Jump to content

Slobodna volja i borba izmedju dobra i zla u coveku

Препоручена порука

Пре краја постојања Земље на њој ће настати пометња, ратови, сукоби, глад, земљотреси. Људи ће патити од страха, умираће од ишчекивања несрећа. Неће бити живота, ни радости животне, него болно стање отпадништва од живота. Наступиће отпадништво не само од живота, него и од вере, и Син Човечји када дође – хоће ли на Земљи веру пронаћи? Људи ће постати горди, незахвални, порицаће Закон Божански: истовремено са отпадништвом од живота наступиће и осиромашење моралног живота. Настаће слабљење добра и повећање зла. О томе времену и говори Свети апостол Јован Богослов у свом богонадахнутом делу, које се назива Откривење. Он сам казује да "бејаше у Духу, што значи да је Сам Дух Свети био у њему када су му се у различитим сликама показале судбине Цркве и света и зато то јесте Откривење Божије.

Свети Јован Шангајски

Kakve ovo veze ima sa celom pricom?

Подели на овим сајтовима

• Одговори 793
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

@Sefora

Vec sam govorio o tome da je obracanje Jevrejima bilo nemoguce bez suda i sudije jer su ti

ljudi opsednuti zakonom kao makismom.

Наиме, ја нисам цитирала ниједан део из посланице светог апостола Павла Јеврејима.

Наиме, Бог се у Светом Писму не обраћа само јеврејима !

Створитељ, који је Вечни Живот, у коме живимо, ради спасења рода људског, оваплотио се и постао видљив за анђеле и људе.

Подели на овим сајтовима

Пре краја постојања Земље на њој ће настати пометња, ратови, сукоби, глад, земљотреси. Људи ће патити од страха, умираће од ишчекивања несрећа. Неће бити живота, ни радости животне, него болно стање отпадништва од живота. Наступиће отпадништво не само од живота, него и од вере, и Син Човечји када дође – хоће ли на Земљи веру пронаћи? Људи ће постати горди, незахвални, порицаће Закон Божански: истовремено са отпадништвом од живота наступиће и осиромашење моралног живота. Настаће слабљење добра и повећање зла. О томе времену и говори Свети апостол Јован Богослов у свом богонадахнутом делу, које се назива Откривење. Он сам казује да "бејаше у Духу, што значи да је Сам Дух Свети био у њему када су му се у различитим сликама показале судбине Цркве и света и зато то јесте Откривење Божије.

Свети Јован Шангајски

Kakve ovo veze ima sa celom pricom?

Наиме, везано је за '' СЛОБОДНУ ВОЉУ '' !?

Створитељ, који је Вечни Живот, у коме живимо, ради спасења рода људског, оваплотио се и постао видљив за анђеле и људе.

Подели на овим сајтовима

A zašto pokajanja ima tek posle vaskrsenja a ne odmah po smrti?

И мене интересује откуд оваква конструкција.

"Покајте се и верујте у Еванђеље", говори Господ. (Мк.1:15)

http://www.svetosavlje.org/biblioteka/index.htm

Подели на овим сајтовима

Страшни Суд не зна за сведоке или званични записник. Хахахахаха

Све је записано у душама људским ''архиву званом памћење''.

И ти записи, који се налазе у архиву званом памћење се заиста отварају сваком човеку.

Све постаје очигледно свима и самом себи и стање људске душе свакога усмерава лево или десно. Једни иду у радост, а други у патњу.

Наиме, уколико у души постоји склоност ( жеља ) ка греху, то јест, ако се човек није покајао због неког греха , ако га се није ослободио, он ће у вечни живот прећи са истом жељом, али никада неће задовољити своју жељу и ...

У човеку ће настати патња због ...

То је паклено стање. "Пакао огњени" – то је унутрашњи огањ, и ту "ће бити плач и шкргут зуба".

Ovo je budalastina.

Oni ce tu zelju imati sve dok ne shvate a je to pogresan nacin da se prevazidje smrt i da zbog toga

ispastaju.

Zato kaze svetitelj, kad sazreju dovoljno, kad vide da svojim zeljama nece prevazici smrt, vrati ce se

svojoj pravoh volji i zelji kroz Boga.

Хахахаха   Текст светог Јована Шангајског је за Тебе ...

Подели на овим сајтовима

Страшни Суд не зна за сведоке или званични записник. Хахахахаха

Све је записано у душама људским ''архиву званом памћење''.

И ти записи, који се налазе у архиву званом памћење се заиста отварају сваком човеку.

Све постаје очигледно свима и самом себи и стање људске душе свакога усмерава лево или десно. Једни иду у радост, а други у патњу.

Наиме, уколико у души постоји склоност ( жеља ) ка греху, то јест, ако се човек није покајао због неког греха , ако га се није ослободио, он ће у вечни живот прећи са истом жељом, али никада неће задовољити своју жељу и ...

У човеку ће настати патња због ...

То је паклено стање. "Пакао огњени" – то је унутрашњи огањ, и ту "ће бити плач и шкргут зуба".

Ovo je budalastina.

Oni ce tu zelju imati sve dok ne shvate a je to pogresan nacin da se prevazidje smrt i da zbog toga

ispastaju.

Zato kaze svetitelj, kad sazreju dovoljno, kad vide da svojim zeljama nece prevazici smrt, vrati ce se

svojoj pravoh volji i zelji kroz Boga.

Хахахаха   Текст светог Јована Шангајског је за Тебе ...

Sveti Jovan Sangajski nije svaku recenicu zapocinjao sa "naime". idea

Подели на овим сајтовима

Назвати будалаштином мислије светитеља и после тога тражити разлог за смех. Суперишка.

"Покајте се и верујте у Еванђеље", говори Господ. (Мк.1:15)

http://www.svetosavlje.org/biblioteka/index.htm

Подели на овим сајтовима

http://www.saborna-crkva.com/index.php?option=com_content&task=view&id=223&Itemid=206

Наиме, није Сефора, маштала и измишљала !

Подели на овим сајтовима

@Obi Wan

Nastavljamo nemam problem sa time. Bas mi je drago sto mozemo razgovarati.

Ajde jos da je samo  sveti Isak pa jos da shvatim. Ali sv Maksim Ispovednik i sv Grigorije Bogoslov

i sv Grigorije Niski. I nisu sledili Origenovu verziju apokastaze nego su svi iznosili na drugaciji nacin

od Origena.

Pre bih rekao da je hrpa argumenata na ovoj strani koju ja zastupam a da jedino sto je protiv toga

je ta odluka sabora. Mozda gresim, mozda postoje smisleni argumenti protiv apokastze ovih svetitelja

ali ja ih nisam video do sada. Sa druge strane njihova argumentacija u korist apokastaze mi deluje i vise

nego dobra.

Drago mi je da nemas problem sa tim...

Medjutim, citajuci odgovore pristigle od nocas do sad mogu samo sa zaprepascenjem da kazem isto sto i solomon kane - sta sve ovde ima da se procita... :(

Evo sta veli Mozart, npr.:

perverzno je mišljenje pojedinaca da Bog dopusta grešnicima da žive degradirano samo zato da bi ih nakon smrti kaznio...

Neverovatno...

A kako ti brate, uopste mozes da znas kako neko od nas uopste misli?! idea :huh: :huh:

I kako smes da nekom uopste prisivas ovakve kvalifikacije?!...

Duboko sam razocaran...

Uvek isti jadac - kad neko kaze nesto sto se ne slaze s misljenjem nekog (u ovom slucaju Mozarta) odmah je perverzan, zlikovac, covekomrzac...

Secam se samo teme o mitr. Zizjulasu, kad sam postavio sasvim normalno i smisleno pitanje, o.Ljuba je ladno obrisao taj moj post, bez obrazlozenja...

Evo sad se slicno ponavlja, samo ne u brisanju nego u socnim kvalifikacijama...

..................................................

Sve u svemu, da bi sad odgovorio na sve ovo sto vidim, redom, trebalo bi mnogo vremena, a ja ga nemam ni blizu toliko... i opet bih morao da pisem isto...

I iskreno, sumnjam da bi ista uopste vredelo, jer je ovde vrlo ocigledna tendencija da se odredjeno pozeljno misljenje u necemu obavezno forsira, svim sredstvima, a da se ostali koji tako ne misle, obavezno diksredituju recima tipa "perverzan"...

....................................................

@aquilio

Pre bih rekao da je hrpa argumenata na ovoj strani koju ja zastupam a da jedino sto je protiv toga

je ta odluka sabora.

Ovo znaci - saborska odluka je jedna formalna smetnja koju treba ukloniti...

Ili mislis da Oci koji su osudili ovakvo ucenje nisu imali dar Duha da rasudjuju o tome, da nisu bili kadri i pismeni da o tome zakljuce i donesu savrseno validno resenje?

Na ovakve reci sam mislio kad sam rekao "vulgarni racionalizam"...

Sve treba izresetati nasom licnom logikom, pa sta pretekne...

Sveto Pismo i Oci koji su ga tumacili, opsirno i lepo govore o svemu ovome, ali to izgleda mnogima nije dovoljno dobro...

Postali smo kao nerazumni, pa pored preizobilne gozbe, mi se hranimo djubretom...

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

http://www.saborna-crkva.com/index.php?option=com_content&task=view&id=223&Itemid=206

Наиме, није Сефора, маштала и измишљала !

Kao po obicaju promasila si temu.

Али, шта ми знамо о човеку-антихристу? Његово тачно порекло је непознато. Отац му је потпуно непознат, а мајка је нечиста лажна девица. Он ће бити Јеврејин од племена Дановог. На ово нас наводи то што је Јаков, умирући, рекао да је он (Дан), кроз своје потомство, "змија поред пута и гуја на стази, која уједа коња за кичицу, те пада коњаник наузнак".

Ko je pricao o ovome?????

Подели на овим сајтовима

Ovo znaci - saborska odluka je jedna formalna smetnja koju treba ukloniti...

Ili mislis da Oci koji su osudili ovakvo ucenje nisu imali dar Duha da rasudjuju o tome, da nisu bili kadri i pismeni da o tome zakljuce i donesu savrseno validno resenje?

Na ovakve reci sam mislio kad sam rekao "vulgarni racionalizam"...

Sve treba izresetati nasom licnom logikom, pa sta pretekne...

Sveto Pismo i Oci koji su ga tumacili, opsirno i lepo govore o svemu ovome, ali to izgleda mnogima nije dovoljno dobro...

Postali smo kao nerazumni, pa pored preizobilne gozbe, mi se hranimo djubretom...

Vidi mi potpis!

Подели на овим сајтовима

Назвати будалаштином мислије светитеља и после тога тражити разлог за смех. Суперишка.

А јел у реду то што су Оци учили и следеће ствари?

- апокатастази (то је учење да ће се на крају и сам ђаво покајати и спасити)

- хилијазму (подсетићу, данас ово исповедају Адвентисти и Јеховини сведоци)

- сексуалном општењу палих анђела и жена, те да су од њих настали демони

- земља је читвртсата плоча

- изнад земље постоје сфере

- да је Христос пре стварања света био у Оцу (као неизговорена Реч), а да је иступио наспрам Оца (као изговорена Реч) приликом стварања света

- многи од отаца су исповедали тзв. субординационизам (градација по величини и важности унутар Свете Тројице)

- итд, итд, итд

Domine, adiuva incredulitatem meam!

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...