Milan Nikolic Написано Фебруар 9, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 9, 2013 Ротационо кретање и праволинијско кретање - зашто се разликују? Праволинијско (равномерно) кретање се не може разликовати од мировања, док се ротационо кретање увек разликује од мировања. Како је уопште то могуће? Кретање као прелазак из једне у неку од других димензија, једино је које се може осетити (као инерција). Класично убрзавање је кретање из временске димензије (време се тада успорава) у просторну димензију (,,општа релативност''), док је ротационо кретање прелазак из једне просторне у другу просторну димензију. Наше постојање се одвија у четири димензије, три просторне и једне временске. Мистерија је како све то функционише. Космос не показује да се кроз нешто крећемо - осим кроз време -, али показује да се око нечега вртимо. Свака тачка показује везу са временом. Ову мистерију треба разрешити схватањем информација фундаменталних конституената, и закона њиховог прераспоређивања. На том нивоу морају се објаснити димензије нашег постојања, што је главно питање савремене физике. Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Фебруар 9, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Фебруар 9, 2013 Hajde ljudi, još malo pa nestalo. U kakvoj stvarnosti mi to živimo? Tri prostorne dimenzije plus jedna vremenska. Šta znamo, šta ne znamo? Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
SHADOWS OF THE LIGHT Написано Фебруар 9, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 9, 2013 otkud to da je kretanje prelazak iz jedne u drugu dimenziju?kretanje je promena polozaja tela u prostoru kroz vreme...gde nema kretanja nema ni vremena...tj vreme je nepotrebna dimenzija.... i kako to ravnomerno pravolinjsko kretanje je mirovanje?znaci ako krecem pravolinijski brzinom svetlosti ja mirujem? Ђуро Станивук је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Фебруар 9, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 9, 2013 mozda mi sve radimo i hodamo u mestu a sve ostalo se krece :lol: meni je zanimljivo to vidjenje unapred necega sto ce se z-biti ili 'de-si-ti, to mi je misterija Milan Nikolic је реаговао/ла на ово 1 Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
SHADOWS OF THE LIGHT Написано Фебруар 9, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 9, 2013 mozda mi sve radimo i hodamo u mestu a sve ostalo se krece :lol: Bog stoji..nepokretni pokretac..a mi se krecemo..zato smo i vremesni... greengrin Јефимија Крунић, Ignjatije, DYNABLASTER and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Фебруар 9, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 9, 2013 tu moju teoriju bih nazvao crnogorska hyper teorija :lol: zuti car је реаговао/ла на ово 1 Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Odahviing Написано Фебруар 9, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 9, 2013 4D kocka Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
SHADOWS OF THE LIGHT Написано Фебруар 9, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 9, 2013 kretanje je peta dimezija... greengrin Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Фебруар 9, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Фебруар 9, 2013 @@SHADOWS OF THE LIGHT, Реч је о кретању које можеш да осетиш. На пример, када аутобус пође са станице, ти то знаш јер си осетио цимање. Док равномерно праволинијско кретање не можеш да осетиш. Не постоји техника којом ћеш да провалиш да се крећеш све док не погледаш око себе. То су озбиљне ствари а не само привидне. Равномерно праволинијско кретање и мировање су исте ствари - то већ вековима знамо као научни принцип. Увек када осетиш убрзање или инерцију, било у центрифуги, било у аутобусу, то си осетио промену свог кретања из једне у неку другу димензију. Имамо три просторне и једну временску димензију. Овде треба да говоримо о тим димензијама. Врло је тешка тема, морамо се позабавити улогом светлости и њеном брзином. Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Odahviing Написано Фебруар 9, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 9, 2013 Ta nema otpora vazduha gravitacije itd, tj da se neko telo nalazi izolovano od svega. Ukoliko se kreće nekom brzinom, zauvek će se kretati istom, ili ako miruje zauvek će ostati u stanju mirovanja, Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Odahviing Написано Фебруар 9, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 9, 2013 kretanje je peta dimezija... Ima i 12D kocka našao sam negde simulaciju, samo je malo zaje**no shavtit šta je tu šta, ali ako se potrudiš može. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
GeniusAtWork Написано Фебруар 9, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 9, 2013 Ротационо кретање и праволинијско кретање - зашто се разликују? Праволинијско (равномерно) кретање се не може разликовати од мировања, док се ротационо кретање увек разликује од мировања. Како је уопште то могуће? Zato što za tela koja se kreću pravolinijski i tela koja miruju (inercijalni referentni sistemi) važe isti zakoni fizike (otkrio još Galilej). Na tela koja se kreću po kružnoj putanji deluje centripetalna sila, čiji je smer delovanja u pravcu centra kružne putanje po kojoj se kreću. Centripetalna sila menja pravac kretanja tela koje se kreće po kružnoj putanji (da ne postoji cen. sila, telo bi nastavilo da se kreće ravnomerno pravolinijski kada ne bi bilo otpora vazduha, trenja i drugih faktora - prvi Njutnov zakon), i onda se pojavljuje ubrzanje (koje je ništa drugo neko mera promene brzine u nekom vremenskom periodu). A ako se nalaziš u referentnom sistemu u kome postoji ubrzanje, ti to ubrzanje možeš da osetiš i izmeriš i samim tim da dođeš do zaključka da se krećeš. To ne bi mogao da zaključiš u slučaju da se krećeš ravnomerno pravolinijski, kada bi za tebe važili isti zakoni kao i za onoga ko se uopšte ne kreće; i onda u idealnim uslovima ne bi ni znao da li se uopšte krećeš ili miruješ (ovo zadnje je inače princip ekvivalentnosti specijalne teorije relativiteta). DYNABLASTER and Milan Nikolic је реаговао/ла на ово 2 https://www.pouke.org/forum/topic/29554-zanimljivi-youtube-kanali-o-nauci-i-mnogo-%C4%8Demu-drugom/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
SHADOWS OF THE LIGHT Написано Фебруар 9, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 9, 2013 @@SHADOWS OF THE LIGHT, Реч је о кретању које можеш да осетиш. На пример, када аутобус пође са станице, ти то знаш јер си осетио цимање. Док равномерно праволинијско кретање не можеш да осетиш. Не постоји техника којом ћеш да провалиш да се крећеш све док не погледаш око себе. То су озбиљне ствари а не само привидне. Равномерно праволинијско кретање и мировање су исте ствари - то већ вековима знамо као научни принцип. Увек када осетиш убрзање или инерцију, било у центрифуги, било у аутобусу, то си осетио промену свог кретања из једне у неку другу димензију. Имамо три просторне и једну временску димензију. Овде треба да говоримо о тим домензијама. Врло је тешка тема, морамо се позабавити улогом светлости и њеном брзином. Nije bitno da li ja ili ti nesto osecamo vec kad se strogo objektivno i fizicki posmatra kretanje je kretanje...promena polozaja tela u prostoru kroz vreme...vreme ne postoji..mi smo ubacili vreme da bi izmerili brzinu promene polozaja u prostoru i to je sve.... sve se krece...sve u kosmosu sto postoji se krece... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Odahviing Написано Фебруар 9, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 9, 2013 vreme ne postoji WTF odakle ti ovo? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Фебруар 9, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Фебруар 9, 2013 @@SHADOWS OF THE LIGHT, Не знам како ниси чуо да је кретање релативно. А то је укључено у ову тему. Време итекако постоји. Оно је једна конкретна димензија. Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука