Драгана Милошевић Написано Јануар 28, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 28, 2013 Заштити , спаси, сачувај нас - молитва коју изговарамо сваке недеље и њом вапимо Оцу да не упаднемо у грех.По својој палој природи човек јако пуно жели да се огреши у нечему. Међутим,молитва бива услишена, а човек уместо захвалности осети разочарење. Да ли је појава и код осталих, мислим да ли сте искусили нешто слично? Радуј се, Нектарије, велики Архијереју Божји! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
brana Написано Јануар 28, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 28, 2013 Заштити , спаси, сачувај нас - молитва коју изговарамо сваке недеље и њом вапимо Оцу да не упаднемо у грех.По својој палој природи човек јако пуно жели да се огреши у нечему. Међутим,молитва бива услишена, а човек уместо захвалности осети разочарење. Да ли је појава и код осталих, мислим да ли сте искусили нешто слично? Да, обично је тако кад очекујемо неко инстант решење. Нестрпљиви смо и све би одједном да постигнемо, барем ја. А онда , кад прође неко време, и видимо да је молитва услишена, некако по палој природи, осетимо да нешто фали. Обично смо пустили мало промаје кроз неки отворен прозор, и запирио неки чудан вјетар искушења, који нам је помрсио вансеријски осећај, услишене молитве. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јелина Написано Јануар 28, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 28, 2013 Заштити , спаси, сачувај нас мисли се на лоше, а ти се разочараш када ти се ускрати нешто што би хтела - лепо, радосно и за тебе добро. Није то раскорак. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драгана Милошевић Написано Јануар 29, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 29, 2013 Ponasam se kao dete kome nije ispunjena zelja. Радуј се, Нектарије, велики Архијереју Божји! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
zlata Написано Јануар 29, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 29, 2013 dobro je da imaš to dete u sebi, znači da si sačuvala nešto sveto i čisto uprkos životu koji je bolan, većinom... Ljubičasta, мирођија, JESSY and 4 осталих је реаговао/ла на ово 7 "Видети свет у зрнцу песка, И небо у дивљем цвету, Држати бесконачност на длану А вечност у једном часу" В.Блејк Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драгана Милошевић Написано Јануар 29, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 29, 2013 Mm a kako onda rastem u duhovne visine? .smesko. .mislise. Радуј се, Нектарије, велики Архијереју Божји! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
javor Написано Јануар 29, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 29, 2013 tako sto se pitas i trazis sta ne valja u tebi... animal-smiley-075 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драгана Милошевић Написано Јануар 30, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 30, 2013 @, Није баш све тако једноставно. Радуј се, Нектарије, велики Архијереју Божји! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
javor Написано Јануар 30, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 30, 2013 nije, slazem se. Cim se pitas sta ne valja kad te nista ne uznemirava to znaci da si budna i da strazis nad svojom dusom. Po meni, to je dovoljno za taj trenutak jer vec u sledecem, mozda, ce nepojamnik pokusati da ti nesto predlozi i tako ...doveka. keka је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драгана Милошевић Написано Јануар 30, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 30, 2013 А тај никад не спава и што се више трудиш он плете гушће замке. Радуј се, Нектарије, велики Архијереју Божји! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
gavrosaurus Написано Јануар 30, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 30, 2013 Заштити , спаси, сачувај нас - молитва коју изговарамо сваке недеље и њом вапимо Оцу да не упаднемо у грех.По својој палој природи човек јако пуно жели да се огреши у нечему. Међутим,молитва бива услишена, а човек уместо захвалности осети разочарење. Да ли је појава и код осталих, мислим да ли сте искусили нешто слично? Ово је једна од бољих тема у последњих пар дана, не нека спамерска и генеричка и у праву си, зашто се молимо да нас спасе од нечега што у ствари прижељкујемо? Реално, маштамо о великим парама, сексу, опијању и ко зна о чему све не за шта знамо да је лоше по нас и нешто нас стално одвлачи да — нити се опијамо и сексамо, нити живимо врлинским животом, ми у ствари чинимо најгоре јер — нигде смо. Нисмо одлучни, као деца света, одрасли смо и живимо гледајући саблазан да нам се то укоренило у психу, народњаци, рокери, голотиње, хомосексуалци, све то ми схватамо али смо навикли, да сад свега тога неким чудом нестане, па ми би поблесавили, не шалим се, иако Хришћанин, па ја 35 година живим уз ТВ, рачунар, новине, биоскоп, књиге итд. Васпитање је кључ свега (нисам открио Америку) и на добрим основама је све боље и трајније, и то што раније у младости, да је ваљано укорени. Е сад, покушавам да се држим даље од свега што ми шкоди и да увек будем свестан од кога ми то иде и да ме пут адски, приђем ли му и за милиметар, удаљује од пута Христовог, то је стална борба падања и уздизања али друге нема. То је ваљда врхунац духовности и снаге, не желети и бити свестан сопствене молитве — Заштити, спаси, помилуј и сачувај нас, Боже, благодаћу твојом. keka, Драгана Милошевић and antics је реаговао/ла на ово 3 Ако си пао, немој да се каљаш; ако си се укаљао, немој да се ваљаш! —Св. Јустин Ћелијски Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драгана Милошевић Написано Јануар 31, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 31, 2013 Добро се сећам кад нас је свештеник упитао да ли смо свесни, да ли знамо шта ова молитва значи? И одговара: неће Бог нама да пошаље телесну смрт, нити било какву другу телесну опасност, већ да се чувамо од греха. Онај ко тек почиње могао би буквално да схвати молитву. Радуј се, Нектарије, велики Архијереју Божји! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ljubičasta Написано Јануар 31, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 31, 2013 Hmm...kad kaze starac Siluan "Drzi um svoj u adu i ne ocajavaj" iz trenutne perspektive,tj. kada ne dobijemo ono sto mislimo da nam treba u tom momentu,ustvari je uslišena molitva tj. Gospod nam daje ono sto nama zaista treba.Kroz te situacije kada nas boli sto ne dobijemo ono sto smo zeljeli,mi treniramo nas um da razlikujemo bitno od nebitnog.Zaista je tesko,posebno nama mladjima koji jos uvijek nismo istrenirani na taj test sta je bitno a sta nebitno,pa da se shodno tome zahvalimo za uslisenu molitvu.Vjerujem da nema ljepse blagodati od toga kada covjek zna da se zahvali i na teskim situacijama u zivotu,jer se tu pokazuje tezina i snaga nase vjere u Hrista.Istina,ja dosta puta klonem duhom zbog stvari koje su same po sebi relativne i prolazne pa tvrdoglavo tjeram po svome,bas kao sto si ti Dragana gore napisala...kao neko razmazeno deriste. Драгана Милошевић је реаговао/ла на ово 1 I lupi mi šamar onaj najjači, kad počnem da kukam nad životom i kad počnem da žalim sebe. Pokaži mi ono što imam,pokaži mi one koji to nemaju.Ne tražim ništa ,samo me podsjeti da dišem, i podsjeti me da ima i onih, ,koji ne dišu više.. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драгана Милошевић Написано Јануар 31, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 31, 2013 @@gavrosaurus, Погодио си у центар. А зар не мислите да смо праве млакоње? Играмо се хоћу- нећу и вртимо у круг. Ко пијан кад покушава да иде право,а заправо шеврља. not_i . Радуј се, Нектарије, велики Архијереју Божји! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука