N.Petrovic Написано Фебруар 23, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 23, 2013 Slazem se da preterah tom izjavom. Milan Nikolic, Crveni Baron and Дејан је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ромејац Написано Фебруар 26, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Фебруар 26, 2013 Доун: Хомосексуалност - темпирана бомба у католичкој цркви БЕОГРАД – Најновија изјава бившег доминиканског фратра Марка Доуда, да је „хомосексуалност темпирана бомба” у католичкој цркви, додатно је подгрејала шпекулације да су одлазећег папу Бенедикта XВИ са трона Светог Петра отерали геј скандали који дуги низ година потресају ову цркву. Доуд, који је својевремено признао да је геј, изјавио је, наиме, да је барем пола, ако не и више, свештеника у Католичкој цркви хомосексуалне оријентације. „С једне стране Црква учи да је привлачност према истом полу својеврсна болест, поремећај - то су речи кардинала Ратцингера (актуелног папе Бенедикта XВИ) из 1986. године! С друге стране знамо да је барем 50 посто свештеника хомосексуалне оријентације и да их привлачи исти пол”, казао је Доуд. „Хомосексуалци су масовно презаступљени унутар цркве”, рекао је он у интервјуу америчкој ТВ мрежи ЦНН. Ватикан је јуче објавио да је шкотски надбискуп поднео оставку, дан након што је британска штампа објавила оптужбе о његовом десетогодишњем недоличном понашању према свештеницима. Извор Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Благовесник Написано Фебруар 26, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 26, 2013 „хомосексуалност темпирана бомба” у католичкој цркви... барем 50 посто свештеника хомосексуалне оријентације и да их привлачи исти пол”, казао је Доуд. Daj ljudi šta prenosite ovakvo smeće po forumu? Poznata vam je patologija da su za preljubnika skoro svi popovi švaleri, za hroničnog alkoholičara - svi su oni šljokare, a koji ne posti ni na Veliki petak obavezno je barem jednom u životu video popa kako jede svinjetinu u Časni post. ,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина као што поштују Оца!" Јеванђеље, Јн 5:23 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ромејац Написано Фебруар 27, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Фебруар 27, 2013 Daj ljudi šta prenosite ovakvo smeće po forumu? Poznata vam je patologija da su za preljubnika skoro svi popovi švaleri, za hroničnog alkoholičara - svi su oni šljokare, a koji ne posti ni na Veliki petak obavezno je barem jednom u životu video popa kako jede svinjetinu u Časni post. Нисам поставио тај текст да бих изазивао било какву негативну реакцију на рачун римокатоличке цркве или самог папе. Већ само као вест (нажалост сензационалистичку). Мени лично сва та прича са хомосексуалцима у цркви делује надувано (пренадувано), и има за циљ да на основу појединачних случајева прикаже да је свештенство римокатоличке цркве (пшосле ће се прећи и на остале) искварено и девијантно. Благовесник and Manolis је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Фебруар 27, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 27, 2013 Вероватно има и нешто истине у овој сензационалистичкој вести. Римокатоличким свештеницима се дешавају највећа искушења. Човек треба да се продуховљава често и по неколико деценија, а на западу су решили да тек тако неко ступи у безбрачност, док истовремено живи у свету (тј. међу мирјанима). Током времена мора ту да се скупи одређени број латентних хомосексуалаца који једном почну да падају. Њиховим свештеницима није лако ни када нису настрани. То је описао чак и Достојевски у једном роману - описао је како је једна жена на исповести потпуно саблазнила свештеника. Искуство ми говори да ни православнима није лако. Искушења су на све стране, али мислим да је управо у томе прави начин да се боримо (са искушењима) а не као што су урадили римокатолици - укидањем брака за свештенике. Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Фебруар 27, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 27, 2013 среда, 27. феб 2013 http://www.rts.rs/page/stories/ci/story/2/%D0%A1%D0%B2%D0%B5%D1%82/1274526/%D0%9F%D0%B0%D0%BF%D0%B8%D0%BD%D0%BE+%D0%BF%D0%BE%D1%81%D0%BB%D0%B5%D0%B4%D1%9A%D0%B5+%D0%BF%D0%BE%D1%98%D0%B0%D0%B2%D1%99%D0%B8%D0%B2%D0%B0%D1%9A%D0%B5.html "Било је тренутака радости и светлости а и тренутака који нису били лаки, у којима су воде биле узбуркане и ветрови дували у супротном правцу као и током целе историје цркве и кад је изгледало да Господ спава. Али увек сам знао да барка Цркве није моја, није наша, већ да је то Његова барка и да он неће дозволити да она потоне", истакао је одлазећи поглавар римокатоличке цркве. Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Manolis Написано Фебруар 27, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 27, 2013 Искушења су на све стране, али мислим да је управо у томе прави начин да се боримо (са искушењима) а не као што су урадили римокатолици - укидањем брака за свештенике. И да се укине целибат не би се ништа добило с тим, чак је моје мишљење да би резултати били црњи и гори а како статистике показују (у САД) 97% пријавњених сексуалних злостављања управо чине протестантски свештеници (који су у браку). Као што западни медији причају да су сви срби убице тако причају да су сви католички свештеници педери и педофили. Уопште не доводим у смуњу да има свештеника који су склони педерастији и педофилији (јер ипак то је огромна "фирма" са пуно "запослених") али да је то тако да је сваки други или сваки да је такав, то не да је идиотизам него идиотизам на куб. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Mali Lav Написано Март 2, 2013 Пријави Подели Написано Март 2, 2013 А нас не прате скандали? Код нас је, биће, све идеално. Potpuno se slažem sa tobom Aleksandre. Tuđim se prljavim vešom ne pere svoj. :10500: Akuna matata! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Јун 11, 2013 Пријави Подели Написано Јун 11, 2013 Papa: Postoji "gej lobi" u Vatikanu IZVOR: TANJUG Vatikan -- Papa Franja priznao je postojanje "gej lobija" u vatikanskoj administraciji, Kuriji, preneli su verski mediji. Papa Franja (Beta/AP) "Postoje priče o 'gej lobiju' i to je istina, on postoji", rekao je papa, prenela je agencija AFP. "U Kuriji, postoje zaista sveci ali postoji, takođe, struja korupcije", rekao je papa prilikom susreta sa predstavnicima Konfederacije religioznih muškaraca i žena Latinske Amerike i Kariba (CLAR) prošle sedmice. Papa je napravio reformu Kurije, oštro kritikovane i intrigama ispunjene administracije Katoličke crkve, ali je naveo da će to biti "teško". "Ne mogu da sprovedem reforme sam", rekao je papa. Zbog toga je formirana komisija sastavljena od osam kardinala iz celog sveta, koje je papa postavio u aprilu i koji će se prvi put sastati u oktobru. http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2013&mm=06&dd=11&nav_category=78&nav_id=721936 http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Јун 11, 2013 Пријави Подели Написано Јун 11, 2013 Ovo je jedini način da s ebiju bitke u današnje vreme,samo istinom i iskreno Jakov Edeski је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
dragisa Написано Јун 11, 2013 Пријави Подели Написано Јун 11, 2013 Sinod? Everyone’s got a plan until they get hit. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Jakov Edeski Написано Јун 11, 2013 Пријави Подели Написано Јун 11, 2013 Djura Jaksic je ostao car dobre sale, na ovu ozbiljnu tematiku sa pjesmom iz 1877.Ostala je ta pjesma dugo godina hit.Zao mi je sto je niko nije obradio,u ovom Grand stilu,bio bi to bum stoljeca.... dancedance Naime,po povodu ovoga,i kod nas i kod komsija rimokatolika,mislim da ljudi imaju veliki problem sa poimanjem Crkve i onoga sto ona jeste.Vladika Ignjatije je to rekao mali milion puta,itd.Ja bi probao da kazem onako,kako mi se cini,iz dosadasnjeg obitavanja i zivota u Zajednici.Ovo se odnosi i na nas i na komsije,i onako malo je idilicno,a malo i realno,i uopsteno je,nije strogo vezano za temu.Narod je gleda (Crkvu) sa strane kao svetinju,ocekuje unutra ljude iz Zitija.Ali ne zna (narod) da ljude u Crkvi muce isti problemi kao i njih,koji dolaze po potrebi,mozda cak sa vecom silinom.Vecina tu ocekuje savet,utehu,skloniste od bure i kada naidje na ovakav slucaj to je odma bum.Licemeri,ovakvi ste,onakvi ste.Sve vrednosti koje imate,kao mirjanin,odose, good by.Treba tu u startu razjasniti:Nisu ljudi u Crkvi sveci,vec zajednica onih koji se kaju,koji uz Boziju pomoc prevazilaze greh,evharistijom i podvigom potvrdjujuci svoje opredeljenje za zivot u Carstvu.Svako ima svoje slabosti,ali ne osudjujmo ljude,nego greh.Ljudi nisu dovoljno realni po ovom pitanju,kao ni svestenici koji im to ne predocavaju. Jednostavno,ne rade sa ljudima u meri u kojoj je potrebno.Razlog je jednostavno svakodnevnica.Ubi nas rutina.Pokrivanjem jednog zla radja se drugo,i tako u nedogled.Karike lanca grehova se nizu,i smrt je katanac,posle koga nema nazad,kako kaze jedan nas savremenik,dobar episkop.Jednostavno,i ti svestenici,i monasi,u krajnjoj liniji samo su ljudi.Neminovno je da ako ubijete greh,ubicete duhovno i onoga ko taj greh nosi.Greh se ne ubija, greh se leci.Pokajanjem i suzama.Pa ko voli nek izvoli! gringrin Gled'o sam vam metanije, Kad varate Boga živa;Gled'o sam vas, gde se pije,Gde se jede i uživa.Sluš'o sam vas, kad kuneteSvoje stado, svoje verne,I kad tajni prizovete,Licemerni, licemerne!Gled'o sam vas — ne da nisam,Kad razbludom usplamtite;Gled'o sam vas, ne da nisam,Licemerni, upamtite! What on earth can you do with a degree in theology? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука