trapa Написано Октобар 1, 2009 Пријави Подели Написано Октобар 1, 2009 http://www.manastir-lepavina.htnet.hr/in.aleksej.html Razgovor oca Gavrila iz Lepavine sa ocem Aleksejem iz Svetog Luke. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
trapa Написано Октобар 1, 2009 Аутор Пријави Подели Написано Октобар 1, 2009 Takodje na sajtu radija svetigore ako ukucate "manastir sveti luka" na njihiov pretrazivac mozete naci razgovor sa arhimandritom Aleksejem. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
trapa Написано Октобар 3, 2009 Аутор Пријави Подели Написано Октобар 3, 2009 http://www.4shared.com/file/78816227/335e1245/Arhimandrit_-_Otac_Aleksej.html Predavanje oca Alekseja Bogicevica,igumana manastira sv. Luke u Bosnjanima od pre par godina iz Ciriha... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Написано Октобар 28, 2012 Гости Пријави Подели Написано Октобар 28, 2012 НАЈАВА: Промоција књиге Архимандрита Алексеја "Сусрети са старцима" у Народном позоришту у Крушевцу Са благословом Епископа крушевачког Г. Давида одржаће се ПРОМОЦИЈА КЊИГЕ “СУСРЕТИ СА СТАРЦИМА” Архимандрита Алексеја (Богићевића) Субота, 3. новембар 2012. године Народно позориште у Крушевцу са почетком у 19 часова О књизи ће говорити: Радмила Мишев, Љубица Петковић, Архимандрит Алексеј Богићевић- игуман Свештеног Манастира Св. Апостола и Јеванђелисте Луке (аутор књиге) и Његово Преосвештенство Епископ крушевачки Господин Давид Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Returnee Написано Новембар 4, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 4, 2012 Bio, procitao knjigu i sjajna je zaista, moja preporuka svima... Steta sto vise sveta i svestenstva nije ispratilo ovu promociju knjige jednog od najvecih duhovnika danasnjice "Радость моя, Христос Воскресе!" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Returnee Написано Новембар 4, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 4, 2012 Evo jednog dela o nasem patrijarhu Pavlu, iz secanja o.Alekseja... " Bio sam jos ucenik Bogoslovije (vanredno sam polagao razrede), kad sam januara meseca 1974. godine, dobio poziv da idem na odsluzenje vojnog roka. Dosao sam u Prizren kod Vladike da uzmem blagoslov. Vladicanski dvor se nalazio u divnoj staroj zgradi iz 19. veka, u kojoj je nekada bio ruski konzulat, ali mnogi ratovi, oskudica i nebriga ostavili su na zdanju duboke tragove. Pala je noc i Vladika je rekao da ce mi uneti krevet da spavam u kuhinji, zato sto je to bila jedina prostorija u vladicanskom dvoru koja se grejala. Rekao sam da bih vise voleo da spavam na cardaku. Tako smo zvali prostranu gornju sobu, veliku salu za primanja, tipicnu za stare prizrenske kuce, koja je sa tri strane imala prozore i iz koje se ulazilo u ostale sobe. Mi djaci smo leti najvise voleli tu da spavamo, zato sto je bila divna hladovina. I za vreme najvecih vrucina bilo je na cardaku sveze i prijatno. Ali zimi, kad sneg veje kroz razbijena okanca na prozorima, a vetar vitla po sobi i hladnije je nego napolju, cardak nije mesto gde bi neko pozeleo da boravi. Mene je bilo stid da spavam u toploj kuhinji, kad vladika spava u hladnoj sobi. Vladika Pavle nije hteo da sputava moju slobodu i pustio me da odem na cardak. Te noci, uoci Svetog Save, bilo je nekoliko stepeni ispod nule, duvao je ledeni vetar i unosio sneg kroz polomljena prozorska okna. Ne znam da li sam se u zivotu ikad toliko smrzao. Cvokotao sam i drhtao celim telom. Oka nisam sklopio. Kad, negde oko tri sata posle ponoci, eto ti vladike. Dosao na cardak i kaze: "Brate Milomire, sidjite dole." Kako sam sisao odrvenelim nogama niz one stepenice ni sam ne znam. Kuhinja mi se ucinila kao najlepse mesto na svetu. Blizu sporeta bio je namesten krevet koji je vladika sam uneo i raspremio. Zaspao sam kao beba. Ujutro me blagoslovio i ispratio u vojsku. Takav je bio nas vladika Pavle, potonji patrijarh Srpski." Gorožup је реаговао/ла на ово 1 "Радость моя, Христос Воскресе!" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Фебруар 1, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 1, 2013 Архимандрит Алексеј (Богићевић) Игуман манастира Светог Луке у Бошњану (Епархија Крушевачка) био је у сриједу 31. јануара 2013. године гост Цетињске Богословије, гдје је професорима и ђацима ове просветне установе говорио о свом , врло занимљивом, боготражитељском, монашком и пастирском путу, у коме се умногоме осликава тема монашког живота и пастирске службе у нашој Цркви двадесетог и на почетку двадесет првог вијека. Отац Алексеј, који је у манастиру од своје дванаесте године, аутор је књига "Хиландарски монаси у управи Српске Цркве" (магистарски рад Архимандрита Алексеја) и "Сусрети са старцима". Након уводног говора оца Алексеја повео се врло занимљива разговор. http://www.svetigora.com/audio/download/12286/01.02.2013_KATEDRA_o.Aleksej_Bogicevic_Duhovni_razgovor.mp3 Архимандрит Алексеј (Богићевић) о свом боготражитељском, монашком и пастирском путу Ова порука се налази и на насловној страници Поука. Погледајте! http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Фебруар 6, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 6, 2013 У Духовном центру Црквене општине Подгорица у недјељу 3. фебруара промовисана је књига "Сусрети са старцима", аутора Архимандрита Алексеја (Богићевића), настајатеља манастира Светог Луке у Бошњану у Епархији крушевачкој. О књизи је говорио Његово Високопреосвештенство Архиепископ цетињски Митрополит црногорско - приморски Господин Амфилохије и аутор. У Подгорици представљена књига “Сусрети са старцима” Архимандрита Алексеја (Богићевића) Returnee је реаговао/ла на ово 1 http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Мај 2, 2014 Пријави Подели Написано Мај 2, 2014 Архимандрит Алексеј (Богићевић), игуман манастира светог Луке код Бошњана, надомак Варварина, обрадовао нас је посетом уочи представљања књиге "Дечанске и друге приче". Отац Алексеј нам је дао бројне поуке, одговарајући на питања слушалаца о протоку времена, упућивању на молитву, смирењу, духу времена, проскомидији... "Христос од нас тражи да најпре очистимо дом свој", подсетио је отац игуман на Свето Јеванђеље, указујући да би управо оно требало да нам буде основа за живот. http://www.slovoljubve.com/sites/default/files/79/14/04/02.05.14_-_rec_pastira_-_iguman_aleksije_bogicevic_-_0.59.26.mp3 Viktor Ljvovic је реаговао/ла на ово 1 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Април 6, 2020 Пријави Подели Написано Април 6, 2020 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука