Jump to content

Jevandjelje po Tomi ?

Оцени ову тему

Tumaralo.

Препоручена порука

• Одговори 68
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Pa to je samo formalno opravdanje sto nije kanonizovano...sta znaci kad su se u Vizantiji klali oko prihvatanja ikona i onda se mi molimo pred ikonama samo zato sto su pristalice ikona bili uspesniji u ubijanju i oslepljivanju svojih protivnika ?? ko zna ko je glasao na saborima oko toga sta treba da udje u kanon a sta ne...

Подели на овим сајтовима

Ima jevandjelje i po Miki Mausu.

"Kao što svako može da vam kaže, nisam baš dobar čovek. Ne znam pravu reč. .....Ne volim glatko izbrijane momke sa kravatom i dobrim poslićem. Volim očajnike, ljude razbijenih zuba, razbijenog duha i razbijene sudbine. Takvi me interesuju..... Mogu da se opustim s klošarima, jer sam i sam klošar. Ne volim zakone, morale, religije, pravila. Ne volim da me oblikuje društvo."

Подели на овим сајтовима

Ima i po Judi.

A katolička crkva je izabrala ova četiri, čitao sam nešto o tome. Samo ne znam na osnovu kog kriterijuma, valjda joj se najvišše svidela otku znam.

Katolička Crkva?

Postoje ta takozvana apokrifna evandjelja koje crkva nije prihvatila,neka su sačuvana a neka su se i zagubila.

Подели на овим сајтовима

Pa to je samo formalno opravdanje sto nije kanonizovano...sta znaci kad su se u Vizantiji klali oko prihvatanja ikona i onda se mi molimo pred ikonama samo zato sto su pristalice ikona bili uspesniji u ubijanju i oslepljivanju svojih protivnika ?? ko zna ko je glasao na saborima oko toga sta treba da udje u kanon a sta ne...

kakvo je Vase/tvoje misljenje o ev. po Tomi?

'Ali koji se nadaju Gospodu, dobijaju novu snagu, podižu se na krilima kao orlovi, trče i ne sustaju, hode i ne more se.'

-Isaija 40:31

Подели на овим сајтовима

cini mi se da kada sam ranije citala to ev. da sam nailazila na neke neistine, no, s obzirom da nisam trenutno dobro 'opremljena' konkretnim informacijama necu iznositi neke dublje detalje.

ali, meni se cini da u tom ev. nesto ne stima..

'Ali koji se nadaju Gospodu, dobijaju novu snagu, podižu se na krilima kao orlovi, trče i ne sustaju, hode i ne more se.'

-Isaija 40:31

Подели на овим сајтовима

Четири канонска Јеванђеља су потврђена од ЧИТАВЕ Цркве као она која су аутентична и која изражавају Божанско Откривење. Све остале небулозе (по Томи, Марији Магдалини итд.) нису ништа друго до фалсификати. 

Пре свега та лажна "Јеванђеља" нису писали ни Тома ни Марија, већ су јеретици њих потписивали да би дела добила на важности. Црква је то знала и у Свето Писмо Новог Завета уврстила она дела која су Богонадахнута и која су настала од стране Апостола и њихових ученика.

Призван или не, Бог је увек ту

Подели на овим сајтовима

Da približimo priču,nedavno je po netu se širio tekst koji se pripisivao ocu Tadeju Štrbuloviću,medjutim ni po stilu izražavanja  ni po duhovnosti ,bukvalno po ničemu,ne može se to pismo pripisati ovom svetom čoveku...

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...