Crveni Baron Написано Фебруар 6, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 6, 2013 Ја не заузимам став либертаријанца јер ја нисам либертаријанац. Не залажем се за минималну државу. Ја се залажем за што слободније тржиште и капитализам. Либертаријанци иду једно три корака даље од мене. Hajde sada ti meni reci ko treba da snosi troskove ove prevare? Treba li drzava da sprovodi istragu zbog ovako male sume i ako treba ko ce to da plati? A posle ako si dokon objasni i libertarijancima zbog cega treba placati porez i cemu sluzi drzava. Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Фебруар 6, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 6, 2013 Hajde sada ti meni reci ko treba da snosi troskove ove prevare? Treba li drzava da sprovodi istragu zbog ovako male sume i ako treba ko ce to da plati? A posle ako si dokon objasni i libertarijancima zbog cega treba placati porez i cemu sluzi drzava. Дружтво, као и свако друго кривично дело. Јер гоњење по кривичним делима користи свима. ОД једног деликвента мање на улици нема корист само једна особа већ цело друптво. Што није одлика свих грана права. ШТо се објашњавања тиле, требао си да читаш моје и звокове дискусије. Едитовах пост...расписап сам се безвезе.. Crveni Baron је реаговао/ла на ово 1 oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан Ранђеловић Написано Фебруар 6, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Фебруар 6, 2013 Pa kad kupujes plisanog medu naravno da nece da ti daju da gledas sta je unutra. Ali ako kupujes tehniku kazes kuriru da moras da proveris jer je tehnika u pitanju, ili sto je jos bolja varijanta, prodavac naglasi da kad kurir stigne na vrata da moze kupac da proveri robu, pre nego sto plati. Pazi pricamo o tehnici i o laptopu, koji je inace 10 puta tezi od ove cepanke, ne znam tacno sta si slao, ne verujem da je tehnika. И као што сам већ написао, курисрку службу не занима шта је унутра и не дају да пакет пре него што се плати .smesko. Само када се поручује из продавнице нова роба, тада постоји могућност да се отвори, јер свакако постоји гаранција продавца и право на рекламацију. Земља живих Познај себе Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Фебруар 6, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 6, 2013 Ако те продавац превари на такав начин, отвориш случај са назнаком да ниси добио производ онако како је описан у понуди. Отварање случаја је као мини судница, гдје пејпал посредује између купца и продавца. Кад си оштећен, отвориш случај, наведеш разлог шта је у питању, и онда детаљно образложиш своје аргументе текстуално. Можеш и да приложиш слике лажног артикла којег си добио, рачун да си платио и све друге одговарајуће документе са којима располажеш. Затим пејпал то проучава и ако су твоји захтјеви разумни, жалба се усваја, и онда пејпал шаље продавцу захтјев да одговори на твоје аргументе. Продавац или ће одговорити, или не. Na kom jeziku ovo treba "detaljno" obrazloziti i na koju adresu se salje "zalba"? Kako bi PayPal, u ovom slucaju utvrdio da je prodavac poslao cepanicu, ili da je kupac uzeo komp pa naknadno ubacio cepanicu, ili da je postar maznuo komp i ubacio cepanicu' Ajde objasni mi ovo. Kako bi PayPal kap "posrednik" utvrdio kop je koga zaj....ao? I kako bi payPal "pristao" da iz svog dzepa placa "zaj.....ju"? Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Фебруар 6, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 6, 2013 Na kom jeziku ovo treba "detaljno" obrazloziti i na koju adresu se salje "zalba"? Kako bi PayPal, u ovom slucaju utvrdio da je prodavac poslao cepanicu, ili da je kupac uzeo komp pa naknadno ubacio cepanicu, ili da je postar maznuo komp i ubacio cepanicu' Ajde objasni mi ovo. Kako bi PayPal kap "posrednik" utvrdio kop je koga zaj....ao? I kako bi payPal "pristao" da iz svog dzepa placa "zaj.....ju"? То сам и ја питао. Међутим све што пеј пал може јесте да угаси акаунте. Мислимда сваки од тих протокола треба да потпише уговор са државом да пружи све податке одређене трансакције полицији у случају превара. Crveni Baron је реаговао/ла на ово 1 oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Фебруар 6, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 6, 2013 Која је фора са тим пејпалом? Шта је то уникатно код тог начина плаћања? Paypal ti je nekakva garancija, jer je izmedju tvoje kraditne kartice i kupca, da kada naletis na varalicu nece ti dignuti svu lovu sa racuna vec samo onu sumu koju si stavio na PayPal karticu. Znaci manje ce boileti. I to je sve. Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Фебруар 6, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 6, 2013 То сам и ја питао. Међутим све што пеј пал може јесте да угаси акаунте. Мислимда сваки од тих протокола треба да потпише уговор са државом да пружи све податке одређене трансакције полицији у случају превара. E ovo je slucaj sa kupovinom na ozbiljnim sajtovima i placanjem kreditnom karticom. Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Фебруар 6, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 6, 2013 Znaci manje ce boileti. I to je sve. И то је боље него ништа. ДА се разумемо ниједна куповина никад није сигурна. Отимају људима новчанике на улици, џепаре их, варају... свакодневно. Али превара је превара и против ње се треба борити државним органима не личним средствима. Није баба дужна да трчи за лоповом који јој отме ташну. -Владимир- and Crveni Baron је реаговао/ла на ово 2 oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Фебруар 6, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 6, 2013 Paypal ti je nekakva garancija, jer je izmedju tvoje kraditne kartice i kupca, da kada naletis na varalicu nece ti dignuti svu lovu sa racuna vec samo onu sumu koju si stavio na PayPal karticu. Znaci manje ce boileti. I to je sve. Ти не конташ неке ствари овдје, сад је и јасније зашто имаш такво мишљење о ПејПалу. Какве везе има дизање новца са рачуна купца и продавац - варалица? Они нису ни у којој корелацији. Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Фебруар 6, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 6, 2013 Na kom jeziku ovo treba "detaljno" obrazloziti i na koju adresu se salje "zalba"? Kako bi PayPal, u ovom slucaju utvrdio da je prodavac poslao cepanicu, ili da je kupac uzeo komp pa naknadno ubacio cepanicu, ili da je postar maznuo komp i ubacio cepanicu' Ajde objasni mi ovo. Kako bi PayPal kap "posrednik" utvrdio kop je koga zaj....ao? I kako bi payPal "pristao" da iz svog dzepa placa "zaj.....ju"? ПејПал је америчка фирма. На енглеском разумје се. Е сад постоји локализован ПејПал, то не знам, али вјероватно тамо може и на језику земље гдје је смјештена локална грана ПејПала. Њемачки, италијански, јапански, француски не знам већ гдје је све локализован. Што се тиче утврђивања кривице продавца, ПејПал би утврдио тако што би тражио доказ од продавца да је послао стварно артикл који је нудио, а не цјепаницу. Нисам то истраживао, али ПејПал има неке врсте осигурања које продавац који жели користит ПејПал мора испунити. Дакле, једноставно је ако се купац жали да није добио артикл, ПејПал ће лако утврдити код продавца јер овај мора показати полису према правилима које је утврдио ПејПал. Ако продавац не може да докаже, онда вјероватно ПејПал одлучује да овај лаже и да ће купац добити спор. Што се тиче тога да купац лаже, ПејПал ће онда утврдити истину према горњем. Ако продавац говори истину, онда купац лаже. Али не мора значити и да купац лаже, можда производ просто није дошао на своје одредиште, мазнуо га поштар, или се срушио авион који је носио пакет. У том случају ПејПал ће водити истрагу код фирме која је испоручивала пакет, шта се догодило са пакетом. Што се тиче тога да ли би ПејПал пристао да плати из свог џепа. Не знам детаље, вјероватно ризичне ситуације или неке веће суме покривају преко осигурања, или имају неке уговоре са компанијама које испоручују да ако је до постанске компаније онда она плаћа штету. За мање суме, зашто не би платили ако ће тиме задржати клијента који ће и даље користити сервис од кога зарађују. Али ствар је у томе да они прво наплаћују са рачуна продавца који је преварио, ако је баланс продавца низак, онда вјероватно иду на друге варијанте. Поента је задовољити страну која је у праву и задржати је, јер задржати клијента значи зарађивати паре и даље, на који начин они то раде до детаља, стварно ти не знам толико одговорити. Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Фебруар 6, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 6, 2013 Ти не конташ неке ствари овдје, сад је и јасније зашто имаш такво мишљење о ПејПалу. Какве везе има дизање новца са рачуна купца и продавац - варалица? Они нису ни у којој корелацији. A jesi li cuo nekada za pishing i sta on znaci i do kojih poodataka zele da dodju pishingom? Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Фебруар 6, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 6, 2013 ПејПал је америчка фирма. На енглеском разумје се. Е сад постоји локализован ПејПал, то не знам, али вјероватно тамо може и на језику земље гдје је смјештена локална грана ПејПала. Њемачки, италијански, јапански, француски не знам већ гдје је све локализован. Што се тиче утврђивања кривице продавца, ПејПал би утврдио тако што би тражио доказ од продавца да је послао стварно артикл који је нудио, а не цјепаницу. Нисам то истраживао, али ПејПал има неке врсте осигурања које продавац који жели користит ПејПал мора испунити. Дакле, једноставно је ако се купац жали да није добио артикл, ПејПал ће лако утврдити код продавца јер овај мора показати полису према правилима које је утврдио ПејПал. Ако продавац не може да докаже, онда вјероватно ПејПал одлучује да овај лаже и да ће купац добити спор. Што се тиче тога да купац лаже, ПејПал ће онда утврдити истину према горњем. Ако продавац говори истину, онда купац лаже. Али не мора значити и да купац лаже, можда производ просто није дошао на своје одредиште, мазнуо га поштар, или се срушио авион који је носио пакет. У том случају ПејПал ће водити истрагу код фирме која је испоручивала пакет, шта се догодило са пакетом. Што се тиче тога да ли би ПејПал пристао да плати из свог џепа. Не знам детаље, вјероватно ризичне ситуације или неке веће суме покривају преко осигурања, или имају неке уговоре са компанијама које испоручују да ако је до постанске компаније онда она плаћа штету. За мање суме, зашто не би платили ако ће тиме задржати клијента који ће и даље користити сервис од кога зарађују. Али ствар је у томе да они прво наплаћују са рачуна продавца који је преварио, ако је баланс продавца низак, онда вјероватно иду на друге варијанте. Поента је задовољити страну која је у праву и задржати је, јер задржати клијента значи зарађивати паре и даље, на који начин они то раде до детаља, стварно ти не знам толико одговорити. Koji dokaz? Video snimak kako pakuje comp a ne cepanicu? Ovo tvoje objasnjenje je bajka Justo. Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Фебруар 6, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 6, 2013 A jesi li cuo nekada za pishing i sta on znaci i do kojih poodataka zele da dodju pishingom? Фишинг нема никакве везе са ПејПалом. Неко може направити копију Аппле стора или Амазона па наивног купца навући да остави податке које ће хакер прочитати и касније злоупотребити. Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Фебруар 6, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 6, 2013 ПејПал је америчка фирма. На енглеском разумје се. Znaci ti da bi se zalio PayPalu moras da baratas e ngleskim kao maternjim, pa da pises zalbe na citkom engleskom i da saljes u jednu zemlju da bi se zalio na NN koji zivi u trecoj zemlji jer ti je poslao iz cetvrte zxemlje nesto sto nije trebao na adresdu upetoj zemlji .... To je prica za naivne. Kada te zavrnu zavrnut si ... nema vadjenjas. Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Фебруар 6, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 6, 2013 Фишинг нема никакве везе са ПејПалом. Неко може направити копију Аппле стора или Амазона па наивног купца навући да остави податке које ће хакер прочитати и касније злоупотребити. Pa upravo tome ti sluzi PayPal, da ne ostavljas podatrke o svojoj kartici na sve strane. To je jedina zastita koju nudi PayPal. Sve ostalo je prica za malu decu. Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука