obi-wan Написано Фебруар 12, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 12, 2013 Ali kakve knjige .... Odlicno, nema sta... "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Batman Написано Фебруар 12, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 12, 2013 Ovo je najsskorija budućnost a nešto dalja je to isto ili čak i bolje ali bez naočara Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juan Valdez Написано Фебруар 12, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 12, 2013 Delimicno sam mislio na privatnost. Tj. vise na sigurnost podataka od slucajnog brisanja, namernog brisanja, i ostalog. Licno ne vidim nikakvu stvarnu prednost ovakvog nacina rada, od uobicajenog desktop nacina... Предности су огромне. Прочитај онај кратак пост у коме сам објаснио отприлике шта је cloud computing, па онда можеш да гуглаш термине које сам навео. Брисања што се тиче, случајно је мање вероватно у облаку неко код тебе на локалном диску, а намерно је могуће ако је циљ провајдерима да банкротирају у року од одма. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juan Valdez Написано Фебруар 13, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 13, 2013 Ево једног управо објављеног текста на тему. Изгледа да прате форум ови Амери. http://m.imore.com/power-users-vs-empowered-users Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Фебруар 13, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 13, 2013 пошто сте се расписали о свему и свачему... а између осталог и о клауду, имам ја једно питање за Ивицу. Шта са нама ммо гејмерима? И још једно питање, шта је са екстремном зависности од интернета? Клауд без нета не постоји, а нет није доступан баш свуд. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Фебруар 13, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 13, 2013 I stalno držiš tablet u ruci... Ekran mi barem stoji, pustim muziku ili film i ruke iza glave i uživam.. A jeste li vrućina, uključim usb-ventilator, hihi..http://tinyurl.com/abylekeMa daj, kakva tablica, to je samo za pozere... Ne moras drzati u ruci, imaju namjenske futrole u koje stavis tablicu i mozes da podesavas na vise nacina kako ces smjestiti da bude stabilno.Delimicno sam mislio na privatnost. Tj. vise na sigurnost podataka od slucajnog brisanja, namernog brisanja, i ostalog.Licno ne vidim nikakvu stvarnu prednost ovakvog nacina rada, od uobicajenog desktop nacina...Slucajno brisanje ne moze da se dogodi, daleko je veca vjerovatnoca da ce tebi crknuti hard disk i da neces stici spasiti podatke. Namjerno brisanje je vec neka druga stvar, i realno je moguca, ali vrlo malo vjerovatna, manje vjerovatna nego da neko namjerno upadne u kucu kod tebe i slupa ti racunar da trajno izgubis podatke. Recimo vjerovatna onoliko koliko i da ce tebi izbiti pozar u kuci i da neces stici spasiti podatke prije nego sto izgore, pa opet ne razmisljas mnogo o tome da ce ti izbiti pozar i unistiti sve podatke. Inace prednosti su ogromne. Treba ti manje resursa za rad, i ne brines se o tome kako ce ti funkcionisati sistem, jer sistem odrzava pruzalac usluga. Dakle nema onoga, zablokirao mi vindovs, zarazio mi se racunar virusom, slucajno sam ocistio kantu za smece sa vaznim podacima itd...Onda tu je i sinhronizacija. Ma gdje god da se nalazis imas pristup svojim podacima u realnom vremenu, naravno pod uslovom da imas internet vezu, a to se vec po americkom, evropskom i djelom azijskom standardu standardu podrzumjeva da je dostupno vecini korisnika. Istina mozes ti i od svog kucnog racunara napraviti oblak, ali si onda ti taj koji odrzava svoj server, i ti treba da ga postavis, i za to ti trebaju i resursi, novac i vrijeme, a onda sve to uradis i negdje si na putu i skontas da ne mozes pristupiti podacima jer je neko od ukucana povukao kabal od struje, nestala je struja, zablokirao je server, ili sta drugo moze da se desi. Treca stvar je sto mozes lako dijeliti svoje resurse sa drugim ljudima radi bilo poslovnog, ili privatnog razloga. Sa evolucijom racunarskih tehnika, i savremenim naicnom zivota, koristenje resursa u oblaku postace svakodnevica, i prakticno je i potrebno je. Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Фебруар 13, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 13, 2013 пошто сте се расписали о свему и свачему... а између осталог и о клауду, имам ја једно питање за Ивицу. Шта са нама ммо гејмерима? И још једно питање, шта је са екстремном зависности од интернета? Клауд без нета не постоји, а нет није доступан баш свуд. Pa bice dostupan, nece to trajati do vijeka. Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Фебруар 13, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 13, 2013 Pa bice dostupan, nece to trajati do vijeka. Kojи је уопште потенцијал да интернет буде доступан свуд где имамо мобилну телефонију а уз то да буде квалитет сигнала и брзине? Пошто тренутни мобилни интернет не ваља ич. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Фебруар 13, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 13, 2013 Kojи је уопште потенцијал да интернет буде доступан свуд где имамо мобилну телефонију а уз то да буде квалитет сигнала и брзине? Пошто тренутни мобилни интернет не ваља ич. Са 3G сигналом можеш имати брзине до 3 или 4 Мbps, са 4G много више, што није лоше и задовољава потребу већине ствари. Квалитет сигнала је онолики колико оператер има распрострањену мрежу. Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juan Valdez Написано Фебруар 13, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 13, 2013 Пошто тренутни мобилни интернет не ваља ич. Не бих рекао да не ваља ич, пре ће бити да географски варира. А ово није најбоље што постоји у свету. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Фебруар 14, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 14, 2013 Не бих рекао да не ваља ич, пре ће бити да географски варира. А ово није најбоље што постоји у свету. E ja tako lepo isksutvo u mom kraju video nisam. Jel to kod tebe kuci, na domacem terenu ili u bg? oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука