Аурор Написано Март 5, 2013 Пријави Подели Написано Март 5, 2013 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
gavrosaurus Написано Март 5, 2013 Пријави Подели Написано Март 5, 2013 Уколико је дошло до тога да постављач теме закључи да је ово најтипичнији поглед, на основу чега би то било, питам се: на основу правила или изузетака? Дакле, да ли су то "правило" односно поглед поставили златни или дрвени попови? Којих се народу чини да има више? Канда оних по којима је ово и постао најтипичнији поглед. Ово је веома, веома озбиљна материја и обичан, просечан и већ изнемогли Србин, нерасположен или недаровит да проникне баш у сваки Псалам види чињеницу да он сам путује превозом а свештеник му, често, прилично бесним колима; хоће ли такав Србин пре помислити: гле како диван духовник! или: ја му дајем од моје беде 50 динара да он купи Мечку? Вера је и равнотежа, поред љубави која јој је основ, вера подразумева и правилан, домаћински распоред добара. DYNABLASTER, Драгана Милошевић and Ћириличар је реаговао/ла на ово 3 Ако си пао, немој да се каљаш; ако си се укаљао, немој да се ваљаш! —Св. Јустин Ћелијски Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
R.Žiskar Написано Март 6, 2013 Пријави Подели Написано Март 6, 2013 To što je neko ostavio poseban utisak kao čovek i duhovnik uopšte ne znači da nije pedofil Али зато је изузетно чврст доказ ако то неко напише у новинама. Све зависи из ког угла гледаш... gago.m је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Март 6, 2013 Пријави Подели Написано Март 6, 2013 Али зато је изузетно чврст доказ ако то неко напише у новинама. Све зависи из ког угла гледаш... Ko je rekao da je cvrst ili bilo kakav dokaz ako neko nesto napise u novinama? А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
R.Žiskar Написано Март 6, 2013 Пријави Подели Написано Март 6, 2013 Ko je rekao da je cvrst ili bilo kakav dokaz ako neko nesto napise u novinama? Ја, ваљда видиш? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Март 6, 2013 Пријави Подели Написано Март 6, 2013 Ја, ваљда видиш? aaaa... onda neću da se mešam... nastavite vas dvojica tu raspravu... А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
R.Žiskar Написано Март 6, 2013 Пријави Подели Написано Март 6, 2013 aaaa... onda neću da se mešam... nastavite vas dvojica tu raspravu... Дупли вид може бити узрокован: А) Б) Ц) .... Ето, као ни ти ни ја не знамо шта је био циљ коментара....Мада, нема ни везе... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Март 6, 2013 Пријави Подели Написано Март 6, 2013 Danasnja crkvena samouverenost je apsolutno neopravdana i pomalo podseca na Kosovdku bitku... izgubio si a slavis sto si izgubio je rne vidis soptveni poraz. Niko ne kaze da su SVI svestenici takvi, ali je potpuna cinjenica da je narod ogorcen na crkvu od subotice do kosova... dakle to nije neka lokalna pojava zbog par losih svestenika vec je stvar prilicno teritorijalna. Danasnji liturgijski vernici zive u vakuumu jer se druze iskljucivo sa sebi slicnima... ovaj forum je lep primer za to. a zapravo odnos obicnog verujuceg naroda prema crkvi moze da se sabere u par najcescih misljenja po tom pitanju: "Mrzim popove al volim religiju" "Mrzim crkvu ali volim veru" "Crkva i vera nemaju veze jedno s drugim" ... A crkva itekako zna za ovaj sindrom ali nema potrebe da se mesa i da edukuje sopstvene vernike jer, kao prvo, ogroman broj vernika bi formalno napustio stav da je pravoslavno onog trenutka kada bi im neko objasnio sta ZAISTA znaci biti pravoslavan, a s druge strane crkvi zapravo odgovara ovo stanje gde se ogromna masa ljudi izjasnjava kao verujujuce jer posle te brojke koristi za ostvarivanje svojih ciljeva... dakle sve fnkcionise po prinicipu "sto manje znas to bolje za mene" пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Март 6, 2013 Пријави Подели Написано Март 6, 2013 то, као ни ти ни ја не знамо шта је био циљ коментара....Мада, нема ни везе... Pa zaista ne znam... ili je cilj bio da se potpuno van svakog konteksta napiše da nije sve što piše u novinama istina... što je tačno ali nema nikakve veze sa do sad napisanim... ili je cilj bio da se pravimo kao da protiv +Pahomija nisu postojali nikakvi dokazi, nikakva deca nisu svedočila, samo je nešto pisalo u novinama... pri čemu čak nisam ni napisao da je on 100% kriv... samo da nečiji pozitivni lični utisak iz petnaeste priče nije nekakav dokaz u prilog toga da nije kriv (što je prethodno navedeno)... ljudi često prave tu grešku - ja sam upoznao X, X je divan čovek, nema šanse da je on uradio Y... А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
R.Žiskar Написано Март 6, 2013 Пријави Подели Написано Март 6, 2013 Pa zaista ne znam... ili je cilj bio da se potpuno van svakog konteksta napiše da nije sve što piše u novinama istina... što je tačno ali nema nikakve veze sa do sad napisanim... ili je cilj bio da se pravimo kao da protiv +Pahomija nisu postojali nikakvi dokazi, nikakva deca nisu svedočila, samo je nešto pisalo u novinama... pri čemu čak nisam ni napisao da je on 100% kriv... samo da nečiji pozitivni lični utisak iz petnaeste priče nije nekakav dokaz u prilog toga da nije kriv (što je prethodno navedeno)... ljudi često prave tu grešku - ja sam upoznao X, X je divan čovek, nema šanse da je on uradio Y... Ах, ипак...види децу која сведоче... А иначе, ни особа А која је упознала особу Б није написала да је особа Б неспособна да уради Ц...него је особа Д поменула да су особи Б медијски наметнута дела Ц која нису доказана. Да не идемо у детаље, правни систем је такав какав јесте, десило се то што се десило и тема је прежвакана много пута. Чињенице: Особа Б није осуђена за дело Ц. То значи да особа Б није крива за дела Ц, зар не? Или ћемо опет о доказивању невиности? Постоје људи који су способни да учине велика злодела и да са својом околином имају у исто време савршен однос, пун поштовања и доброте. Рецимо, многи који су ишли у рат па се вратили, иако су у рату убијали, код куће су добри и благи и са децом и са старцима и са пријатељима и са непознатима...Разлика је само ко тог човека посматра, онај ко му је близак или онај ко му је непријатељ. gago.m је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
gago.m Написано Март 6, 2013 Пријави Подели Написано Март 6, 2013 Danasnja crkvena samouverenost je apsolutno neopravdana i pomalo podseca na Kosovdku bitku... izgubio si a slavis sto si izgubio je rne vidis soptveni poraz. Niko ne kaze da su SVI svestenici takvi, ali je potpuna cinjenica da je narod ogorcen na crkvu od subotice do kosova... dakle to nije neka lokalna pojava zbog par losih svestenika vec je stvar prilicno teritorijalna. Danasnji liturgijski vernici zive u vakuumu jer se druze iskljucivo sa sebi slicnima... ovaj forum je lep primer za to. a zapravo odnos obicnog verujuceg naroda prema crkvi moze da se sabere u par najcescih misljenja po tom pitanju: "Mrzim popove al volim religiju" "Mrzim crkvu ali volim veru" "Crkva i vera nemaju veze jedno s drugim" ... A crkva itekako zna za ovaj sindrom ali nema potrebe da se mesa i da edukuje sopstvene vernike jer, kao prvo, ogroman broj vernika bi formalno napustio stav da je pravoslavno onog trenutka kada bi im neko objasnio sta ZAISTA znaci biti pravoslavan, a s druge strane crkvi zapravo odgovara ovo stanje gde se ogromna masa ljudi izjasnjava kao verujujuce jer posle te brojke koristi za ostvarivanje svojih ciljeva... dakle sve fnkcionise po prinicipu "sto manje znas to bolje za mene" Косовску битку сигурно нисмо изгубили јер да јесмо,Турцима не би требало још 50 г. да доврше освајање Србије!"Огорчен народ" на цркву је управо онај који и не долази на молитве!Ако и долазе,то је најчешће 1-2 пута годишње,освешта кољиво,евентуално прислужи свећу и побегне из цркве а да и не сачека крај литургије!?Такви (ако имају имало образа?!) стварно немају шта причати о свештеницима и цркви!Било каква мржња (осим према греху!) нема везе са црквом и религијом,тако да те теорије и "мудровања" код никога озбиљног,не пролазе!Комунистичке теорије о "религији као опијуму за народ"(или како ти кажеш,"што мање знаш,то боље за мене"!),су постале стварно смешне!Чуди ме да неко још увек употребљава те флоскуле у 21.веку а поготово после лошег искуства са тим системом!Веронаука је у школама,приступ цркви и црквеним медијима је слободан а хоће ли неко бити побожан (велика је разлика између побожности и религиозности!),обично се наследи од родитеља или ближе родбине која формира децу као личности!Када би наш народ заиста знао шта значи бити ПРАВОСЛАВАН,било би нам свима боље а и цркве би нам биле пуније!Извини ако сам те увредио,није ми била намера!Свако добро! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јаков. Написано Март 6, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Март 6, 2013 Onaj ko neće da dođe u crkvu on će da smisli 100 razloga, među kojima će da ističe naravno taj "popovski", a zapravo pravi razlog je on sam. I to je sasvim u redu. Šta je crkveni život? To je promena svog života. To je još jedna "obaveza". To je sve ono što ćemo raditi kada budemo imali 80 godina, dotle nas baš briga za Crkvu. Kad bi gledao svoje sebične, ovozemaljske, i uskogrude porive, čovek zaista ne bi nikada ni trebao otići u crkvu. Međutim nije čovek životinja, već slovesno biće koje ima svrhu u ovom životu, a ta svrha nije da krade Bogu dane. Ali ajde. Nikad nije kasno kažem uvek. Samo da se oni koji su u crkvi od prvog časa ne sablazne zbog onih koji dolaze u poslednji sat. Ono što mene buni u celoj stvari, zbog koje sam zapravo i počeo ovu temu, jeste to, kakvu ulogu mi treba da igramo kada se srećemo sa osobama koje na takav način razmišljaju, a to je priznaćete uglavnom naša šira okolina. Niti smo mi neki jake apologete, a i da jesmo pitanje je da li bi išta doprelo do srbomrzitelja crkve. Sa ovakvim problemom i stavovima okoline najčešće se sreću upravo crkvene osobe koje žive liturgijski. Oni su kao lepak za ove popomrzitelje, tu kao po pravilu bude i psovanja Boga i druge blasfemije, i ajde ti budi pametan. I sačuvaj svoj mir i budi misionar. Ako neko odbije da te čuje, da li mu i dalje i svaki put, svaki, svaki, pričati isto? gago.m је реаговао/ла на ово 1 Χριστὸς ἀνέστη ἐκ νεκρῶν θανάτῳ θάνατον πατήσας, καὶ τοῖς ἐν τοῖς μνήμασι ζωὴν χαρισάμενος... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јаков. Написано Март 6, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Март 6, 2013 Da se nadovežem na ovo gore što sam rekao. Ne mislim na okretanje obraza, to je nešto drugo. Nego misija. Recimo među nama su naši dragi prijatelji ateisti. Braća po krvi i neprijatelji po ideologiji Da li je njih ijedna poruka sa foruma, ukoliko naravno čitaju i ono što nije vezano isključivo za dijalog sa njima, zagolicala. Da li im je srce zaigralo a suza potekla. Ako jeste onda nije uzalud ni 100 puta pričati, ni saginjati glavu. A to može jedino ako ima ljubavi, jer gde je ljubav tu je i Bog. Džabe i najtačnije i najteološkije ispravno napisana apologetska poruka, koja će srušiti svu ateističko-mulsimansko-judejsko-masonsku kulu zla (u al sam ga sročio ko Tuđman) ako u tom što priča-piše nema ljubavi. U tom čoveku, a to se oslika i kroz poruku naravno. gago.m је реаговао/ла на ово 1 Χριστὸς ἀνέστη ἐκ νεκρῶν θανάτῳ θάνατον πατήσας, καὶ τοῖς ἐν τοῖς μνήμασι ζωὴν χαρισάμενος... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ћириличар Написано Март 6, 2013 Пријави Подели Написано Март 6, 2013 Srbi su se uvek podsmevali popovima; a popova ima običnih i raznih... Управо си све рекла. Нема више шта даље да се прича gago.m је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука