Гости Guest јер. Агапије Написано Јануар 25, 2013 Гости Пријави Подели Написано Јануар 25, 2013 Слажем се, али да ли можеш да појасниш шта подразумеваш под изразом "клерикализам" да би они који то не разумеју исто схватили? Наравно. Ево, о. Александар је лепо објаснио : http://zivimeshaton.wordpress.com/2012/10/29/%D0%BE-%D0%BA%D0%BB%D0%B8%D1%80%D0%B8%D0%BA%D0%B0%D0%BB%D0%B8%D0%B7%D0%BC%D1%83-%D1%83-%D0%BF%D1%80%D0%B0%D0%B2%D0%BE%D1%81%D0%BB%D0%B0%D0%B2%D1%99%D1%83-%D0%BE-%D0%B0%D0%BB%D0%B5%D0%BA%D1%81%D0%B0/ w.a.mozart, И.стојковић, Walter and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тихон Написано Јануар 25, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 25, 2013 Или што би се код нас рекло: не попо дај руку, већ попо нâ руку. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Јануар 25, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 25, 2013 koga je briga šta vučić misli o Crkvi... što kaže vladika Grigorije - nije crkva neki press centar pa da se oglašava kad svaka šuša nešto o njoj izjavi on verovatno i razume Crkvu onoliko koliko mu je vremena oduzeo komentar koji je dao u prolazu Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest - . . .- Написано Јануар 25, 2013 Гости Пријави Подели Написано Јануар 25, 2013 koga je briga šta vučić misli o Crkvi... što kaže vladika Grigorije - nije crkva neki press centar pa da se oglašava kad svaka šuša nešto o njoj izjavi on verovatno i razume Crkvu onoliko koliko mu je vremena oduzeo komentar koji je dao u prolazu Слажем се, али мислим да баш и није Аца нека шуша... Мени је веома битно то што се говори о клерикализму и можда би о томе требали да разговарамо. Некако често имам осећај да се "клерикализам" веома погрешно тумачи. Другим речима жели да се каже: Шта ће мени Црква, попови... када ја имам свог Исуса у срцу, души... У том контексту говорим да је ова изјава битна. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Kolega2357 Написано Јануар 25, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 25, 2013 Ovo ne mora da znači da je tačno ta anti srpska televizija B92 će svašta da piše protiv Crkve ovo nije prvi put. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Dugousko Написано Јануар 25, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 25, 2013 Слажем се, али мислим да баш и није Аца нека шуша... Мени је веома битно то што се говори о клерикализму и можда би о томе требали да разговарамо. Некако често имам осећај да се "клерикализам" веома погрешно тумачи. Другим речима жели да се каже: Шта ће мени Црква, попови... када ја имам свог Исуса у срцу, души... У том контексту говорим да је ова изјава битна. Mени се чини, да када просечан грађанин Србије, па и политичаре убрајам у ту групу, каже "клерикализам" мисли на појачан утицај институције цркве на друштво у сваком смислу, али најпре у политичком. На другом месту је "духовни и културни монопол" (духовност и куклтура схваћени најшире могуће). Тек на трећем месту је, чини ми се, то што сте ви рекли, тј. када појединац, неуцрквењен, заузме лични став према "мантији". sqny је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
R.Žiskar Написано Јануар 25, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 25, 2013 Прво, ово је ЛИНК до оригинала текста. На У92 нисам нашао такав текст. Друго, текст је писао хрватски новинар. Сигурно из добре намере.... Треће, коментар (један од...): " ahajao ovih narucenih teksova, samo naslov da procitam dosta mi... " Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Kolega2357 Написано Јануар 25, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 25, 2013 Прво, ово је ЛИНК до оригинала текста. На У92 нисам нашао такав текст. Друго, текст је писао хрватски новинар. Сигурно из добре намере.... Треће, коментар (један од...): "ahajao ovih narucenih teksova, samo naslov da procitam dosta mi... " Kakve ovo veze ima sa ovim? Ni Press ništa nije bolji od B92 samo je njihova desna ruka. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
R.Žiskar Написано Јануар 25, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 25, 2013 Kakve ovo veze ima sa ovim? Ni Press ništa nije bolji od B92 samo je njihova desna ruka. Нисам ни очекивао да баш сви схвате поенту... Знаш ли шта је тачно Вучић рекао том хрватском новинарчићу, кад, где, и ко је још био присутан да потврди овакву вест? Ово је као глобална глупост и идиотлук новинара који су редом пренели наводну тучу између Човића и Џајића...нико не зна тачно како се догодило, нико није видео, људи који су били најближи (али не и очевици) негирају физички обрачун али све то није важно. Гебеловска машинерија која је главна одлика данашњег новинарства уопште више не преноси вести и не обавештава, данас новинари стварају истину. И ако новинар каже да си плав, има да будеш плав до судњег дана. Kolega2357 је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Kolega2357 Написано Јануар 25, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 25, 2013 Нисам ни очекивао да баш сви схвате поенту... Знаш ли шта је тачно Вучић рекао том хрватском новинарчићу, кад, где, и ко је још био присутан да потврди овакву вест? Ово је као глобална глупост и идиотлук новинара који су редом пренели наводну тучу између Човића и Џајића...нико не зна тачно како се догодило, нико није видео, људи који су били најближи (али не и очевици) негирају физички обрачун али све то није важно. Гебеловска машинерија која је главна одлика данашњег новинарства уопште више не преноси вести и не обавештава, данас новинари стварају истину. И ако новинар каже да си плав, има да будеш плав до судњег дана. Na žalost sve je to tačno njima je posao da lažu tako će uvek biti. Njima je zabavno da pišu o tome kako se makljaju Čović i Džajić a možda se oni nisu ni tukli. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
marko_13 Написано Фебруар 10, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 10, 2013 Вучић рече данас на Првој - Ако Црква хоће да се бави политиком нека изађе на изборе. Призван или не, Бог је увек ту Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Фебруар 10, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 10, 2013 Vucic nije vise isti covek, kakav god da je bio sad vise nije ni to imao je neizbezan tretman u USA, transformacija je i vise nego ocigledna Crveni Baron је реаговао/ла на ово 1 Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
draganzzz Написано Фебруар 10, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 10, 2013 Ма ускоро ће он и да хапси по цркви... Tvoje prorocanstvo se izgleda ispunilo! Зосима је реаговао/ла на ово 1 Jesus said to him, “Away from me, Satan! For it is written: ‘Worship the Lord your God, and serve him only.’' Matthew 4:10 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ламех Написано Фебруар 10, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 10, 2013 Преузето са сајта Б92 Не знам шта се више очекује од младог Шешељевог притајеног комуњаре какав су и Шешељ и Тома и цела та радикалска екипа! Batman је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Фебруар 10, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 10, 2013 Polagao je zakletve u Crkvi,pustite vi B92 Nije valjda one iz devedesetih? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука