Sir Oliver Написано Фебруар 5, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 5, 2013 Ličnost i ima pravo da bude šta god hoće, Ateist je u pravu, ne treba ga u tome sputavati, to ne radi ni Bog, zašto bi mi? Zato ličnost i jeste ličnost, a sloboda je kako kaže Dostojevski najveći dar i najveće prokletstvo koje čovek ima. Ne zato što se sloboda može zloupotrebiti, ne može se ona zloupotrebiti, već zato što se čovek može uplašiti vlastite slobode. A što se tiče magije: magija koja radi zove se nauka. Problem sa svim magijama ovog sveta je taj što baš i ne funkcionišu (osim nauke) E sad šta to i zašto to magijsko u nauci... "Sad je tren velikih odluka! Bolje živjeti 100 godina kao milijunaš, nego 7 dana u bijedi!" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драгана Милошевић Написано Фебруар 5, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 5, 2013 Е, тролови једни, да знате како је неизрециво лепо бити слуга Христов. Ви, атеисти све погрешно контате . Радуј се, Нектарије, велики Архијереју Божји! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван ♪♫ Написано Фебруар 5, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 5, 2013 PS. Svi ste isti. ,,Svi ste isti" Драгана Милошевић је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Tumaralo. Написано Фебруар 5, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Фебруар 5, 2013 Ovo je tačno od riječi do riječi.Evo priznaću da sam se i ja bila navukla u jednom adolescentnom periodu na razne popularne psihologije ovih i onih jer su mi roditelji, nenamjerno naravno, u djetinjstvu nabili kompleks niže vrijednosti i ostavili tako da lelujam izmedju onoga što jesam i onoga što sam nosila kao masku da bih se odbranila u raznim životnim situacijama.Ali ja sam se jos kao djevojcica okrenula vjeri i Bogu i tu uvijek crpila snagu i utjehu.Kako sam nekako bila sama prepustena sebi,bez nekih posebnih savjeta od strane roditelja mnogo sam radila na sebi...grijesila,ustajala,kajala se,ucila na istim greskama iznova i iznova...onda sam na tom putu pocela da istrazujem polje sugestivne psihologije,pozitivnih misli,kvantne fizike,čakri...pročitala na desetine knjiga iz sfere popularne psihologije koje sve redom jačaju našu ličnost ali nemaju tu duhovnu snagu koju ima hrišćanska vjera i molitva.U dosta tih prikupljenih znanja sam naisla na neke slicnosti sa mojom vjerom i naivno pomislila da cu sve to moci ja sama da kontrolisem...kako su se redali uspjesi,ja postajala zadovoljnija sobom zaista sam se osjetila srecnom,ali sam vremenom to sve pocela da uzimam zdravo za gotovo,kao nesto sto se podrazumjeva...i ljubav,i zdravlje,i uspjeh na faksu i prijatelje...Nezahvalnost cista.Divljanje ega.I onda kad se sve to obruši na tebe,tek kada se osjetis neopisivo slabasnim i nemocnim tek tada posegnes za Gospodom kao hriscanin,kada vjera ostane jedino sto imas jer si zahvaljujuci svojoj sujeti izgubio sve drugo onda shvatis da te sva ta znanja samo zavaravaju i one sa najjacim karakterom dovode na klizav teren.Ja ne mogu ovdje opisati rijecima koliko sam se pokajala i koliko se jos kajem sto sam na taj nacin pokazala nepovjerenje prema Gospodu jer sam posegla za nekim trivijalnim rjesenjima...ali isto tako ne mogu da opisem ni to koliko je divno kako se ja u ovom momentu osjecam zasticeno iako sam na svim gore navedenim poljima slaba...i u ljubavnom pogledu,i na faksu...nista od toga nije sjajno,ali ja se osjecam sjajno u svojoj vjeri jer sam odbacila sve drugo sto prijeti da me udalji od iste.Ne pisem ovo tek tako...nego kao neko ko je zaista okusio grijeh gnosticizma koji uvijek sa sobom nosi gordost,zavist itd.Hvala dragom Bogu sto me izveo na pravi put i primio u narucje svoje mene gresnu i nepromisljenu. Takodje sam citao mnoge knjige iz popularne psihologije (zakon privlacenja, transsurfing npr) i odslusao bezbroj predavanja ali nisam nesto posebno ojacao svoj ego jer jednostavno nije delovalo nikako na mene ni dobro ni lose. Doduse mislio sam da deluje u jednom trenutku ali sam bio u zabludi pa sam se udaljio od tih ucenja i priklonio hriscanstvu. Priznacete da ne postoje tako krute granice u mnostvu raznih ucenja. Konkretno "zakon privlacenja" koji je opisan u raznoj new age literaturi ne protivreci hriscanstvu - “I sve što uzištete u molitvi vjerujući, dobićete.”(matej 21:22), “Zato vam kažem: sve što ištete u svojoj molitvi vjerujte da ćete primiti; i biće vam.” (marko 11:24), "Molite i daće vam se; tražite i naći ćete; kucajte i otvoriće vam se. Jer svako ko moli dobiva, i ko traži nalazi, i otvoriće se onom koji kuca". (luka 11:9-10). Ono sto je opasno je to sto mnoga new age ucenja ne upozoravaju na gordost! Ali na primer u knjizi Transsurfing od ruskog autora Vadim Zelanda stalno se istice znacaj pomirljivosti sa Bozjom voljom, opasnost od egoizma, opasnost od zlonamernosti i na nekoliko mesta se citira Sveto pismo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ljubičasta Написано Фебруар 5, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 5, 2013 Takodje sam citao mnoge knjige iz popularne psihologije (zakon privlacenja, transsurfing npr) i odslusao bezbroj predavanja ali nisam nesto posebno ojacao svoj ego jer jednostavno nije delovalo nikako na mene ni dobro ni lose. Doduse mislio sam da deluje u jednom trenutku ali sam bio u zabludi pa sam se udaljio od tih ucenja i priklonio hriscanstvu. Priznacete da ne postoje tako krute granice u mnostvu raznih ucenja. Konkretno "zakon privlacenja" koji je opisan u raznoj new age literaturi ne protivreci hriscanstvu - “I sve što uzištete u molitvi vjerujući, dobićete.”(matej 21:22), “Zato vam kažem: sve što ištete u svojoj molitvi vjerujte da ćete primiti; i biće vam.” (marko 11:24), "Molite i daće vam se; tražite i naći ćete; kucajte i otvoriće vam se. Jer svako ko moli dobiva, i ko traži nalazi, i otvoriće se onom koji kuca". (luka 11:9-10). Ono sto je opasno je to sto mnoga new age ucenja ne upozoravaju na gordost! Ali na primer u knjizi Transsurfing od ruskog autora Vadim Zelanda stalno se istice znacaj pomirljivosti sa Bozjom voljom, opasnost od egoizma, opasnost od zlonamernosti i na nekoliko mesta se citira Sveto pismo. Jesi li citao Neville Godarda?? On je citavu Bibliju istumacio na neki svoj nacin...mnoge dogadjaje koji su zabiljezeni u Bibliji on je tumacio kao personifikovane simbole iza kojih se kriju neke druge poruke.Uzeo je dosta toga iz hriscanske vjere,preobukao je u ruho ne znam ni ja kako to njegovo da nazovem i zakljucio na kraju da je svako od nas bog i da nosi u svom mentalnom sklopu sudbinski kod.Istina,Transurfing je ovu temu najbolje objasnio i priblizio nama koji smo u duhovnom smislu blizi Rusima nego Zapadu.Transurfing ima za cilj sticanje smirenja,spokojstva,duhovnog rasta...dok gotovo svi pisci koji se bave ovom tematikom na Zapadu imaju za cilj sticanje materijalnog bogatstva,od Napoleon Hill do Og Mondina.Svi oni mijenjaju svoj mentalni sklop kako bi ga prilagodili tom cistom i nemilosrdnom kapitalistickom sistemu.Moras da razmisljas na veliko da bi raspolagao velikim bogatstvom i ako ne promijenis stav ostaces uvijek obicni najamni radnik koji nece imati pravo ni na sta.I nije to uopste lose,to je pohvalno za one koji svoj ego znaju da drze zauzdan. Sto se tice ovog sto neko napisa o tome da smo "svi isti" ako slijepo vjerujemo u Gospoda i krenemo za Njim...pa zar i nije cilj da steknemo takav osjecaj da smo jednaki i onima koji su u nekom povrsnom ,materijalnom smislu drugaciji od nas...ljepsi,ruzniji,pametniji,gluplji,iznad ili ispod.Gordost raste onda kada u poredjenju sa drugima zakljucimo da smo mi drugaciji od njih.Jesmo u materijalnom smislu,ali u duhovnom,elementarnom kao bića smo svi isti...Svi se radjamo goli po rodjenju i vracamo Gopodu isti takvi. I lupi mi šamar onaj najjači, kad počnem da kukam nad životom i kad počnem da žalim sebe. Pokaži mi ono što imam,pokaži mi one koji to nemaju.Ne tražim ništa ,samo me podsjeti da dišem, i podsjeti me da ima i onih, ,koji ne dišu više.. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Middle-earth Написано Фебруар 5, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 5, 2013 "Jedna udovica, žena iz višeg sloja, je sa dvema mladim ćerkama trpela veliku nevolju i tugu, i počela je da ropće najpre na ljude a potom i na Boga. U takvom stanju se razbolela i umrla. Posle majčine smrti stanje dve sirotice je postalo još teže. Starija se takodje nije uzdržala od roptanja i takodje se razbolela i umrla. Mladja je mnogo tugovala kako zbog smrti majke i sestre, tako i zbog svog krajnje bespomoćnog položaja. Na kraju se i ona razbolela. I ta devojka je u duhovnom vidjenju videla rajska naselja puna neizrecive lepote i radosti. Potom su joj bila pokazana strašna mesta mučenja, i tu je ugledala svoju sestru i majku, a potom čula glas: “Slao sam im nevolje u njihovom ovozemaljskom životu radi njihovog spasenja; da su ih podnosile sa trpljenjem, smirenjem i blagodarenjem udostojile bi se večne radosti u blaženim naseljima. Ali one su svojim roptanjem sve pokvarile i zato se sada muče. Ako hoćeš da budeš s njima, idi i ti i ropći”. Posle toga se devojka osvestila i ispričala svoje vidjenje prisutnima." http://www.manastir-lepavina.org/novosti/index.php/weblog/detaljnije/o_uniniju_prvi_deo/ Vidim kako je lepo. Ako vaš Bog ovako mrcvari čoveka iz milosti, kako li je tek biti u njegovoj nemilosti :291291291: . Ako budem postao vernik, ja ću da služim Toru i Odinu, ali prvo treba da se uverim da postoje. Једна ствар је интересантна: ви сте прави боготражитељи ,а проблем вас атеиста је што на тотално погрешан начин тражите савршенство. Само тако наставите и ако Бог да, наћи ћете оно за чиме жудите. Драгана Милошевић је реаговао/ла на ово 1 А вјера је основ свега чему се надамо, потврда ствари невидљивих. Посланица Јеврејима 11, 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Tumaralo. Написано Фебруар 5, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Фебруар 5, 2013 Jesi li citao Neville Godarda?? On je citavu Bibliju istumacio na neki svoj nacin...mnoge dogadjaje koji su zabiljezeni u Bibliji on je tumacio kao personifikovane simbole iza kojih se kriju neke druge poruke.Uzeo je dosta toga iz hriscanske vjere,preobukao je u ruho ne znam ni ja kako to njegovo da nazovem i zakljucio na kraju da je svako od nas bog i da nosi u svom mentalnom sklopu sudbinski kod.Istina,Transurfing je ovu temu najbolje objasnio i priblizio nama koji smo u duhovnom smislu blizi Rusima nego Zapadu.Transurfing ima za cilj sticanje smirenja,spokojstva,duhovnog rasta...dok gotovo svi pisci koji se bave ovom tematikom na Zapadu imaju za cilj sticanje materijalnog bogatstva,od Napoleon Hill do Og Mondina.Svi oni mijenjaju svoj mentalni sklop kako bi ga prilagodili tom cistom i nemilosrdnom kapitalistickom sistemu.Moras da razmisljas na veliko da bi raspolagao velikim bogatstvom i ako ne promijenis stav ostaces uvijek obicni najamni radnik koji nece imati pravo ni na sta.I nije to uopste lose,to je pohvalno za one koji svoj ego znaju da drze zauzdan. Sto se tice ovog sto neko napisa o tome da smo "svi isti" ako slijepo vjerujemo u Gospoda i krenemo za Njim...pa zar i nije cilj da steknemo takav osjecaj da smo jednaki i onima koji su u nekom povrsnom ,materijalnom smislu drugaciji od nas...ljepsi,ruzniji,pametniji,gluplji,iznad ili ispod.Gordost raste onda kada u poredjenju sa drugima zakljucimo da smo mi drugaciji od njih.Jesmo u materijalnom smislu,ali u duhovnom,elementarnom kao bića smo svi isti...Svi se radjamo goli po rodjenju i vracamo Gopodu isti takvi. Nisam citao Godarda. Napoleon Hilla i Og Mondina jesam malo. Uglavnom sam citao Ekart Tolla, 3 dela Transsurfinga, Abraham Hicks, Nil Donald Volsa, Oshoa, slusao predavanja raznih autora od kojih se mnogi pojavljuju u filmu "The Secret" i tako. To sto su mnogi ti new age projekti finansirani i popularisani od strane nekih tajnih drustava jos me dodatno zbunjuje i zabrinjava. Inace taj princip da promenom misli mozemo da uticemo na materijalno stanje mi je zbunjujuc, naime nije bas toliko jednostavno jer i podsvest stalno radi i "priziva" ishode u spoljasnosti zar ne?.. onda iz svog iskustva, mnogo puta sam mislio da ce nesto biti dobro a ispalo je lose i obrnuto a i naravno tu su i primeri o raznim nesrecama koje pogadjaju citave narode i regione, decu i razne neduzne ljude koji nisu nista lose slutili. Tesko je to sve objasniti bilo kojim ucenjem. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Wlof Написано Фебруар 5, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 5, 2013 Ako budem postao vernik, ja ću da služim Toru i Odinu Interesantno,bas me zanima zasto? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Odahviing Написано Фебруар 5, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 5, 2013 E evo sad jedan ozbiljan komentar od mene na ovu temo. Što se tiče vere i znanja ne idu zajedno nikako. U veri se veruje, ne zna se ništa već se veruje. Dok što se znanja tiče uglavnom se misli na nauku tu nema šta da se veruje, može samo da se zna ili ne zna. Tako sa jedne strane je religija i vera, a sa druge nauka i znanje. Jedno sa drugim nemajau veze tk, niti su suprotstavljeni niti su zajedno, Jednostavno dva različita pojma. Bez dodirnih tačaka. Ili ih ipak ima ali veoma malo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Odahviing Написано Фебруар 5, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 5, 2013 Ako budem postao vernik, ja ću da služim Toru i Odinu Što se ovoga tiče, opet ponavljam, mene or religija jaedino budizam pomalo privlači, ali to se i ne može baš sa velikom preciznošću nazvati religija. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ljubičasta Написано Фебруар 5, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 5, 2013 Nisam citao Godarda. Napoleon Hilla i Og Mondina jesam malo. Uglavnom sam citao Ekart Tolla, 3 dela Transsurfinga, Abraham Hicks, Nil Donald Volsa, Oshoa, slusao predavanja raznih autora od kojih se mnogi pojavljuju u filmu "The Secret" i tako. To sto su mnogi ti new age projekti finansirani i popularisani od strane nekih tajnih drustava jos me dodatno zbunjuje i zabrinjava. Inace taj princip da promenom misli mozemo da uticemo na materijalno stanje mi je zbunjujuc, naime nije bas toliko jednostavno jer i podsvest stalno radi i "priziva" ishode u spoljasnosti zar ne?.. onda iz svog iskustva, mnogo puta sam mislio da ce nesto biti dobro a ispalo je lose i obrnuto a i naravno tu su i primeri o raznim nesrecama koje pogadjaju citave narode i regione, decu i razne neduzne ljude koji nisu nista lose slutili. Tesko je to sve objasniti bilo kojim ucenjem. Pa da...bas ovo boldovano.Oni se okrecu istocnjackim tehnikama ciscenja podsvijesti,meditaciji,jogi,pokretanju čakri itd.Samo zato sto je rijetko ko od istih tih iskusio ljepotu pravoslavne pokajnicke molitve koja oživotvorava i krijepi i duh i tijelo.Najvaznije je uspostaviti dobru koneciju sa onim sto oni nazivaju Univerzum a to se postize jednim od gore navedenih nacina,kao sto se mi kroz molitvu sazivimo sa Gospodom,primamo ga u srce i prepustamo da nas njegova ljubav rukovodi u mislima,rijecima i djelima.To je neka slicnost sa hricsanskom religijom,ali opet nemoguce je izbrisati odredjene programe po kojima po principu inercije reagujemo u odredjenim situacijama.Ima tu dosta psihologije,filozofije,psihijatrije i sva ta saznanja covjek ako koristi na konstruktivan nacin mogu da budu od velike koristi.Gospod Bog nam je i dao razum da ga koristimo u razne svrhe...sve ove oblasti su ljekovite ako utvrdimo tacnu dijagnozu bolesti i onoga sto nas muci.Čitala sam i ja Osho-a ,svidjela mi se posebno njegova "Knjiga o egu"...nekako otrežnjujuće djeluje u stanju u kojem sam ja tada bila.Kako god Pravoslavlje je filozofja zivota koja u sebi objedinama saznanja svih ovih oblasti na najljepsi moguci nacin, i ko zaista zeli da to shvati i prigrli sve poklone koje mu pravoslavna vjera,ljubav i nada mogu da ponude on ce uvijek pronaci rjesenje za svaki problem jer se nikad nece osjecati sam.S druge strane bas problem ovih gore navedenih tehnika jeste to sto se centar moci crpi iz covjeka a on po svojoj prirodi nije superioran iako to svako od nas tezi da postane.I kada u nekom segmentu zivotne stvarnosti okusimo čari te superiornosti mi jednostavno nismo spremni da se nosimo sa tim,zato sto ce uvijek da trpi neki dio nas..i to ce da bude nas "izduvni ventil" a hriscanski receno to je grijeh,to je zavist,to je gordost,to je gnijev...svako ima svoju boljku koju nosi u podsvijesti kao program kojim kroz zivot privlaci situacije i ljude da se ista ta boljka aktivira,poput latentnog crva koji nas izjeda iznutra.I nije slucajno receno da sve sto nam smeta u drugima sami nosimo u sebi.Drugi ljudi su samo okidači i reperi koji nam pomažu da dijagnosticiramo tu boljku.I to je super.Zato sto kad ne bi bilo takve "reakcije" to bi znacilo da m u sebi ne nosimo ono sto nam smeta kod drugih ljudi...ne bismo uopste na tu njegovu "manu" ni reagovali.Kako god...udaljila sam se od teme.Ali bih zakljucila da je znanje korisno i pozeljno i blagodatno onome ko prethodno ima ugradjen konstruktivan sistem vrijednosti kojim ce upravljati rezultate dostignutog znanja.U suprotnom,vuce nas na suprotnu stranu. Tumaralo. and Ђорђе Р је реаговао/ла на ово 2 I lupi mi šamar onaj najjači, kad počnem da kukam nad životom i kad počnem da žalim sebe. Pokaži mi ono što imam,pokaži mi one koji to nemaju.Ne tražim ništa ,samo me podsjeti da dišem, i podsjeti me da ima i onih, ,koji ne dišu više.. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван ♪♫ Написано Фебруар 5, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 5, 2013 Dok što se znanja tiče uglavnom se misli na nauku tu nema šta da se veruje, može samo da se zna ili ne zna. Tako sa jedne strane je religija i vera, a sa druge nauka i znanje. znanje koje je naš misaoni model sveta, približni model ograničen saznajnom sposobnošću našeg uma, čiju verodostojnost možemo samo isprobavanjem (eksperimentom) da potvrdimo, ili isto tako i da oborimo nešto u šta smo dugo verovali da važi ili približno važi Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан М. Написано Фебруар 5, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 5, 2013 Ево једна песма за форумског Мусашија : http://www.youtube.com/watch?v=fYZLsaI1khk Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван ♪♫ Написано Фебруар 5, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 5, 2013 Zato sto mi vise odgovaraju treninzi u Vallhali, vino, veprovina i da budem efikasan i nepobediv kad pocne Ragnarok i posle nekom kažeš da fantazira Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Wlof Написано Фебруар 5, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 5, 2013 Zato sto mi vise odgovaraju treninzi u Vallhali, vino, veprovina i da budem efikasan i nepobediv kad pocne Ragnarok, nego ta apstraktna blazenost u Raju i dobar odgovor na Strasnom sudu. Aha,znaci zato sto ti je to cool Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука