engleski ... e pa padre razumeli su ih zato što ne govore tečno Engleski, nego zato što govore, Svim Jezicima Sveta. (kad bi mogli sad da se saberete koji je to jezik tačno). No dobro radićemo zajedno na terminu svi jezici sveta i baš me brigaju podvale sa japanskim naprimer... I da dodam ne znam da li je ova moja poenta pravoslavno ispovedanje, to je samo moje mišljenje a to što vi govorite koliko vidim to je misionarenje i propoved. I samo jedno zapažanje... sve vreme sam istinski smirivao Dinu i nisam vam se smejao ako moje odgovore pročitate Istinom. Moram priznati da me je to malo povredilo i ovo je poprilično pisano u afektu.... Koja je svrha ova priča o jezicima koje je govorio Isus? Da nas uverite da je on i savršeni čovek? Pa jeste padre Hristos i savršeni čovek ali je nesliveno i savršeni Bog. Onaj Isti Bog ali u Drugoj Ličnosti Trojice koji je Apostole naučio govoriti svim jezicima Sveta. Sve najbolje od Boga meni a i svima želim Cekaj prvo da vaporizujem ovo da bih te mogao pratiti ИгорМ and Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 2 Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Мај 30, 2014 Пријави Подели Написано Мај 30, 2014 Dino el to u vreme ono? Pa da opet razvodnimo ono što smo "napušili"? Probaj deo po deo i nemoj ulaziti u tudje odgovore pitaj tačno i bukvalno, odgovoriću ti.? Sećam se jedog tvog odgovora od juče u vezi toga da je maloumno ograničavati čovečansku prirodu Isusa Hrista nedeljivu sa Njegovom Božanskom govoreći kako je znao samo 4 jezika sveta, Sam te dobro ispratio, to je po sećanju mogu da nadjem post.? Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Џуманџи Написано Мај 30, 2014 Пријави Подели Написано Мај 30, 2014 Brat moj je li razumeo i japanske pomisli? Ako ih je razumeo kako ih nije znao govoriti? Ne postoje "japanske pomisli"... Jezik srca nije maternji jezik. :.mislise. Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 1 "You know something is messed up when you see it" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Мај 30, 2014 Пријави Подели Написано Мај 30, 2014 Ne postoje "japanske pomisli"... Jezik srca nije maternji jezik. :.mislise. Ne znam Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Џуманџи Написано Мај 30, 2014 Пријави Подели Написано Мај 30, 2014 Ne znam ni ja, ali, Sveti Oci kazu da se ne "mora" moliti recima... ИгорМ and Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 2 "You know something is messed up when you see it" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Мај 30, 2014 Пријави Подели Написано Мај 30, 2014 Dino el to u vreme ono? Pa da opet razvodnimo ono što smo "napušili"? Probaj deo po deo i nemoj ulaziti u tudje odgovore pitaj tačno i bukvalno, odgovoriću ti.? Sećam se jedog tvog odgovora od juče u vezi toga da je maloumno ograničavati čovečansku prirodu Isusa Hrista nedeljivu sa Njegovom Božanskom govoreći kako je znao samo 4 jezika sveta, Sam te dobro ispratio, to je po sećanju mogu da nadjem post.? Znas kako, to su sve licne stvari, moze neko da mi kaze da sam jeretik na kub, ne interesuje me, ja cu da pratim i dalje ono sto osecam. Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 1 Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Midrash Написано Мај 30, 2014 Пријави Подели Написано Мај 30, 2014 @Volim_Sina_Božjega A da ti malko proučiš teologiju pa da onda pišeš? I meni bi se svašta svidelo, ali nije tako. To što ti kažeš - JEDNO, druže moj je već čista jeres, ne skoro, već čista, osuđena na Saborima, poznata kao monofizitizam. Ne razumeš razliku između NEPOMEŠANA i NERAZDVOJIVA. Verbum Domini Manet in Aeternum! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Мај 30, 2014 Пријави Подели Написано Мај 30, 2014 Ne znam ni ja, ali, Sveti Oci kazu da se ne "mora" moliti recima... Molitva Gospodnja ima reči A Hristos reče ... ovako se molite vi...(Oče naš). Poenta moje rasprave jeste da Hristos jeste Bog. Bogočovek da nešto ne zna a da je to vezano za čoveka je potpuni promašaj. Hristos jedini zna i poznaje vreme kad mu je šta činiti a ograničavati ga i tvrditi da nije znao? Kako ? (ukratko ako me razumeš) Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Midrash Написано Мај 30, 2014 Пријави Подели Написано Мај 30, 2014 "A o onom danu i času niko ne zna, pa ni an]eli nebeski, ni SIN, nego samo Otac" (Mt 24,36) ...dakle? Verbum Domini Manet in Aeternum! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Мај 30, 2014 Пријави Подели Написано Мај 30, 2014 @Volim_Sina_Božjega A da ti malko proučiš teologiju pa da onda pišeš? I meni bi se svašta svidelo, ali nije tako. To što ti kažeš - JEDNO, druže moj je već čista jeres, ne skoro, već čista, osuđena na Saborima, poznata kao monofizitizam. Ne razumeš razliku između NEPOMEŠANA i NERAZDVOJIVA. Ti si oče potpuno nekoncentrisan. Govorio sam da su Sveta Trojica Jedan Bog. I od tud izvedba Jedno! Ajde popravi odmah i izvini na omaški jasno je iz konteksta šta mislim a mislim sledeće da je u Drugoj Ličnosti Svete Trojice u prirodi Bogočoveka nedeljiva čovečanska i Božanska priroda, a pri tom Druga Ličnost Sin Božji sa Bogom Ocem i Svetim Duhom je Jedan Bog. Otud izvedba Jedno. Ne podvaljuj. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Мај 30, 2014 Пријави Подели Написано Мај 30, 2014 "A o onom danu i času niko ne zna, pa ni an]eli nebeski, ni SIN, nego samo Otac" (Mt 24,36) ...dakle? Dakle šta? Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Midrash Написано Мај 30, 2014 Пријави Подели Написано Мај 30, 2014 Sve jedno, ništa se nije promenilo, jer i dalje misliš da je u Isusu prvenstvo Božanske prirode i da su, praktično ljudska i Božanska priroda izmešane. Verbum Domini Manet in Aeternum! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Midrash Написано Мај 30, 2014 Пријави Подели Написано Мај 30, 2014 Dakle, kako je može Sin da ne zna? Verbum Domini Manet in Aeternum! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Мај 30, 2014 Пријави Подели Написано Мај 30, 2014 Sve jedno, ništa se nije promenilo, jer i dalje misliš da je u Isusu prvenstvo Božanske prirode i da su, praktično ljudska i Božanska priroda izmešane. Zašto lažeš? Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука