Jump to content

Породица из Ирана примила православље

Оцени ову тему

Препоручена порука

Породица из Ирана примила православље

Исламабад, 27.02.2013.

Прошле године Ајуб се упознао са два свештеника РПЗЦ, који су му причали о православљу.

105415.p.jpg?rnd=661147

После озбиљних размишљања, породица је одлучила да прими православље. У прошлу суботу, 23. фебруара, Ајуб, његова жена Тереза и њихово двоје деце, Франциск и Марија допутовали су у Исламабад. Тамо су их очекивали свештеници из православне мисије архангела Михаила, отац Кирил Амер и отац Јосиф Фарук који су извршили Свету Тајну Крштења.

Православие.Ru

Превод за Поуке.орг - Оливера Г.

И повика снажним гласом, говорећи: Паде, паде Вавилон велики, и постаде станиште демонима и тамница свакоме духу нечистоме, и тамница свију птица нечистих и мрских; јер се жестоким вином блуда њезина напојише сви народи;

https://www.facebook.com/pravoslavni

Подели на овим сајтовима

105410.p.jpg

И повика снажним гласом, говорећи: Паде, паде Вавилон велики, и постаде станиште демонима и тамница свакоме духу нечистоме, и тамница свију птица нечистих и мрских; јер се жестоким вином блуда њезина напојише сви народи;

Подели на овим сајтовима

105417.p.jpg

Подели на овим сајтовима

Ako su s islama prešli na kršćanstvo, loše će se provesti..svjedočila sam takvim slučajevima..Mozemo samo moliti, nista drugo..i za njih i za progonitelje

ALLAH,SOURYA,BASHAR W BASS

w, eh
rah betkoun el waheed

Ja sam Svijetlo svijeta, tko ide zamnom imati će Svijetlo života....Ja sam Svijetlo svijeta, tko ide zamnom imati će Svijetlo života....

Подели на овим сајтовима

Ко прими православље, спреман је и на то.

Подели на овим сајтовима

On 27. 2. 2013. at 17:46, Miriam R. рече

Ako su s islama prešli na kršćanstvo, loše će se provesti..svjedočila sam takvim slučajevima..Mozemo samo moliti, nista drugo..i za njih i za progonitelje

Живео сам у Ирану 4 године још за време ајатолаха Хомеинија. Толерантнији су Иранци него што ми мислимо. Него, и њих као и нас, много су сатанизовали Американци. Најновији прилог томе овај нови амерички филм што је добио оскара "Арго". Иначе, у Ирану има неколико десетина хиљада православних хришћана, а поред њих и несторијанаца и монофизита, и сви имају своје цркве, неке заиста много старе. Ево, ја сам православни Хришћанин, живео сам у Ирану и преживео сам :)

"Наситио сам се преслатких причешћа Раја и старао сам се да се не погордим. Напио сам се прегорких вода пакла, али сам се старао да се не утопим у безнађу." Јефрем Катунакијски

Подели на овим сајтовима

On 27. 2. 2013. at 23:57, Дејан Бићанић рече

Ali nisi prešao iz Islama u Pravoslavlje...

Нисам, а спреми се, и тебе ћу да преведем.

"Наситио сам се преслатких причешћа Раја и старао сам се да се не погордим. Напио сам се прегорких вода пакла, али сам се старао да се не утопим у безнађу." Јефрем Катунакијски

Подели на овим сајтовима

Мислим да имају различит однос према хришћанима од односа према онима који су припадали исламу, а сада су прешли у хришћане.                                                          

Потпис:

Надање је моје- Отац;

Прибежиште моје- Син;

Покров мој- Дух Свети;

Тројице Свесвета, слава теби.

Подели на овим сајтовима

Народе, Иранци су древна цивилизација, они имају памћење које сеже хиљаду година пре Ислама. То је једно. А друго, нису они фанатици као арапи. Имајте на уму да је рат између Ирака и Ирана 80тих био рат између Арапа и Персијанаца. Садама су тада подржале све арапске земље, Саудијска Арабија пре свих, па и Емирати. Иран јесте теократска држава, али да ли би се ови Иранци сликали и јавно овако обзнањивали свој прелазак у Хришћанство да им прети смрт?

Подели на овим сајтовима

У оригиналаном тексту, који сам превела са руског у наслову пише "примила" православље, а не "прешла" у православље. Мада није искључено да је било и другачије.

Подели на овим сајтовима

On 27. 2. 2013. at 23:42, μαρὰν ἀθά рече

Живео сам у Ирану 4 године још за време ајатолаха Хомеинија. Толерантнији су Иранци него што ми мислимо. Него, и њих као и нас, много су сатанизовали Американци. Најновији прилог томе овај нови амерички филм што је добио оскара "Арго". Иначе, у Ирану има неколико десетина хиљада православних хришћана, а поред њих и несторијанаца и монофизита, и сви имају своје цркве, неке заиста много старе. Ево, ја сам православни Хришћанин, живео сам у Ирану и преживео сам :)

Иранце нису сатанизовали Амери, него су ти Иранци који су нормални сада у Америци (и којекуда у свету), а у Ирану су остали лудаци и мученици који нису имали где и како да побегну.

Подели на овим сајтовима

On 28. 2. 2013. at 15:04, Rebetis рече

Иранце нису сатанизовали Амери, него су ти Иранци који су нормални сада у Америци (и којекуда у свету), а у Ирану су остали лудаци и мученици који нису имали где и како да побегну.

Брате, то можеш да причаш свакоме али не и мени који сам тамо живео 4 године, и то у време Хомеинија. 

Или да то представимо на други начин. Данашњи Иран са својим народима, махом персијанцима, има историју и културу која је по трајању и доприносу дугачка исто колико и античка грчка култура. У тој и таквој перспективи ислам у Ирану је само један део скоро 3 миленијума дугачке историје Ирана. 

Опет на други начин да то представимо. За разлику од Талибана у Авганистану, иранска теократија ни у сну не би помислила да уништава своје културно наслеђе које је пре исламског периода. Напротив, они су апсолутно посвећени неговању и промоцији своје пре исламске културе. За разлику од арапских народа, који су тек са примањем ислама ступили из номадског и родовског облика друштвеног уређења, Иранци су имали уређену и моћну државу 600 година пре Христа.

• Волим 1

Подели на овим сајтовима

Ја сам у мојој парохији крстио до сада преко 500 иранаца и немам никаквих проблема

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...