drvce Написано Јануар 5, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 5, 2014 I zaista samo ljubav može tren pretvoriti u večnost. Nikad ne potcenjuj dosadu! Mongol General: Wrong! Conan! What is best in life? Conan: To crush your enemies, see them driven before you, and to hear the lamentation of their women. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јануар 5, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 5, 2014 Nikad ne potcenjuj dosadu! Ne veruj . Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јануар 5, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 5, 2014 Šta bi drvce voleo da ne prodje nikad? Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јануар 5, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 5, 2014 Vidi kako tren na mom avataru živi? Ненад Р. је реаговао/ла на ово 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Megidon Написано Јануар 5, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 5, 2014 U kontekstu rusenja ljubavi, ako srusis ljubav prema daru, onda obesmisljavas i darodavca (cega-davac?), zar ne? Da li su darovi suvisak? Da li je ovaj svet suvisan? @@nana, zasto vec sada nismo u tom stanju koje ce da usledi nakon restartovanja, ako je sve ovo nevazno i igrarija? Ako je, ipak, vazno, zasto da rusim ljubav prema tom daru/svetu? Просто речено, замисли да си врло богат и да имаш девојку која каже да те воли. Ти јој стално дајеш новац и све што пожели и усвему јој угађаш. Међутим временом схватиш да те она воли и поштује само кад јој дајеш новац када не даш ниси јој занимљив а ако престајеш да јој дајеш напустиће те. Ти је питаш о томе а она ти каже ,, ako srusis ljubav prema daru, onda obesmisljavas i darodavca (cega-davac?),, А што се тиче рестартовања то је нешто чега се треба удостојити борбом и жртвом, нико те неће без твоје жртве и труда бацити у рај, јер ако не будемо верни у ономе што је пролазно, како ћемо задобити оно што је савршено и вечно. nana and Zero је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
drvce Написано Јануар 6, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 6, 2014 Поруши љубав своју према свету, као што плаха и жестока киша ломи дрвеће. Просто речено, замисли да си врло богат и да имаш девојку која каже да те воли. Ти јој стално дајеш новац и све што пожели и усвему јој угађаш. Међутим временом схватиш да те она воли и поштује само кад јој дајеш новац када не даш ниси јој занимљив а ако престајеш да јој дајеш напустиће те. Ти је питаш о томе а она ти каже ,, ako srusis ljubav prema daru, onda obesmisljavas i darodavca (cega-davac?),, Evo zamislicu tebe kao sponzora sa sponzorusom. Ako sponzorusa iskulira tvoj poklon, nekako nisam uveren da se fokusirala na tebe. Ne vidim zasto je ljubav prema poklonu i prema sponzoru iskljucujuca. Njen odogovor je sasvim na mestu, za koji si joj andrak davao pokoln ako ne treba da joj se svidi? А што се тиче рестартовања то је нешто чега се треба удостојити борбом и жртвом, нико те неће без твоје жртве и труда бацити у рај, јер ако не будемо верни у ономе што је пролазно, како ћемо задобити оно што је савршено и вечно. Po prici koju sam cuo, jedan kaze da hoce ljubavi, a ne zrtve. Nema sta da me baca u raj zbog truda i zrtve, mogao bih to da dozivim kao dar ili platu, a onda cu morati da srusim svoju ljubav prema daru... Po prici koju sam cuo, vecno nam je neizbezno, nekima u + drugima u - . Svrha poklona je da mu se ne obradujem? Kuliracu pokloncice jer cekam bolje? Mongol General: Wrong! Conan! What is best in life? Conan: To crush your enemies, see them driven before you, and to hear the lamentation of their women. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
drvce Написано Јануар 6, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 6, 2014 Šta bi drvce voleo da ne prodje nikad? Sta bih ja sve voleo... Mongol General: Wrong! Conan! What is best in life? Conan: To crush your enemies, see them driven before you, and to hear the lamentation of their women. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
drvce Написано Јануар 6, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 6, 2014 Vidi kako tren na mom avataru živi? Taj starac isisava mladost kroz detetovu nadlanicu da bi se vecito gegao naokolo... A kod mene se perpetualno ponavlja isto parce vremena... Je l' da da mi avatarce izgleda ko zivo? Mongol General: Wrong! Conan! What is best in life? Conan: To crush your enemies, see them driven before you, and to hear the lamentation of their women. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ИгорМ Написано Јануар 6, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 6, 2014 Po prici koju sam cuo, jedan kaze da hoce ljubavi, a ne zrtve. Nema sta da me baca u raj zbog truda i zrtve, mogao bih to da dozivim kao dar ili platu, a onda cu morati da srusim svoju ljubav prema daru... Po prici koju sam cuo, vecno nam je neizbezno, nekima u + drugima u - . Svrha poklona je da mu se ne obradujem? Kuliracu pokloncice jer cekam bolje? Морам признати све чешће симпатишем коментаре у стилу хумора људи на овом форуму који се потписују као атеисти Што се тиче те жртве, срце скрушено и дух скрушен Бог неће одбацити, то је "жртва" толико нам бар није тешко. А ти поклончићи, па није ваљда да ћемо бити похлепни? Бити скроман је врлина. Само нисам сигуран да ли мислимо на исте, јер нема трговине у нашем развоју као личности. Све је на слободној вољи и љубави. Srdasce, JESSY, Ненад Р. and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дијана. Написано Јануар 6, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 6, 2014 U kontekstu rusenja ljubavi, ako srusis ljubav prema daru, onda obesmisljavas i darodavca (cega-davac?), zar ne? Da li su darovi suvisak? Da li je ovaj svet suvisan? @@nana, zasto vec sada nismo u tom stanju koje ce da usledi nakon restartovanja, ako je sve ovo nevazno i igrarija? Ako je, ipak, vazno, zasto da rusim ljubav prema tom daru/svetu? Tekst je pisan prije 15-ak vijekova, pisao ga je monah, pustinjak možda, i naravno hrišćanima. "Razruši ljubav prema svijetu" - ako se shvati bukvalno, logično je pitanje, da li je onda ljubav loša, i da li je svijet loš? I to što kažeš da ako je taj loši svijet dar Tvorca, obesmišljen je i suvišan kao takav, i da je nevažan, igrarija kako kažeš. Polazna tvrdnja - ljubav tu ima značenje vezanost i sklonost; pošto ima naravno više značenja te riječi, a tačnije bi bilo da su upotrijebljeni ovi sinonimi. Negativnost vezanosti i sklonosti svijetu u smislu materijalnog=prolaznog i korumpirajućeg je ideja razrađena u filozofiji, npr.antičkoj, indijskoj, budizmu itd još davno prije hrišćanstva. Još svijet tu znači i grijeh, kako je i pojašnjen kontekst kasnije. Znači razruši grijeh i žudnju, pohlepu. Dalje, to ne znači svijet spolja - nego unutra, odjek tog svijeta u tebi. Svijet, objektivni, vanjski i naše postojanje u njemu su dar od Boga i time itekako značajni. Hrišćanin kad zaista oživi taj ideal Hristove riječi ispunjava se ljubavlju za svu tvorevinu (sav svijet, živa bića, a naročito ljude). Ideale imaju i ateisti, zar ne?! Nema tu obezvređivanja svijeta i ovog života. Nema nikakvog nipodaštavanja ukoliko shvatamo taj svijet i život kao dar, nema ničeg negativnog ni u našem odgovoru na njega, naprotiv, zahvalnost, prihvatanje, amin. Hristova misija je bila da se svijet vrati prvobitnoj čistoti i ljepoti, tako što će se čovjek oblagoroditi. Ne treba biti vvjernik pa priznati da je svijet kako ga je Bog dao - ili prosto rečeno prirodni - divan i da je ljudskim zlom postao ružno mjesto.I koncept grijeha ne treba da bude nerazumljiv ateistima - to je sve ono zlo, loše, slabo, inferiorno u našoj prirodnoj sklonosti, mislima i dalje do djelovanja. Zlo nije prirodno, npr. životinje nisu zle. Dakle nije uopšte u pitanju uništenje ni svijeta ni života, već preporod. Jednom što je došlo u postojanje nikad da se ne vrati u nepostojanje, nego da postoji vječno u drugom kvalitetu. To je volja Božija, svrha s kojom smo stvoreni. Kad će se izvršiti taj preporod? Kad to bude najbolje, s mogućnošću da najviše ljudi dosegne taj viši kvalitet postojanja. Čovjek je kruna stvaranja, dragocjenost za Boga. Ja sam se potrudila da dam odgovor na ova konkretna i logična pitanja koja sam shvatila kao dobronamjerna. Naravno, ovo sve ima smisla samo ako ne mislimo da je sve u kosmosu stihija, slučajnost, da smo mi eto samo mnogo inteligentniji majmuni i da nemamo dušu ili da ona nije besmrtna. To je opet povratak na ključna pitanja neslaganja između ateista i vjernika i tako ukrug. Nismo mi tako različiti, mnogi od nas smo bili ateisti, upravo razmišljajući o svrsi i smislu svijeta i života i došli do vjere, a opet mnogi koji su odgajani kao vjernici, zbog razočarenja u svijet, ljude, naročito one koji predstavljaju vjeru, odbacili su vjeru. Misleća smo bića i tražimo odgovore, a mnogo je okolnosti koje uslovljavaju kakvi će oni biti. Саша од Москве је реаговао/ла на ово 1 ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надамo да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Acquila non capit muscas Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дијана. Написано Јануар 6, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 6, 2014 Морам признати све чешће симпатишем коментаре у стилу хумора људи на овом форуму који се потписују као атеисти Ja sam stekla utisak da se igrao rasprave ipak tražeći razumijevanje. Igra je vrlo ozbiljna stvar, dijete uči i živi igrajući se. A mi smo naravno djeca u dnu bića. Ljudi smo pa se naviknemo jedni na druge, pa težimo da upoznamo i shvatimo šta to onaj drugi različiti misli. Ateisti na ovim forumima nam često dođu kao naša savjest. Tu su da nas upozore gdje odstupamo od ideala kome težimo. Ateisti umiju da budu idealisti koliko i mi. Naravno da mislim na onaj tip, misleći i osjećajan, koji je sablažnjen zlom u svijetu pohulio na Tvorca. ИгорМ је реаговао/ла на ово 1 ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надамo да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Acquila non capit muscas Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Megidon Написано Јануар 6, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 6, 2014 Evo zamislicu tebe kao sponzora sa sponzorusom. Ako sponzorusa iskulira tvoj poklon, nekako nisam uveren da se fokusirala na tebe. Ne vidim zasto je ljubav prema poklonu i prema sponzoru iskljucujuca. Njen odogovor je sasvim na mestu, za koji si joj andrak davao pokoln ako ne treba da joj se svidi? Po prici koju sam cuo, jedan kaze da hoce ljubavi, a ne zrtve. Nema sta da me baca u raj zbog truda i zrtve, mogao bih to da dozivim kao dar ili platu, a onda cu morati da srusim svoju ljubav prema daru... Po prici koju sam cuo, vecno nam je neizbezno, nekima u + drugima u - . Svrha poklona je da mu se ne obradujem? Kuliracu pokloncice jer cekam bolje? Добро, ти очигледно не можеш да схватиш о чему се ту ради. Дајеш сегметалне, аконтекстуалне одговоре који нису везани за тему, тако што исецаш само део приче и надовезујеш нови коментар у другом контексту. Ја и нити било ко други не може написати такву реченичну конструкцију на који ти нећеш моћи да даш неку своју нову критику, јер такав облик изражавања не постоји. Овде се ради о томе да ако ја желим нешто да појасним ти мораш имати жељу то да разумеш али ти не желиш да схватиш, тј. то је твој избор и твоја слободна воља. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
drvce Написано Јануар 6, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 6, 2014 људи на овом форуму који се потписују као атеисти Ne potpisujem se tako, na cudesan i neobjasnjiv nacin mi se to pojavilo ispod avatara. Mada sumnjam da je to neko od admina mucki izveo... Ideale imaju i ateisti, zar ne?! Ja sam predsednik svih muskaraca, a ne ateista. Ne treba biti vvjernik pa priznati da je svijet kako ga je Bog dao - ili prosto rečeno prirodni - divan i da je ljudskim zlom postao ružno mjesto. Pa, sad... treba biti da bi se poslo od toga da ga je Bog dao i da je Adam upropastio vasionu... Zlo nije prirodno, npr. životinje nisu zle. Vidjao sam neke macke za koje ne bih mogao da tvrdim tako nesto. Ja sam se potrudila da dam odgovor na ova konkretna i logična pitanja koja sam shvatila kao dobronamjerna. Hvala lepo! Ovakav trud uvek postujem. Naravno, ovo sve ima smisla samo ako ne mislimo da je sve u kosmosu stihija, slučajnost, da smo mi eto samo mnogo inteligentniji majmuni i da nemamo dušu ili da ona nije besmrtna. I ako smatramo da je stihija na delu, odogovor je smislen u okviru hriscanskog pogleda na svet. Ja sam stekla utisak da se igrao rasprave ipak tražeći razumijevanje. Da ne ogresimo duse, nudio sam razumevanje, nije da nisam! Mongol General: Wrong! Conan! What is best in life? Conan: To crush your enemies, see them driven before you, and to hear the lamentation of their women. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јануар 6, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 6, 2014 Taj starac isisava mladost kroz detetovu nadlanicu da bi se vecito gegao naokolo... A kod mene se perpetualno ponavlja isto parce vremena... Je l' da da mi avatarce izgleda ko zivo? osećajan si drvce drvce and ИгорМ је реаговао/ла на ово 2 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јануар 6, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 6, 2014 Realno mislim da nama treba Spas u apsolutnom smislu te reči i ne bi trebalo da ga ne tražimo. Sretno badnje veče. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука