JESSY Написано Фебруар 14, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Фебруар 14, 2013 Posrćem, padam, ustajem…Teškom mukom nastavljam dalje, ali idem naprijed…Sve sam željnija i sve više i više se penjem. Nazirem sve širi horizont. Svaka je borba – pobjeda. Helen Keler keka, мирођија and Драшко је реаговао/ла на ово 3 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Фебруар 19, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Фебруар 19, 2013 Postoji prošlost. Postoji budućnost. Dve ogromne gromade. Sasvim je jasno da nikad ne ulazimo ni u prošlost ni u budućnost…Budućnost za nas postoji samo kao namera, a prošlost kao sećanje.Pošto strelica vremena ima samo jedan, nepromenljiv smer, ne sećamo sebudućnosti, niti se bacamo u prošlost da bi smo pravili planove.Prošlost nas gura napred, budućnost čeka iza okuke.Ja poznajem svoju prošlost i u njoj ne mogu ništa, ili gotovo ništa, da promenim.U određenoj meri gospodarim svojom budućnošću, ali je ne poznajem.Postoji iščezla prošlost, poznata i izgubljena.Postoji neispisana tajanstvena budućnost, puna obećanja i zebnji.U sredini je sadašnjost…Sadašnjost se neprestano pomera i ja se pomeram s njom…Ovde ili onde pojavljuje se pukotina u zidu sećanja odnosno nade…ali svi hodnici i prolazi zauvek se završavaju u sadašnjosti.Sadašnjost ne postoji, ali mi ni u jednom trenutku ne možemo izaći iz nje.Čovek postoji samo u nečemu iz čega ne može pobeći i što je već nestalo, a što se zove sadašnjost.Žan d Ormeson – Priča Jevrejina lutalice keka је реаговао/ла на ово 1 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Фебруар 26, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Фебруар 26, 2013 Trebalo bi ubijati prošlost sa svakim danom što se ugasi. Izbrisati je da ne boli. Lakše bi se podnosio dan što traje, ne bi se mjerio onim što više ne postoji. Ovako se miješaju utvare i život, pa nema ni čistog sjećanja, ni čistog života.” Meša Selimović keka је реаговао/ла на ово 1 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Фебруар 28, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Фебруар 28, 2013 ŽIVI U SADAŠNJOSTI kada želiš da budeš srećan i uspešan, fokusiraj se na ono što se dešava baš sada. Koristi svoju svrhu da se ponašaš u skladu sa onim što je važno sada. UČI IZ PROŠLOSTI kada želiš da učiniš sadašnjost boljom od budućnosti, posmatraj šta ti se desilo u prošlosti, izvuci pouku iz toga i uradi stvari drugačije u sadašnjosti. PLANIRAJ BUDUĆNOST kada želiš da ti budućnost bude bolja od sadašnjosti, zamisli kako bi fenomenalno budućnost mogla da izgleda. Napravi planove koji ti pomažu da je ostvariš i počni da ispunjavaš planove u sadašnjosti. мирођија, Драшко and keka је реаговао/ла на ово 3 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Март 9, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Март 9, 2013 ''Prošlost. Reč koja čini naš karakter. Ona je vajar, a mi smo glina s kojom se on igra. Kako dani prolaze, naš oblik se menja. Svaki umetnik teži k savršenstvu, a ono se u ovoj umetnosti zvana život može postići jedino učenjem kako iz svojih tako i tuđih grešaka.Prošlost. Nekada nas povređuje. Ponekad kada stojimo na raskrsnici sadašnjosti, ne možemo krenuti putem budućnosti kojim želimo, jer je prošlost još prisutna u nama. Ali ona treba da je iza nas. Ne može se izbrisati, jer je nepromenljiva. Ali možemo učiniti da nas više ne sputava. I da u njoj ostavimo sve ono čiji tragovi nemaju mesta kako u sadašnjosti tako ni u budućnosti.Zar ne možemo raskrstiti s tom prošlošću koja nam podmeće noge i stalno zapinjemo? Jasno je da događaje ne možemo izmeniti. Možda ni ne treba, sve je to s nekim razlogom odigrano. Ali uvek možemo svaki njihov prokleti trag ostaviti tamo gde im je mesto. U prošlosti. Već dugo stojimo na raskrsnici. Zarobljena u vremenu, dok dani mi odmiču, a ja samo stojim i posmatram ih. Jel se to zove čekanje? Ne znam. Na semaforu je crveno svetlo već predugo. Zarobljena sam u sadašnjem vremenu bez ikakve slike budućnosti. Sanjarim o njoj, sanjarim o onom najlepšem snu. Sanjam o istoimenoj ulici iz koje dolazim, o tome da će zeleno svetlo zasvetliti i da ću krenuti pravo, s najlepšim osmehom i ispunjenim srcem. Šta je levo, ili desno, ne znam. Niti razmišljam, niti zamišljam. Najsrećnija bih bila kada nikada ne bih morala saznati.'' Autor muckos keka је реаговао/ла на ово 1 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ljubičasta Написано Март 9, 2013 Пријави Подели Написано Март 9, 2013 Tek kada naucimo da sve sto nam se desava dolazi od Boga i da je sve plod Bozije Promisli tek tada cemo moci da prihvatimo proslost i oprostimo je sebi,jer ako ne ide po planu,ide po Bozijoj volji.A vecina nas ogranicava svoj um,svoju ljubav,svoju srecu,svoju mudrost i ostalo na ono sto je dostupno nasoj uskoj logici...a Boga i Bozije darove ne treba posmatrati kroz logiku kao sto to rade ateisti i zato u istom i ne pronalaze svoje odgovore.Tek kada shvatimo da postoji nesto Vise sto upravlja cijelom nasom vasionom,to cudo od ljubavi koja u svojim rukavima krije "kečeve" koje nas mali i ograniceni um ne moze ni da zamisli...tek tada cemo moci da prihvatimo nezeljeno i shvatimo da je to samo bilo dobro za nas. marta ., keka and JESSY је реаговао/ла на ово 3 I lupi mi šamar onaj najjači, kad počnem da kukam nad životom i kad počnem da žalim sebe. Pokaži mi ono što imam,pokaži mi one koji to nemaju.Ne tražim ništa ,samo me podsjeti da dišem, i podsjeti me da ima i onih, ,koji ne dišu više.. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
мирођија Написано Март 9, 2013 Пријави Подели Написано Март 9, 2013 "Sadašnjost je vodenica u kojoj se melje budućnost i postaje prošlost." Ava Justin Popović Jedino je sadasnjost ono na sta mozemo uticati snagom svojih pozitivnih misli i onim sto nosimo u srcu.Naravno da je tesko pomiriti se,prihvatiti i oprostiti sebi i drugima,oprostiti zivotu neke bolne stvari iz proslosti...ali kad znas da vracanje u proslost vodi u ocajanje i dilemu gdje vlada strah i neizvjesnost onda se trgnes nekako iz tog stanja,molis se Bogu da ti da snage da ti oci i srce bude uprto u ono sto jos raste,a to si ti i ljudi koje volis...Nema nista jace,ljepse i blagodatnije od zahvalnosti za sadasnji trenutak,da zivis,dises,pijes vodu,hranis se,da ti srce kuca i da budes zahvalan za sve to.A covjek je tako nezahvalan za dosta toga..svi trcimo negdje,jurcamo,utrkujemo se jedni preko drugih...pogordimo se kada dobijemo nesto sto drugi nije uspio...ali cemu sve to,kada ce se svako od nas vratiti tamo odakle je dosao...Gospodu. Истина дословце. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
drvce Написано Март 9, 2013 Пријави Подели Написано Март 9, 2013 Биљана and Драшко је реаговао/ла на ово 2 Mongol General: Wrong! Conan! What is best in life? Conan: To crush your enemies, see them driven before you, and to hear the lamentation of their women. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Април 6, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Април 6, 2013 Драшко and keka је реаговао/ла на ово 2 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Април 19, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Април 19, 2013 http://24.media.tumblr.com/c3cee10e0fec127320520b081d62f36d/tumblr_mkxenxfxZo1s7ucauo1_500.jpg Драшко је реаговао/ла на ово 1 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Април 23, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Април 23, 2013 "Nikad nemoj da se vracasako stvarno u svet kreces....Pa ako se i pozlatis,il sve teskogorko platis,uvek idi samo napredNikad nemoj da se vratis." М.Аntić Драшко је реаговао/ла на ово 1 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Април 23, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Април 23, 2013 "Ja umem u svakom novembruda napravim jun.I nemam obicne srece.I nemam obicne grehove.Moja je sreca srneca,a gresno mi je smesno.Ako me neko cacneu ove oci placne,nije to neutesno:ja umem od suza da pravimklikere lepe, prozracne..." Рапсоди and Драшко је реаговао/ла на ово 2 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Април 30, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Април 30, 2014 ”..што је замном заборављам, а стремим за оним што је предамном. И трчим према циљу ради награде небескога призивања Божијега у Христу Исусу.” (посланица Филипљанима 3, 13 – 14) Ко се год такмичио у трчању зна да врло лако можеш пореметити своју брзину трчања, уколико се окрећеш и гледаш где су остали такмичари. Многе трке су биле изгубљене само зато што се онај који је водио, окретао уназад. Када угледаш линију ”Финиш” или ”КРАЈ”, то је тренутак када треба да даш све од себе…јер по некад су само минималне разлике у центиметрима довољне да направе разлику између тркача на првом и другом месту. Зато мораш остати фокусиран. Управо та идеја се налази иза изјаве апостола Павла у посланици Филипљанима 3, 13-14. Наиме, апостол је рекао да никако не гладамо уназад, да не гледамо иза себе. Када је Господ обећао; ‘‘Ја, Ја сам бришем твоје преступе себе ради и греха твојих не помињем” (књига пророка Исаије 43, 25), Бог није говорио о некаквом могућем пропусту у свом сећању. Не, Господ је објаснио да више неће задржавати против нас све оне грехове, које починисмо, зато што је Син Божији све наше дугове исплатио умревши на крсту. Зато и ми морамо чинити оно што Бог чини – заборавити нашу прошлост. Ми неизоставно морамо учити кроз своје грешке и памтити горке лекције. Али више никако не морамо бити контролисани од наше прошлости. То је оно што је апостол Павле мислио кад је рекао; ”што је замном заборављам”. Размисли о страшним делима, које је апостол Павле учинио. Он је делимично био одговоран за смрт архиђакона Стефана и то злочиначко саучествовање морао је носити до краја живота. Апостол Павле је знао да је био одговоран за извесна ужасна дела. Ипак, због вере у Христа, био је у моћи да своју прошлост остави у прошлости. И ми морамо даучинимо исто то. http://svetatrojica.wordpress.com/?app-download=nokia DYNABLASTER, Миљан Јокић, nana and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Јун 3, 2015 Аутор Пријави Подели Написано Јун 3, 2015 Заборави прошлост ”..што је замном заборављам, а стремим за оним што је предамном. И трчим према циљу ради награде небескога призивања Божијега у Христу Исусу.” (посланица Филипљанима 3, 13 – 14)Ко се год такмичио у трчању зна да врло лако можеш пореметити своју брзину трчања, уколико се окрећеш и гледаш где су остали такмичари. Многе трке су биле изгубљене само зато што се онај који је водио, окретао уназад. Када угледаш линију ”Финиш” или ”КРАЈ”, то је тренутак када треба да даш све од себе…јер по некад су само минималне разлике у центиметрима довољне да направе разлику између тркача на првом и другом месту. Зато мораш остати фокусиран. Управо та идеја се налази иза изјаве апостола Павла у посланици Филипљанима 3, 13-14. Наиме, апостол је рекао да никако не гладамо уназад, да не гледамо иза себе. Када је Господ обећао; ‘‘Ја, Ја сам бришем твоје преступе себе ради и греха твојих не помињем” (књига пророка Исаије 43, 25), Бог није говорио о некаквом могућем пропусту у свом сећању. Не, Господ је објаснио да више неће задржавати против нас све оне грехове, које починисмо, зато што је Син Божији све наше дугове исплатио умревши на крсту. Зато и ми морамо чинити оно што Бог чини – заборавити нашу прошлост. Ми неизоставно морамо учити кроз своје грешке и памтити горке лекције. Али више никако не морамо бити контролисани од наше прошлости. То је оно што је апостол Павле мислио кад је рекао; ”што је замном заборављам”. Размисли о страшним делима, које је апостол Павле учинио. Он је делимично био одговоран за смрт архиђакона Стефана и то злочиначко саучествовање морао је носити до краја живота. Апостол Павле је знао да је био одговоран за извесна ужасна дела. Ипак, због вере у Христа, био је у моћи да своју прошлост остави у прошлости. И ми морамо даучинимо исто то. http://svetatrojicaroterdam.com/%D1%82%D0%B5%D0%BA%D1%81%D1%82%D0%BE%D0%B2%D0%B8/page/9/ Снежана је реаговао/ла на ово 1 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Јул 21, 2015 Аутор Пријави Подели Написано Јул 21, 2015 Снежана, Рапсоди and Драшко је реаговао/ла на ово 3 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука