Jump to content

Да си ти боља и они би били бољи

Оцени ову тему

Препоручена порука

Da%20si%20ti%20bolja%20i%20oni%20bi%20bi         Кад је Свети Сава разговарао са својим свештеницима, један сачека да остану насамо, па га замоли за савет:

- Свети Оче, свако јутро ми једна баба долази у цркву, стане пред икону
Светог Јована Крститеља, па почне наглас да му се жали: „Син ме не
слуша, снаја ме вређа, унуци ме не поштују, комшиница ме оговара,
комшија ме мрзи...!" Не знам шта да радим.

- Послушај ме, чедо, па уради овако: Дођи пре ње у
цркву, сакриј се иза иконе Светог Јована, па кад она заврши са својим
жалбама, а ти јој, онако сакривен, да мисли да јој сам Свети Јован
говори, кажи:
         „А ти мало размисли како се ти понашаш према њима. Да си ти боља и они би се према теби боље понашали!"

Захвали се свештеник Светом Сави, па тачно тако и уради. Кад чу баба да
јој Свети Јован одговара, веома се изненади, али се брзо прибра, па му
љутито рече:
         - А ти, да си краћи језик имао, не би ти главу одсекли!
         Чак је и Светом Јовану нашла ману!!! Само себи - није!

(Ова прича је написана на основу казивања блаженопочившег
протојереја-ставрофора Милосава Дишића. Бог душу да му прости!)

Преузето из: ''Светосавског звонца'' бр. 8/2012.

Ово порука је постављена и на насловној страници. Погледајте!
Подели на овим сајтовима

Jedne prilike došao je čovjek Muhammedu.a.s. i rekao mu:

„Allahov Poslaniče! Imam rodbinu koju pazim i obilazim, a oni mene ne obilaze niti me posjećuju. Činim im dobro, a oni meni uzvraćaju zlim. Ja sam prema njima blag, a oni prema meni grubi.“ Na to mu je odgovorio: “Ako je tako kao što kažeš, onda kao da im u oči sipaš vreo pepeo, a s tobom je Bog zadovoljan  sve dok se tako ponašaš.“ 

I kada raspravljaš sa sljedbenicima knjige čini to na najljepši način!( Kuran)

Подели на овим сајтовима

Gde si Bosanac , zemo šta ti istekao ban sada vidim , dobro došao bilo pusto i dosadno bez tebe .

Hvala ti brate na pitanju.

Zahvaljujući Bogu zatim prijateljima sa foruma kojih je ne mali broj ban koji je na pravdi Boga i iz nečijeg hira meni dat, je ukinut.

Zahvaljujem svojim prijateljima čestitim pravoslavnim hriščanima koji su se rukovodili pravdom i koji su smogli snage da ukinu nepravdu.

Koristio bih ovu priliku da administracija uvede unutrašnju kontrolu službenicima na forumu.

Želja mi je  da svojim učešćem obogatim ovaj forum. Jedan sam od rijetkih muslimana koji je ovdje skoro svakodnevno sa vama.

Moj razlog boravka među vama jeste da vam pružim obje ruke prijateljstva. Nekome to smeta i neko je kroz kontinuirano ometanje i ismijavanje mene i moje vjere išao na to da sačeka i najmanji vid greške koju ću napraviti da bi me banovao.

Opet kažem i otovreno pozivam administraciju foruma da uvede unutrašnju kontrolu moderatorima i administratorima.

Ja sam musliman i kroz svoj dijalog sa vama želim da upoznate islam a i da mi upoznamo još bolje hriščanstvo.

Ljudi smo i vjernici i nema potreb da se ovako na ružan način (kao što su se neki prema meni ophodili)ophodimo jedni prema drugima.

Подели на овим сајтовима

I ovim mi nije želja da napravim razdor među vama. Smatram administraciju jako korektnom kao i ovaj forum.Ovo se odnosi samo na jednog administratora. Među mojim kolegama na poslu prenosim najbolje utiske o ovom forumu. Na jednom muslimanskom forumu sam tražio da se korektno i uljudno postupa prema hriščanima jer se prema meni uljudno i kulturno odnosi ovdje na forumu. Nikada nikome nisam prenio niti jednu negativnu vijest ili neugodnost koja me znala zadesiti na forumu. Svečenik Ivan treba da bude uzor cijeloj administraciji u ophođenju prema članovima foruma. 

Подели на овим сајтовима

I ovim mi nije želja da napravim razdor među vama. Smatram administraciju jako korektnom kao i ovaj forum.Ovo se odnosi samo na jednog administratora. Među mojim kolegama na poslu prenosim najbolje utiske o ovom forumu. Na jednom muslimanskom forumu sam tražio da se korektno i uljudno postupa prema hriščanima jer se prema meni uljudno i kulturno odnosi ovdje na forumu. Nikada nikome nisam prenio niti jednu negativnu vijest ili neugodnost koja me znala zadesiti na forumu. Svečenik Ivan treba da bude uzor cijeloj administraciji u ophođenju prema članovima foruma. 

Хвала ти  bosanac на искрености и лепим речима. zru

Подели на овим сајтовима

Odlicna prica. A baba je mrak! Znam jednu ovakvu :D

:10500: И ја. Удала сам са за њеног сина .

:bla: :cheesy2: :cheesy2:

Потпис:

Надање је моје- Отац;

Прибежиште моје- Син;

Покров мој- Дух Свети;

Тројице Свесвета, слава теби.

Подели на овим сајтовима

:10500: И ја. Удала сам са за њеног сина .

:bla: :cheesy2: :cheesy2:

Ma čini mi se neku od njenih unuka i ja oženih.Tek mi je sada jasno! .mislise.  .mislise.  .mislise.

Подели на овим сајтовима

I sam se često šalim na račun bakica iz crkve. Ono što su plavuše u šalama za raju, to su bakice za crkvene. Malo preterujemo zar ne.

Hajde da te bakice zamenimo sa "Došla lepa mlada crnka sa štilama i u miniću"...

Χριστὸς ἀνέστη ἐκ νεκρῶν θανάτῳ θάνατον πατήσας, 

καὶ τοῖς ἐν τοῖς μνήμασι ζωὴν χαρισάμενος...

Подели на овим сајтовима

Mislis ovako:"Došla lepa mlada crnka sa štiklama i u miniću, stala ispred ikone sv. Jovana Krstitelja i kaze mu: Pricaj ti to nekom drugom, to sa tim usekovanjem tvoje glave i tako to, a bas ti si se nasao tamo kad je Isus naisao pa si ga krstio iako se niste znali jer je tako prorokovano,...alo, nisam ja plavusa.Ja cu da ti kazem sta je to bilo... mora da ste bili dobri.   sHa_sarcasticlol

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...