Justin Waters Написано Фебруар 26, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 26, 2013 Користите ли кредитне картице и каква су вам искуства? Ја досад нисам користио, користио сам само дебитну картицу. Отприлике разлика између кредитне и дебитне картице јер што се новац са дебитне троши са твог личног рачуна, дакле баланс ти увијек мора бити позитиван, а код кредитне се троши новац позајмљен од банке. Дакле можеш отићи у минус. Осим код кредитних картица се плаћа и одређена камата на пзајмљен новац, е сад не знам колико процената и како. Има ту још тога кредитне картице су боље осигуране него дебитне и остало. Шта кажу они који имају кредитне картице, како вам се новац троши, осјећате ли икакве камате да су превелике или како то већ уосталом иде. Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Снежана Написано Фебруар 26, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 26, 2013 Користите ли кредитне картице и каква су вам искуства? Ја досад нисам користио, користио сам само дебитну картицу. Отприлике разлика између кредитне и дебитне картице јер што се новац са дебитне троши са твог личног рачуна, дакле баланс ти увијек мора бити позитиван, а код кредитне се троши новац позајмљен од банке. Дакле можеш отићи у минус. Осим код кредитних картица се плаћа и одређена камата на пзајмљен новац, е сад не знам колико процената и како. Има ту још тога кредитне картице су боље осигуране него дебитне и остало. Шта кажу они који имају кредитне картице, како вам се новац троши, осјећате ли икакве камате да су превелике или како то већ уосталом иде. Iskreno ti ne preporučujem da uzimaš kreditne kartice, kamate na njih su najveće. Ako ti je baš hitno, bolje ti je da uzmeš keš kredit. Ako da Bog ovih dana ću da ugasim svoje kartice, i ja više to ne uzimam. Sa karticama je igranka bez prestanka. Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем! А.М. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Фебруар 26, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Фебруар 26, 2013 Iskreno ti ne preporučujem da uzimaš kreditne kartice, kamate na njih su najveće. Ako ti je baš hitno, bolje ti je da uzmeš keš kredit. Ako da Bog ovih dana ću da ugasim svoje kartice, i ja više to ne uzimam. Sa karticama je igranka bez prestanka. Не не треба ми кредит, већ ради других разлога, питао сам једну банку којој сам клијент, имају ли дебитне картице и рекли су да немају само кредитне. Није ми до кредтине, заправо ја хоћу дебитну, али ова банка нема дебитне. Зато сад мало размишљам могу ли кредитне послужити као дебитне, тј ако се са кредитним картицама све што се плаћа, све плаћа одједном, ништа се не оставља за касније, да ли су тада камате најмање, или их скоро ни не нема, и онда је кредитна практички иста као дебитна. Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
djakon Vladislav Написано Фебруар 26, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 26, 2013 Kreditne su zakon za inostranstvo. Pored toga ih su dobre za internet kupovinu te ih za te dve stvari i koristim. Ostalo i ne bas. Sto se kamata tice mislim da je trenutno AMEXblue sad najpovoljnija... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
djakon Vladislav Написано Фебруар 26, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 26, 2013 Не не треба ми кредит, већ ради других разлога, питао сам једну банку којој сам клијент, имају ли дебитне картице и рекли су да немају само кредитне. Није ми до кредтине, заправо ја хоћу дебитну, али ова банка нема дебитне. Зато сад мало размишљам могу ли кредитне послужити као дебитне, тј ако се са кредитним картицама све што се плаћа, све плаћа одједном, ништа се не оставља за касније, да ли су тада камате најмање, или их скоро ни не нема, и онда је кредитна практички иста као дебитна. Pa i na kreditnu jednostavno mozes da uplatis neku kolicinu novca ili preneses sa drugog racuna i u tom slucaju je koristis kao debitnu. Mada i ako ulazis u kredit=minus a blagovremeno izmirujes obaveze onda i nemas kamatu. Recimo za Master i AMEX znam da u mesecu u kome je transakcija izvrsena nema kmate. Pocinje da se obracunava tek od sledeceg meseca. I onda ako je uplata bila u medjuvremenu ne obracunavaju kamatu. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Miriam R. ميريام Написано Фебруар 26, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 26, 2013 Ne volim nikakve kartice. Koristim samo za kupovinu na netu i internet bankarstvo. Sto manje s tim posla to bolje. Иван ♪♫ је реаговао/ла на ово 1 ALLAH,SOURYA,BASHAR W BASS w, ehrah betkoun el waheedJa sam Svijetlo svijeta, tko ide zamnom imati će Svijetlo života....Ja sam Svijetlo svijeta, tko ide zamnom imati će Svijetlo života.... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Фебруар 26, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Фебруар 26, 2013 Pa i na kreditnu jednostavno mozes da uplatis neku kolicinu novca ili preneses sa drugog racuna i u tom slucaju je koristis kao debitnu. Mada i ako ulazis u kredit=minus a blagovremeno izmirujes obaveze onda i nemas kamatu. Recimo za Master i AMEX znam da u mesecu u kome je transakcija izvrsena nema kmate. Pocinje da se obracunava tek od sledeceg meseca. I onda ako je uplata bila u medjuvremenu ne obracunavaju kamatu. Е па то ме интересује. Значи камате су у принципу обрачунате само ако дуговања пренесеш на следећи мјесец. Ако измирујеш све обавезе у мјесецу немаш камата и онда ти се кредтина картица понаша као дебитна. Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Фебруар 26, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Фебруар 26, 2013 Ne volim nikakve kartice. Koristim samo za kupovinu na netu i internet bankarstvo. Sto manje s tim posla to bolje. Е па да, за то, интернет, онлајн банкарство, епл сторе, АТМ и никад у минус. Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Снежана Написано Фебруар 26, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 26, 2013 Е па то ме интересује. Значи камате су у принципу обрачунате само ако дуговања пренесеш на следећи мјесец. Ако измирујеш све обавезе у мјесецу немаш камата и онда ти се кредтина картица понаша као дебитна. to da.. i još jedan savet, ni po koju cenu ne daj ženi karticu Justin Waters, Juan Valdez and Miriam R. ميريام је реаговао/ла на ово 3 Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем! А.М. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Miriam R. ميريام Написано Фебруар 26, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 26, 2013 Pa to je jedn od glavnih preduvjeta: da da karticu sHa_sarcasticlol Снежана је реаговао/ла на ово 1 ALLAH,SOURYA,BASHAR W BASS w, ehrah betkoun el waheedJa sam Svijetlo svijeta, tko ide zamnom imati će Svijetlo života....Ja sam Svijetlo svijeta, tko ide zamnom imati će Svijetlo života.... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Снежана Написано Фебруар 26, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 26, 2013 Pa to je jedn od glavnih preduvjeta: da da karticu sHa_sarcasticloluZnač, prvo pitanje pri upoznavanji nije : "kako se zovete ?". nego: "kako vam se zovu kartice" коЖељ њацИ је реаговао/ла на ово 1 Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем! А.М. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Miriam R. ميريام Написано Фебруар 26, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 26, 2013 I koliki je limit ili je bez limita greengrin ovi drugi imaju prednost greengrin pazi Justijane ove u Bangladešu jako vole kartice sHa_sarcasticlol da te nije neka zaskočia, kad se raspituješ za kartice gringrin Juan Valdez је реаговао/ла на ово 1 ALLAH,SOURYA,BASHAR W BASS w, ehrah betkoun el waheedJa sam Svijetlo svijeta, tko ide zamnom imati će Svijetlo života....Ja sam Svijetlo svijeta, tko ide zamnom imati će Svijetlo života.... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука