Jump to content

Стварност физичких димензија и њихова мистерија

Оцени ову тему

Milan Nikolic

Препоручена порука

@@SHADOWS OF THE LIGHT,

Не знам како ниси чуо да је кретање релативно. А то је укључено у ову тему.

Време итекако постоји. Оно је једна конкретна димензија.

vreme ne postoji realno i objektivno...kao sto rekoh mi smo uveli vreme da bi pratili kretanje i merili ga...gde nema kretanja nema ni vremena....ti sve sto radis ,sve sto mislis se desava SADA....to je realnost....

Подели на овим сајтовима

vreme ne postoji realno i objektivno...kao sto rekoh mi smo uveli vreme da bi pratili kretanje i merili ga...gde nema kretanja nema ni vremena....ti sve sto radis ,sve sto mislis se desava SADA....to je realnost....

Da li si ikada čuo za opčtu teoriju relativiteta, e ako jesi ona u mnogo me objašnjava postojanje vr.

emena i njegovo ponašanje u različitim okolnostima, kao četvrte dimenzije.

E sad ako imaš nešto da kažeš 

Voleo bi da čujem, ali ne da bude "Vreme ne postoji".  Jeć da daš i neke argumente ili da kažeš šta nevalja sa Ajnštajnovom teorijom.

I usput ne živimo u sadašnjosti, ustvari živimo večito u prošlosti sve što vidiš osetiš to se već desilo u prošlosti. Sve vidimo, čujemo, osećamo sa zakašnjenjem. 

Подели на овим сајтовима

Onda isto možeš da kažeš, da ako nema kretanja nema ni prostora. Što bi još logičnije bilo jer se kroz prostor to telo ne bi pomeralo, dok kroz vreme svakako bi. 

Подели на овим сајтовима

Време је препознато као четврта димензија која зависи од брзине светлости. Вероватно постоји дубља физика о времену али наука није још до тога дошла.

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

Време је препознато као четврта димензија која зависи од брзине светлости. Вероватно постоји дубља физика о времену али наука није још до тога дошла.

Zavisi i od gravitacije, I prostor takoće zavisi od brzine svetlosti i gravitacije. Što se toga tiče isto se ponašaju.

Kad jedo menjaš menja se i drugo, ne bi se bezveze zvbalo spacetime da se ne ponašaju isto i "zajedno", ako me razumeš. 

Подели на овим сајтовима

Зато у средишту црне рупе постоји само садашњост. Гравитација је јако чудна. Уместо да успорава светлост, она само развлачи њену таласну дужину и тако може да је поништи. Црна рупа управо тако поништи светлост која би да изађе из ње.

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

Не знам шта ћемо са њима, сувише су мале, закривљене. Теорија струна о њима лепо говори али ништа коначно није описано.

Нама је некад тешко да провалимо да и сламка има две димензије јер је једна од њих мала и закривљена:

scan0039m.jpg

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

pa tacno je i to da vreme ne postoji, sve zavisi kako se gleda

Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija.

cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo."

Подели на овим сајтовима

О непостојању времена можемо говорити само на два начина. Први је када не постоји ништа, и други када постоји само Бог.

Међутим, ова тема је у вези физичких категорија времена и просторних димензија. Сви смо сведоци физичких појава и димензије времена.

,,У Богу нема ни прошлости, ни будућности, већ само садашњост. Али с обзиром на људе, који живе и дејствују у времену и простору, Бог зна и третира њихову прошлост као прошлост, њихову садашњост као садашњост, и њихову будућност као будућност.'' (http://www.svetosavlje.org/biblioteka/AvaJustin/DogmatikaPravoslavneCrkve/DogmatikaPravoslavneCrkve18.htm)

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...